"ג´ו פוליטיקאי"

yonis

New member
עקבתי במאוד עניין ,ורציתי להוסיף

ששנים של מחייה באירופה ,ולפניהם מספר שנים בארצות הברית גרמו לי לגבש את אותה הגישה לדברים שיש לגרין אייס,למדתי להכיר את האירופאים ,הופעמתי לעיתים קרובות מתרבותם ודרך חייהם היותר פשרנית וחצוייה ופחות כוללת ונחרצת מהאמריקאים, לצערי,הנאיביות בה הם שקועים בקשר לאיום המוסלמי מדהימה אותי,הם לא ממתנים את תגובותיהם בגלל אלגנטיות אירופאית עתיקת ימים,בשטח הם עושים הרבה פחות משאפשר,זו האמת ,וכמו שאומר גריין אייס הפיגועים לכאן יגיעו ,טעותם העיקרית לדעתי היא העמדת האויב הפוטנציילי המוסלמי הקיצוני על קו של אויב חושב ומתפקד ברוח שלהם,של האירופאים,וכאן הם מובסים מראש, האמריקאים הבינו זאת,ושוב לצערם ניטל עליהם לעשות את העבודה בשביל העולם החופשי,שלא מכיר אפילו את מזלו להיות חופשי,לא נורא האירופאים כבר רגילים לבקש עזרה ,כשהם לבסוף מתעוררים ,והאמריקאים רגילים לעזור להם,שלא להגיד להציל אותם, כי לאמריקאים יש נאיביות אחרת,נאיביות טובה שגורמת להם לעצום את העיניים ולסלוח לחבר עם הזכרון הקצר, אך לא לשכוח,כפיל ,את אוייבי המערב ,ולתת לו לשלם את המחיר היקר מאוד, טוב ורע, שחור או לבן,יש בגישה הזו בימים אלו הרבה אמת של הישרדות,ופשוט טוב שהם כאן האמריקאים אם הנאיביות הבונה שלהם ככל שהזמן עובר,אני לומד להעריך אותם יותר,ולבטוח בהם יותר,ובמיוחד כשאני רואה מה נמצא ממול,

yosense

New member
דייסה של קונבנציות

האירופאים, אם הם אוכלים אותה מהמוסלמים שבתוכם, זו בעיה של ניהול שלהם. האמריקאים לא יצילו את המצב הפנימי הזה על ידי מלחמות במזרח הרחוק או הקרוב. אם כל התמימות הקדושה שבעולם. להיפך - מליוני פליטים מוסלמים יברחו ויגיעו גם לאירופה. האמריקאים שיחחרו את אירופה מאימת הגרמנים, אך היו באירופה אימפריות קודמות כמו העותומאנית, אוסטרו הונגרית, והבולשביקית ... לפחות אלו לא התפרקו בגלל הקרבה אמריקאית - גם הראיה של העולם הערבי ושל הערבים כפרטים מהזוית האמריקאית חוטאת לצדדים התרבותיים של העולם הערבי. האמריקאים לא יפתרו בעיה שהם המציאו וטורחים לשכנע שאלו הם פני המציאות. חייבים להיות עצמאים מההכתבה שלהם. זו הכתבה אימפריאליסטית בכל מובן. נדמה שמאז שהם הגיעו לירח הם לא ירדו מישם.

yonis

New member
לא נורא,כשיעשו לך כואב תבוא

לבכות,ונעזור לך כמובן,לבכות כמו הרבה אנשים כאן בצרפת שהתפכחו לאחר הפגנת ברבריות מדהימה מהמוסלמים,גש לאלגיריה להתעדכן הם שחטו 150000 איש מבני עמם, הם כמובן יבינו את דעותך האציליות,עליך רק להסביר להם יום טוב

