ג´יו ג´יטסו

The Champ

New member
ג´יו ג´יטסו

אני למדתי/לומד ג´יו ג´יטסו (כולל תחרויות וכו..), גם קראטה. האם כדי לי לשלב איגרוף תאילנדי אע"פ שזו לא אומנות טכנית רק כדי לשפר את הסיבולת????

מי אמר לך שזו לא אומנות טכנית??

זאת אומנות מאוד מאוד טכנית, יש בה המון המון מחשבה, טקטיקה, וטכניקה. וכמובן גם סיבולת ...... אבל בשביל סיבולת אתה יכול גם לרוץ.... אם התכוונת לסיבולת של ספיגת מכות... זה בהחלט מומלץ כי האגרוף יחזק לך את הסיבולת עד לרמה שלא תתרגש ושתדע לספוג מכות..

neko

New member
ערבוב

לדעתי, בתור אחד שערבב אייקידו עם לחימה משולבת (אגרוף תאילנדי + שוטוקאן), זה לא דבר טוב כלכך לעשות (בהתחלה לפחות). אולי, כאשר יש לך שנה שנתיים באמנות כלשהי, כדאי להתחיל לנסות דברים אחרים. בכל מקרה, זה יאט את ההתקדמות שלך בכל אחד מהדברים, אך יצור ממך אדם יותר שלם שמסוגל לנסות דברים בצורה שונה מפעם לפעם. שים לב שישנן דיציפינות יותר שלמות ופחות שלמות, ועליך לבחור בהתאם. לימוד של שתי דיציפינות שלמות ביחד יניב רק בלגאן.

עירבוב אומנויות לחימה.

יש הסוברים שכדי להיות אומן לחימה שלם, צריך לדעת ולהתמחות ביותר מאומנות אחת (קיושי שלמה דוד למשל). אולם, לא ממולץ להתחיל מיד עם יותר מאומנות אחת. גם ככה זה לא פשוט להגיע להבנה עמוקה באומנות אחת, אז לצרף שתיים (או יותר) ביחד? אם ללמוד עוד אומנות נוספת, אז רק אחרי פרק זמן של מספר שנים באומנות הראשית, אך לא בהתחלה.

The Champ

New member
אני כבר 7-8 שנים

לומד ג´יו ג´יטסו, קראטה... אז ככה שאת העקרונות כבר הפנמתי. לגבי הרמה הטכנית של האיגרוף תאילנדי, יצא לי לדבר עם רן קאושינסקי והוא אמר לי שיש 15 תנועות כמובן שהטיימינג,והתנועה חשובים ומשתנים. אבל בעיקרון אין הרבה טכניקה באיגרוף תאילנדי (זה מה שנראה לי..., כנראה שהרבה יתווכחו איתי על זה. סיבולת לב-ריאה יש לי ברמה גבוהה אני מחפש סיבולת פיסית (ספיגה).

מה קשור מספר תנועות לטכניקה??

מה זה טכניקה אתה יודע??? בתור אחד שמתאמן 7-8 שנים?? אני אגיד לך מה אני חושב על מה זה טכניקה... טכניקה זה לוו דווקא מספר תנועות גדול.... יכול להיות לך 4 תנועות שאתה מעולה בהם ואתה יכול להפוך להיות אלוף עולם רק בגללם... ויכול להיות שיהיו לך 1000 תנועות ואתה תהיה כלומניק?? אבל זה שיש לך 1000 תנועות הופך אותך לטכניקן??? ממש לא!!! זה מגוון לך את אומנות הלחימה שלך, נותן לך יותר עניין, אבל לא הופך אותך לטכניקן יותר טוב ממתאגרף תאילנדי... טכניקה זה לוו דווקא טיימניג ותנועה... בטכניקה מעורבים הרבה יותר גורמים, כשתתאמן אגרוף תאילנדי אם תתאמן אני מאמין שתבין יותר לעומק... ולגבי הסיבולת הפיזית ספיגה אגרוף תאילנדי מתאים מאוד לעניין.

The Champ

New member
צודק טעות שלי בהגדרה

אני התכוונתי למאגר תנועות של האיגרוף תאילנדי , שהוא יחסית דל. בעניין של טכניקה תאמין לי שאני מבין לעומק את הנושא.... פשוט התכוונתי למגוון התנועות ולא לטכניקה כללית. דרך אגב טכניקה זה דבר אישי שכל מתאמן/ספורטאי מפתח בהתאם לעצמו.

budoka

New member
לאזן את התמונה

לדעתי, כדאי שמי שעוסק באמנות "קשה"/פול-קונטקט סטייל, ילך על אמנות "רכה"/מדיטטיבית יותר (גם ההיפך נכון) כאמנות נוספת, כדי לאזן את התמונה עבורו. עם זאת, אם המטרה שלך היא רק סיבולת, הייתי ממליץ לך להשתמש בכלים שיש בתוך השיטה שאתה כבר עוסק בה, לדוגמה, לקחת את החימום, הקיהון וכו´ צעד אחד הלאה מבחינת מאמצים, זה ישפר לך את הסיבולת וגם יחדד לך את הטכניקה באותו הזמן. קח בחשבון גם את מרכיב הזמן, כיוון שלימוד שיטה נוספת משמעו לפחות עוד אימון בשבוע, ואם אתה רוצה סיבולת - אז הרבה יותר.

למעלה