ג´ימי הנדריקס...

hells bells

New member
יש לי חדשות בשבילכם.

ג´ימי הנדריקס ידע גם ידע גם תווים וגם תיאוריה,הוא היה נגן אולפן מבוקש ביותר לפני שהפך לתופעה. לא רק הנדריקס גם הג´ימי השני ידע תיאוריה על בוריה,גם פייג´ כמו הנדריקס היה נגן אולפנים מבוקש לפני שהצטרף ל-יארד בירדס ומשם לזפלין. כפי שידוע לכולכם שעות אולפן הן דבר לא זול כלל וכלל,ונגנים מקצועיים באים קוראים את התפקיד שלהם פעם פעמיים ומקליטים את הקטע.

זאת מסקנה?

כלומר אני לא יודע שהנדריקס לא ידע תיווים (זה מה שאני זוכר, ונשמע הגיוני לפי הנגינה שלו, בעיקר בבוטלגים של אולפן), יכול להיות שאני טועה, אבל אם אתה מסיק מזה שהוא הועסק כנגן אולפן שהוא ידע תווים, אז זה אולי נכון להיום לא כל כךך לאמצע שנות השישים

Grimble Grumble

New member
מוסיקאים שבאמת לא יודעים תווים

פול מקארטני אינו יודע תווים, כנ"ל לגבי זמר האופרה לוצ´יאנו פווארוטי. (שניהם זה לא שמועה אלא עובדה ידועה)

קיר קמט

New member
איך פבארוטי יכול לא לדעת תווים ?

אופרה זה לא שאמורים לשיר תווים ? בועה מתנפצת לי בפרצוף :)

הוא דיבר על זה פעם

הוא סיפר איך כל הקרירה שלו הוא ניסה להסתיר את העובדה שהוא לא מסוגל ללמוד תווים, ועל הקושי הרבה שזה יוצר (במוסיקה קלאסית לא מדברים איתך אפילו אם אתה לא יודע תווים), היום כשהוא "לוצ´יאנו פאברוטי", הוא לא צריך להתחשב באף אחד, ומסבירים לו הכל לפני שהוא שר. כנראה שיש לו קול ענק וזיכרון פנומנלי, ולו זה הספיק

Jam Head

New member
בונא ממש מוזר....

שינה לי את כל התפיסה השרשור הזה! אני תמיד חשבתי שתווים זה דבר מאוד מרכזי במוסיקה ואני לא מכיר הרבה אנשים שלא יודעים לקרוא תווים! מאוד מעניין שהרבה נגנים גדולים לא ידעו.... בקשר לפינק פלויד קראתי שמאמר שגילמור לימד את בארט לנגן בגיטרה , וששניהם בכלל לא למדו אף פעם אצל מורה אלא אחד עם השני , ולגבי ווטרס שעד שנות ה- 70 הוא נחשב לנגן באס ממש גרוע , אבל אחרי שהוא נכנס לזה ברצינות אפשר לראות השתפרות גדולה שלו , בעיקר בחומר מ- Dark Side of THe Moon שיש שם כמה ביצועי באס ממש טובים. ושבעצם היחיד בפינק פלויד שכן למד אצל מורה והיה מקצוען זה הקלידן ריצרד רייט.

../images/Emo168.gif

תקח את הנדריקס למשל, מהחור שהוא בא ממנו, עם עוני ורעב, אתה באמת חושב שהיה לו זמן וכסף לקחת שיעורים?, הוא למד מחיקוי ושמיעה, זה מאוד מתאים לנגני בלוז. נגנים מפורסמים, כמו גילמור או פייג´ או קלפטון, חיבים לדעת תווים, משום שכשאתה רוצה לצאת מהסטנדרט של הבלוז (או מהרוק אנד רול הפשוט) אתה חייב לדעת תווים, זה מאוד מקל, בעיקר על יצרת יצירות מורכבות שכוללות קצת יותר מגיטרה, תופים ובס. כשפינק פלויד עשו את אטום הרט, הם ידעו שאין להם את היכולות לכתוב את היצרה כמו שצריך והביאו מעבדים חיצוניים, עם השנים הם אכן השתפרו פלאים ביכולת, אבל מבחינה טכנית קשה להשוות אותם ללהקות פרוג גדולות