yosense

New member
יוניס בא אני אגלה לך סוד ידוע

לכל אחד וגם לשנינו יש את הצדדים הטובים והבריאים ויש גם את הרעים והחולים . שנינו נהייה בריאים וגם חולים. שנינו נחיה בסביבה עם עוד אנשים. מי שיעצור לנו כאשר נהייה גרועים, הוא מי שיראה את הצד הטוב שלנו ויצליח לעודד אותו ולטפח. להיות חבר בעולם הזה זה לעשות את זה. אני לא יודע מאיפה יש לך זלזול באצילות , אבל תדע שאיבדת משהו. מלחמה היא יחסים, היא תהליך בין אנשים . כל מהלך משפיע . תקח את זה בחשבון עד הסוף - זה לא משחק . ולעניין - אם המערב היה מתעניין בצד ההומני של התרבות הערבית ומתייחס בהדגשה לצדדים האלה, ולא מתעקש על פתרונות צבאיים לכל בעיה, היינו חיים בעולם שבו מתרגלים יחסים מגוונים או איך שתקרא לזה. מה שיש לנו עכשיו זה שני קיצונויות משני הצדדים. וזה מלהיב מאד.

yonis

New member
אני מעריך את חוכמתך, לא מסכים עם

גישתך,אצילות בכל שכבות ההיסטוריה[ועלינו לפנות להיסטוריה כדי לדעת מה כבר עשינו לא טוב ,ומה נוכל לשפר,אם נוכל,]אז אצילות בכל ההיסטוריה האנושית היתה ח ו ז ק,לעולם לא חולשה,ראייתי לאצילות היא ראיה של אומה או איש שמנהיג מגן על העם מסכנות שונות,ובתמורה נהנה מטובות החיים,אבל תמיד מבוקש על ידי העם, אין לי בעיה להסתכל על בוש כאל אציל,ואלוהים יודע שאני מגן על עצמי היטב בחיים,אין לי בעיה של השתעבדות לחזקים,לא מעמיד לי,יש לי רצון נועז לתמוך באמצעיי הדלים במגני החופש באשר הינם-אני מצטער על הפשטות -אבל חיי לימדו אותי שבאיזה שהו מקום כל התאוריות נעצרות ומגיע זמן חיכוך-ל צ ע רי, כי אינני אוהב את זה ,עם זאת מה שאני אוהב מעל לכל זאת האפשרות שלנו להחליף דעות ,אפילו מאוד מנוגדות,בשבילי זו התמששות הדמוקרטיה למרות כל האייטולה האורבים,,

yosense

New member
נכון כל כך שבא לבכות

הפתרון לכל המצב המזופת הוא חילופי דעות ותקשורת. כולם שואלים.. בסדר תדברו.. אבל מה ההחלטה? על מה תסכימו? ויש ויכוח על איזה הסכמה תהיה...מנסחים את ההסכמה מראש.. אתה מבין? אוףףף זה כל כך פשוט.. שבא לבכות. כל מה שצריך זה תקשורת פתוחה וזורמת בין כולם.. זה יחליף את הצורך להחליט במפורש ומראש.. יהיו דיבורים ויהיו סידורים על מה שצריך אולי. אבל במצב של יחסים טובים אין הרבה מה לסדר.. ויחסים זה לא תצוגת עמדות אלא תקשורת זורמת.. ועדיף בכל רמה, וביחוד הפוליטית.

greeneyes3

New member
תקשורת?כמה פעמים ביקש בוש ג´וניור

מסאדם לפרק את עצמו מכלי נשק של רצח המוני מסוג כימי ,ביולוגי ואטומי? אז אולי אתה תהייה שר התקשורת הזאת אם זה כל כך קל ופשוט עם סאדאם?... ומלחמה גם תוכל למנוע אם סאדאם יוותר על השלטון בעיראק וימצא מחסה בתריסרי מדינות שמציעות לו מקלט,כדי שארהב תוכל לפרק את עיראק מהנשק הקטלני והכימי והביולוגי שלה...אולי תהייה ממונה על שרות התקשורת הפשוטה הזאת יוסי? ותמנע שפיכות דמים

