ג´ימי הנדריקס...

malolds

New member
ג´ימי הנדריקס...

הוא ידע תווים? יש שמועה שאומרת שלא וגם ש-פלי מרד הוט צ´ילי פפרס לא יודע (flea)

ג´ימי הנדריקס................

לא ידע תווים. מסתבר שלא צריך לדעת תווים כדי להיות גיטריסט מעולה- או במקרה שלו, הגיטריסט הטוב ביותר בכל הזמנים...
בקשר לגיטריסט של הרד הוט צ´ילי פפרס, אני לא יודעת- אבל אני ח ו ש ב ת שהוא ידע תווים. דרך אגב, אני שמעתי שג´ימי פייג´ גם לא ידע תווים, זה נכון???

ganooov

New member
אני חושש שפלי יודע תווים. ../images/Emo13.gif

הנדריקס - לא נראה לי
. רוג´ר ווטרס לא למד אף פעם לנגן על בס, הוא במקור גיטריסט, והוא גם לא יודע לקרוא תווים. צ´מע - כבסיסט אני יכול לומר לך שתווים זה לא הכל, וזה לא ממש "חובה" ללמוד תווים (אני למדתי מעט תווים).

עד כמה שאני זוכר

מהימים שהייתי מנגן, אני לא אגיד לפני כמה שנים זה היה אבל בא נגיד שעדיין היו דינוזאורים אז, בשביל לנגן בס, כמעט ולא צריך לדעת תווים, בכלל לדעתי אם אתה לא הולך לנגן קלאסי או רוק פרוגרסיבי תווים זה רק מפריע

כמו כל גבר אמיתי ניגנתי ב

חליל פאן, למה במה אתה מנגן? |
| נגנתי חשמלית ואח"כ קלאסית, נגנתי כמה שנים, עד שבגיל 17 ראיתי את הנדריקס, וכל כך ביעס אותי ששבחיים אני לא אנגן ככה, שפשוט הפסקתי, ועד היום לא נגעתי בגיטרה

hells bells

New member
חשמלית ורק אחר כך קלאסית?

אני התחלתי על חשמלית ואחר כך עברתי למחושמלת. האמת? יש לי כמה גיטרות לא רעות בכלל בכלל.

בלוז בנוסח ניו אורלינס

בשנים האחרונות הצתרף לבלוז מין צליל חשמלי כזה, שהגיע מהרוק אנד רול ומחק כמעט לגמרי את הבלוז האמיתי המקורי, לכן אני מוסר כאן מתכון, לטובת הקוראות (והקוראים) המסורתיים יותר, ליצרת בלוז אמיתי מהדלתא של המיסיספי (ניו אורלינס בלוז): המצרכים הדרושים: 1. מפוחית פה (רצוי שהמפוחית תיהיה ישנה במיוחד ותלווה בנגן כושי שהיה כמה פעמים בכלא כולל עבודת פרך. 2. גיטרה קלאסית. 3. מערכת תופים פשוטה, ניתן להוסיף לה מצילות לפי הטעם אולם אין ממש צורך בכך. 4. כושי זקן עם קול עמוק שיודע להגיד yay baby, ho lord, ולהעלים את ה G במילים שמסתימות ב ing. 5. ניתן להוסיף גם קונטרה בס או כל כלי מיתר אחר שייתן קצב של בסים, אבל אם הגיטריסט מיומן מספיק אין חובה אופן ההכנה: יש להתחיל במקצב בלוז בסיסי עם התופים, להוסיף מעט צלילים עצובים של מפוחית, באיטיות (חשוב מאוד להשים לב שהצלילים לא יגלשו לג´אז, ושהמרקם של התופים לא יעלה על המפוחית) להוסיף, צלילי בס מהגיטרה או מהקונטרה בס, ואז בעדינות להוסיף קמצוץ oh lord ן that´s what i´m talking about baby ניתן להוסיף מילים לפי הטעם, ולהכניס גיטרה קלסית לפני הגלישה. יש לערבב במשך עשר עד חמש עשרה דקות ולהגיש חם!!! תהנו

ganooov

New member
אוו מאןןן... ../images/Emo13.gif

לפעמים אתה כל כך מצחיק שאני צריך להזהר לא להעיר את כל הבית
... אני אנסה (נכון לעכשיו אני עובד על מבני בלוז פשוטים למדי
).