ganooov

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo13.gif

יש שלב שבו חייבים לדעת תווים, מכיוון שעדיף שאתה תכתוב את המלודיות שלך, ולא איזה מעבד פלצני אחר שיכניס לתוך המלודיות שלך את הקטעים שלו. פשוט אין מה להשוות את פינק פלויד (שהיא לעניות דעתי הלא קובעת הלהקה הטובה ביותר שקמה על פני האדמה) לקאמל למשל (שהיא להקה מדהימה לא פחות). אם החברה של קאמל לא היו יודעים תווים (אם אני לא טועה רק אחד מהם לא יודע), לא היו מגיעים לעולם אלבומים כמו The Snow Goose. ואני לא כל כך מבין מה כל כך קשה בללמוד תווים, במיוחד אחרי שאתה מנגן שנים.

noosh

New member
לפי דעתי זה לא מזיק

מה כבר יכול להזיק בלדעת תווים? אני יודעת תווים מהסיבה הפשוטה שהתחלתי ללמוד מוזיקה בכיתה ב´, ואז לימדו אותנו תווים, ומשם המשכתי.. אז למדתי תאוריה 8 שנים (לא ברמה ממש גבוהה, אבל עדיין תאוריה), ואני לא מוצאת את זה כגורם מפריע... להפך, זה רק מוסיף. מה לעשות, לא התברכתי בשמיעה האבסולוטית המושלמת, אני עדיין לא יכולה לשמוע מנגינה ולהפציץ אותה בסולואים בחליל עם וריאציות וקישוטים, אז אני צריכה לדעת תווים.... (אבא שלי יכול, לעומת זאת
הוא ניגן בלהקה של יהוד והתווים סתם היו מונחים מולו, הוא לא באמת ידע לקרוא אותם) פינק פלויד אכן השתמשו במעבדים חיצוניים כדי לכתוב טראק אחד או שניים באטום הארט מאד´ר (וזאת לאחר שהיה להם את המנגינה הבסיסית ורעיונות, המעבדים רק הכניסו תזמורת, כי מה לעשות - הם לא ממש ידעו לכתוב תווים לכל הכלים האלה). קאמל, אם הם לא היו יודעים תוים, באמת לא היו מגיעים לאלבומים כמו סנואו גוס (אחחחחח סנואו גוס!! איזה אלבום!) אני לא רואה בידיעת תווים חיסרון כלשהו, להפך, זה רק עוזר

ganooov

New member
בררר... ../images/Emo13.gif

את יודעת, יש כאן אחד עם שמיעה אבסולוטית (מי שעושה את החידון
). תווים זה יתרון, אבל צריך להזהר עם זה.

Grimble Grumble

New member
אה?

מאיפה לעזאזל (סליחה) אתה יודע שיש לי שמיעה אבסולוטית (באמת יש לי ד"א!) רק חבל שלא ניצלתי/עדיין לא מנצל את זה יותר בשביל לנגן על משהו (הפסקתי מזמן)... ד"א בקשר למה שאמרת שבאסיסט חייב לדעת תווים, העובדה היא שסר פול מקארטני לא יודע עד היום...

ב jugband blues

ווטרס ורייט מנגנים בכלי הנשיפה, גם בזה הם לא ידעו תווים? תויים לא יכולים לגרוע, זה לא הגיוני, הם מוסיפים למי שיודע לקרוא ולכתוב תווים באופן שוטף. בכלליות אנשים כמו גילמור כן צריכים תווים, גילמור לא היה נגן מהיר, היו לו אצבעות כבדות, אבל מה, הוא ידע להלחין באופן מדהים, ללכן במצב כזה, יש תווים. הנדריקס למשל, ניגן מאוד מהר, והוא בא ממסורת בלוזית אז (כמו שהניבלונגים אמר) הוא לרוב אילתר.

למעלה