yosense

New member
יותר פשוט לשאול

באיזה הזדמנות השתמש סאדאם ונגד מי השתמש בנשק שציינת. שים לב, שאני לא מקבל את ההנחה שלך שסאדם יעשה שימוש לא שקול בנשק שברשותו. הוא עשה את זה נגד הכורדים בלבד (אבל עם נפגעים מעטים יחסית לפצצות בהירושימה ונגאסקי). אותו דבר נכון לגבי צפון קוריאה. ואותו הדבר נכון לגבי איזשהו שליט או שלטון בעתיד, עתיד אשר בו לא נוכל להגביל פיתוח נשקים כאלה. תצטרך להניח כמוני הנחה הפוכה - והיא שלא רק לך ניתן שיקול הדעת בעניין הזה. לא רק לך יש גישה לאמצעים כאלה . ותצטרך כמוני להשלים עם שותפים שווים בעולם הזה שלא סרים למרותך ונהנים משיקול דעת חופשי. וזה בעצם המצב כבר היום בלי שיהיה שר חוץ או סניגור ממונה על ידך..

greeneyes3

New member
בלי ועם קשר קיבלתי את המייל הזה

בלי קשר או עם(תחליטו אתם) לנושא קיבלתי מבת אחותי...סתם כך בלי..במקריות...בלי שום קשר לוויכוח האינסופי שלנו כאן שנראה לי שלעולם לא ייגמר אז הנה המייל ששלחה לי ........................ I normally don´t forward email...but this is good! Read Each One Carefully and Think About It a Second or Two 1. No man or woman is worth your tears, and the one who is, won´t make you cry. 2. Just because someone doesn´t love you the way you want them to, doesn´t mean they don´t love you with all they have. 3. A true friend is someone who reaches for your hand and touches your heart. 4. The worst way to miss someone is to be sitting right beside them knowing you can´t have them. 5. Never frown, even when you are sad, because you never know who is falling in love with your smile. 6. To the world you may be one person, but to one person you may be the world. 7. Don´t waste your time on a man/woman, who isn´t willing to waste their time on you. 8. Maybe God wants us to meet a few wrong people before meeting the right one, so that when we finally meet the person, we will know how to be grateful. 9. Don´t cry because it is over, smile because it happened. 10. There´s always going to be people that hurt you so what you have to do is keep on trusting and just be more careful about who you trust next time around. 11. Make yourself a better person and know who you are before you try and know someone else and expect them to know you. >12. Don´t try so hard, the best things come when you least expect them to. REMEMBER: WHATEVER HAPPENS, HAPPENS FOR A REASON. True friends: How many people actually have 8 true friends? Hardly anyone I know ! But some of us have all right friends and good Friends!!! Yes, the world is headed for destruction. Is it a nuclear war? What are you asking for?

yosense

New member
A very nice piece indeed

גילוי לב - מאחר ואני מתעסק כל הזמן בחומרים שאין להם נגיעה לאקטואליה, ובנוסף לזה שנים רבות שאנני קורא או רואה חדשות, השיחה שלי על נושאים פוליטים לא נשענת על עמדה כלשהי, לא פוליטית בכל מקרה. לפעמים נדמה לי, מה שגם אמרו לי בהזדמנויות אחדות שהעניין שלי הוא הילינג. לא הייתי רוצה וגם לא חסר לי שוויץ. כלומר שאם יש דבר שמשפיע לטובה זה משמח מאד. בארץ, ברצף הארועים שם , שכולו מסה בלתי נתפסת של כובד, זכור לי קול השלום של אייבי נתן. כמה מאבק והשפלות עבר האיש הזה עד שחזר להודו למות שם כבן אדם. מעט מאד טוב מרשה הישראליות לעצמה. תודה על האימייל של בת אחותך. שתבורך

ליילה

New member
סליחה שאני מתערבת בוויכוח...