תראה

אמרתי שזה בשביל קוראים מסורתיים, לא?
בקשר ללמידת תווים, אנחנו חלק ממסורת מוסיקאלית אירופאית, שהשורשים שלה במוסיקה הקלאסית, ובמוסיקה הכנסיתית (טפו) במסורת הזו אין ברירה, אלא ללמוד תווים, יצירות קלאסיות מזוהות כמעט לגמרי עם המלחין שלהן, הנגנים צרכים להעביר טוב ככל האפשר את החזון המוסקלי של המלחין, לשם כך אנו נזקקים לתווים, המהווים מעין שפה באמצעותה מתקשר המלחין (גם אם הוא נפטר לפני מאות שנים) עם הנגנים והמנצח. להבדיל ממסורת זו, ישנה המסורת האפריקאית, שהבלוז (כמו הג´אז הבי בוב הדו וואפ הסווינג וכו´) יונק ממנה, במסורת זו, אין הלחנה מוקדמת, והפוקוס עובר לנגן, המלודיה המנוגנת היא השתקפות של מצב הרוח של הנגנים באותו רגע, כשרק המבנה הכללי של הג´אנר המוסיקאלי מנחה אותם, סוג כזה של נגינה מצריך חוש קצב טבעי מדהים ווירטואוזיות של נגינה, מצד שני הוא מגביל באופן טיבעי את המורכבות של היצירה השלמה. כפי שנאמר פה כבר מפיו של מאדי ווטרס הענק, הרוק אנד רול הוא בנו של הבלוז, אבל, אם תשים לב, מרבית הנגנים הם לבנים דווקא, וגם היצירה ברוק היא מחד מסתמכת על חוש קצב ווירטואוזיות של הנגן, ומאידך מורכבת כיצרה שלמה, לכן מי שמנגן רוק חייב לדעת תווים, השאלה היחידה היא מה עדיף, להתחיל מלימוד תווים ואחרי זה לעבוד על ג´אם ואילתור, או ההיפך, לי נראה שעדיף דווקא לא להתחיל מלימוד תווים, אבל זה יותר עניין של טעם.

ganooov

New member
אופללללללההה: טעות. ../images/Emo13.gif

בסיסטים חייבים ללמוד בשלב זה או אחר תווים, אי אפשר בלי זה. אפשר לנגן שנתיים לפי תבניות ואז ללמוד תווים, אפשר לעבוד על טכניקה שנתיים ואז ללמוד תווים, אפשר לאלתר שנתיים ואז ללמוד תווים, אבל תמיד - אחרי שנתיים צריכים לחדעת תווים, נקודה. אין לי עוד מה להוסיף גבי השירשור, מכיוון שכמעט כל מה שנאמר בו נכון מאוד.

ganooov

New member
אמרתי שהוא ידע? ../images/Emo13.gif

אצרתי שחובה לדעת תווים, וזה ציטוט של בסיסטים גדולים ממני, וייתכן שהם יותא טובים ממה שאהיה אי-פעם. חובה לדעת תווים, וזה שווטרס לא ידע זאת לא דוגמה, אם ג´קו פסטוריאס לא היה יודע תווים, הוא לא היה כזה טוב.

קיר קמט

New member
אני חושב שאם הוא היה יודע תווים

הוא לא היה צריך לאלתר לגמריי כל פעם שהוא ניגן :)

ganooov

New member
יאלללה, די! ../images/Emo13.gif

הוא לא אילתר סתם. הכל היה מבוסס על דברים. אם תשווה בין גירסאות ההופעה לגירסאות האולפן תמצא שברוב השירים עד הסולואים הרוב די דומה. אתה מדבר על אדם עם זיכרון מפחיד וכושר אילתור יוצא מהכלל. כישרון לאילתור זה דבר חשוב מאין כמוהו, וזה חסר לרבים וטובים.

אילתור

את הנדריקס צריך לשפוט כמו נגני בלוז וג´ז, אם מישהוא יגיד לי שג´וני לי הוקר קורא תווים(אתם יודעים סתם קורא, לא תווים אותיות) או שבי בי קינג קורא תווים, או כל אחד מהנגני הבלוז הגדולים האחרים, אני מוכן כאן ועכשיו לנגן, קבל עם ופורום, את פרפל הייז בחיקוי מושלם להנדריקס כשאני משתמש בשיניים שלי בלבד

זה דיי פשוט

בבלוז אין טעם לדעת תווים, השיטה של התווים היא שיטה אירופאית שמטרתה להסביר כיצד לנגן קטעים כתובים מראש (קונצרטים, אופרטות...), במסורת של הבלוז אין דבר כזה, הקטעים לא כתובים מראש, מקסימום יש כמה אקורדים בסיסיים, מקצב של בלוז ויאאלה כל השאר (אקורדים שינויי מקצב, וגם המילים) זה אילתור, כמובן שאפשר לשבת ולכתוב תווים של בלוז, אבל הנגנים הישנים לא ידעו את זה בכלל. נגנים שלמדו לנגן באופן מסודר, כמו נגיד בלקמור, גילמור, או זאפה, יש להם ידע תיאורטי והם יודעים תווים, ויכולים להשתמש במסורת האילתור בשביל להוסיף על התווים הכתובים. הנדריקס גדל על מסורת בלוז ישנה, של אקורדים מקצב ואילתור, הוא לא ידע תווים ולא היה צריך לדעת. דרך אגב, אני לא יודע אם קלפטון ופייג´ ידעו תווים בתחילת דרכם, ולפי הנגינה נראה לי שלא, למרות שאין לי ספק שהיום הם יודעים

TheFly

New member
Flea או בשמו האמיתי מייקל באלזרי

יודע גם יודע תוים מהסיבה הפשוטה שבתחילת דרכו הוא ניגן בכלל על חצוצרה והגיע לרוק מהכיוון הקלאסי או כפי שהוא אמר בעצמו על מורו ורבו הלל סלובק ז"ל. Hillel changed my life. If it wasn´t for Hillel, there´s no way I´d be sitting here now, because he turned me onto rock music ומה שנשמע לרבים כאלתור בבס של FLEA הוא למעשה צליל מדויק ומחושב, את הסגנון שהוא יצר הניתן להגדרה כ- Funkadelic Sound העתיקו רבים עד כדי כך שהוא הפסיק וסירב להשתמש בסגנון אותו הוא יצר.

למעלה