אבל חברים, אני ממש מבקשת, להוריד קצת טונים, ולנסות לעשות גם וויכוח כזה, עם כל הקושי, וויכוח נעים ותרבותי. לא צריך לקרוא בשמות, לא צריך להתלהם, אנחנו לא נשנה את העולם מפה, רק נחליף דיעות, אז בואו נעשה את זה יפה. אני ועדי רואות בפורום הזה, בית חם לישראלים בחו"ל, ויש לנו כללי התנהגות גם לויכוחים, אז בואו נשאיר את המקום הזה בית חם. בכל מקרה, אם נראה הודעות שחורגות מכללי הדיבור שנהוגים פה, הן ימחקו. יום כתום לכולם

yosense

New member
ערב טוב מרב

אני לא יכול להכנס באף חד ואין לי אפשרות כזאת. ´הבית´ שלנו הישראלים פגוע מאד מאלימות. טעות גדולה היא להוסיף ולעודד אותה יותר. בכל זאת השיחות האקטואליות/חדשותיות מורכבות מתכנים אלימים הנפוצים במערכת הפוליטית והמדינית. אני עושה מאמץ פואטי לשזור בתוך הנימות האלה תכנים הומנים. לשם כך יש להוציא סיב מהמערכת ההדוקה והמסוגרת ולהשזר בו, כך שההומאני יהיה חלק מהזרימה, מהשיקולים.

Le Parisien

New member
כבר שלשה ימים שאני קורא ונמנע

מתגובה אך ההודעה הזו כבר מוגזמת. זה פשוט מדהים עד כמה הטרמינולוגיה האמריקאית המבוססת על מסרים פשטניים ורדודים (וברובם אף שקריים) מכה שורש בכל חלקה טובה. מדוע אתה חושב שלאויל שממלא כרגע את תפקיד נשיא ארה"ב יש איזו שהיא זכות לבקש או להורות לאיזו שהיא מדינה להתפרק מנשקה? המדינה המובילה בייצור ואיחסון נשק להשמדה המונית מכל סוג שהוא היא ארה"ב ולהזכירך היא גם לא היססה להשתמש בו. בוש סבור שסדאם מסכן את שלום העולם? ובכן, רבים סבורים שהמנהיג המסוכן בעולם של היום הוא בוש. בכלל רצוי שאם בוש מתעניין כל כך בפירוק נשק שיתחיל מביתו הוא ויפרוק את הנשק מאזרחיו לפני שהוא מחפש לו פרוייקטים בינלאומיים.

greeneyes3

New member
just when i thought i was...OUT

they pull me back innnnnn את הכותרת הזאת כתבתי בהקשר להודעה שלך le parisien..... אתה ממש החזרת אותי לויכוח שחשבתי שנגמר....אבללללל,כנראה שלא גמרנו..... אתה בהודעה הקצרה הזאת שלך ביטאת את הלך הרוח הצרפתי+גרמני=אירופאי=זנותי ששורר באירופה בכל מה שמתבטא בהקשר לאמריקה והמדיניות חוץ שלה ביחוד תחת נשיאות של רפובליקני(כשיש נשיא מהמפלגה הדמוקרטית,העימות הוא יותר עמום)... זה שהצרפתים שמים משהו בתה שלהם(סם הזיות כלשהו)שהופך אותם לאנשים די מורכבים שרואים המון גווני אפור בחשיבתם ובתרבות שלהם ,יותר מעמים וגזעים אחרים,זאת ידעתי כשגדלתי בבית אמי שגדלה בבלגייה וירשה את המנטליות הצרפתית(כנראה מהלחם שאכלה בילדותה או התה והמיים ששתתה שם) בקיצור,like it or not....gauche ou droite(איך החרוז?)....האמריקאים יפרקו את סאדאם ואת עיראק מכל הנשק של לוחמה להרג המוני.... ואם אתה כל כך מתנגד לעובדה שהאמריקאים הטילו פצצות אטום על הירושימה ונגסקי כדי לסיים את מלחמת העולם השנייה...היית צריך לייעץ ליפנים לא להתקיף את פרל הארבור....ולהעיר את הענק הישנוני הזה שנקרא :אמריקה... דבר אחד אתם צריכים להבין על ארהב ,כולכםםםםם.....כוונתי לארופאים המתנשאים והאופנתיים השמאלנים בהתנגדותכם ובביקורתכם למדיניות החוץ של ארהב.... זה שאסור להעיר את ענק הישנוני הזה שנקרא :אמריקה עכשיו הוא התעורר,ולא יעזור לכם כלום.... לאמריקאים לא ממש אכפת מה שהצרפתים והאירופאים חושבים עליהם האום בקרוב יגיע להחלטה ש:סאדאם מחביא ומסלף עובדות ומתחמק מהפקחים בהקשר לנשק הכימי והביולוגי שלו.... הקונגרס אישר כל תקציב לנשיא במלחמה נגד הטרור...אז אין מה שיעצור את הענק הזה עכשיו.... הענק הזה ירמוס את כל מי ומה שעומד בדרכו כדי להשיג את מטרתו ואת האינטרסים שלו.... אם זה טוב או רע...זה לא ממש משנה...מי שהעיר את הענק הזה,צריך הייה לקחת בחשבון את התוצאות של מה שהוא עשה.... ובזאת אני ממש מציע שנסגור את הדיון .... SIT BACK AND WATCH THE SHOW אהההההה....שכחתי לגמרי... פעם הבאה שצרפת תתותקף ותיכבש בידי נאצים או פשיסטים למיניהם,אנא פנו לעיראקים ולאלג´יראים והסורים והסעודים והאיראנים והמצרים והטוניסאים והמארוקאים וכל האפריקאים והערבים שיבאו לעזרתכם ולשחרר אותכם מהכיבוש כמו שהאמריקאים עשו ב1945... הערבים חייבים לכם את זה לדעתי......

yonis

New member
לא כל הצרפתים,ישנם שרגישים

לבתי כנסת שרופים עד אפר,תלמידים יהודיים נרגמים באבנים,ורבי שנדקר בסכין וכל זה ועוד ללא שום תגובה ממהמשלה המקומית שלא חלילה לפגוע במוסלמים היקרים לצרפתים ובמיוחד לשמאל הצרפתי, וכל זה במדינה אירופאית 60 שנה לאחר שנשרפו 6 מליון באירופה, אז כל אחד עם עדיפויותיו, אני מכבד את כולם, אבל מעל הכל יודע במי לא ל ב ט ו ח ואת מי להעריך,, סיימתי,

sirpad

New member
עזוב אותו נו

הוא יש לו מנטרה אחת בראש והוא כלכך יודע הכל שלנו נותר רק לא להאמין לו ואז לבוא ולהתחנן על רחמיו כי האוייב הגדול כבש אותנו ואנחנו זקוקים לאמריקה הגדולה. נו מה אני אגיד לך,גם כאלה יש.

ליילה

New member
אם נעזוב לרגע את הדיון האם

הדבר הזה יתכן... אולי ננסה לחשוב מה יקרה אם... השאלה האם באמת זה טוב או רע ליהודים, האם יכול להיות שדווקא נשיא יהודי רק בשביל להצדיק את בחירתו בעיני האמריקאים יהיה קשוח יותר וקשה יותר עם ישראל, האם לא יהפוך לפרו ערבי רק כדי שלא יגידו חלילה שהוא חלק מהנסיון היהודי להשתלט על העולם, לטובת היהודים בלבד. יכול מאוד להיות שלמרות הגאווה היהודית, זה יהיה רע מאוד ליהודים.. סתם מחשבה

למעלה