ג´וני שב משדה הקרב

giulietta

New member
ג´וני שב משדה הקרב

יצאתי היום לכבישים (כן, כן, לפעמים אין ברירה) ומה אני אגיד לכם, הסיכויים לחזור הביתה בשלום הם ממש ענין של הימור. בקטע אחד אישה אחת נצמדה למכוניות וצפרה בלי הפסקה, כאילו שהיא ממהרת לחדר לידה. בקטע אחר חתך אותי רכב (אחד?! הפסקתי לספור) מימין בצורה ממש מפחידה. בצומת אחת הצהוב המהבהב לא הפריע לטרקטור צהוב ענק (שופל כזה) להגביר מהירות ולפנות שמאלה בצומת. הוא פיספס בשבריר שניה את הואן הענק שכבר נכנס בעצמו לצומת, למרות שברור שעוד לא היה לו ירוק (כולם ממהרים לחדר לידה?). כל המחקרים מדברים על עליית מדרגה בתרבות הנהיגה הפראית של הישראלים (עלייה חדה ביחס לאומות אחרות בעולם). אני קושרת את זה לנטייה ההולכת וגוברת בחברה שלנו לראות בחוקים משהו שצריך לעבור עליו, לראות במנעול משהו שצריך לשבור. שמעתי היום על ספר שיצא בהוצאה ישראלית מכובדת ("ידיעות אחרונות") והוא נותן "טיפים" איך לנסוע לחו"ל ולעשות חיים בזול. נשמע מצוין, לא? אז זהו, שמדובר בטיפים על איך לשקר, לגנוב, לעבוד בעיניים על ספקי השרותים בענף התיירות. להזמין מקומות ולבטל אחרי שנהינת...להחזיר אריזה שמצאת בפח אשפה , להתלונן שזה היה מקולקל ולקבל חדש ושאר פנינים. לא במקרה הישראלים הם תיירים לא רצויים בהרבה מדינות וכולנו עוד זוכרים את הכתבה המאד לא מחמיאה על תיירות הפנים. כן, אני חושבת שהכל קשור אחד בשני. הביזה של החיילים בג´נין. זה לא שבחיים האזרחיים שלהם הם כאלה אנשים מוסריים ואז פתאם בשעת הקרב הם איבדו עשתונות. לא. תרבות השנורר והניצול וההתחכמות והגניבה הולכת ומתרבה. בשבוע שעבר רשמתי המחאה גדולה למישהי שנתנה לי שרות מסוים ופתאם היא אומרת לי "תשאירי פתוח...אני צריכה לשלם לעובדת שלי..." ואני...שאף פעם לא נותנת צ´ק פתוח, הייתי נבוכה מלסרב. כמובן שלא קיבלתי קבלה על התשלום הזה. זה נראה כאילו עשיתי מישמש של כל מיני נושאים אבל זה לא כך. את כולם מאפיינת תרבות ה"חטוף ואכול", התעלמות מהחוק וזלזול באחר וזה פשוט עשה לי רע. ג´ול

קרמבובת

New member
כל שנה...

בחג השבועות..נערך אצלנו הפנינג ענק עם כל האטרקציות לילדים שאפשר לחלום עליהן.. וכבר שנתיים שאני עומדת בתור למיתקנים, עם אחת הבנות שלי, בזמן שכל האמהות המפונפנות למראה נדחפות בלי למצמץ אפילו לתחילת התור בחוצפה שלא תיאמן.. אין עם מי לדבר.. וזאת רק דוגמא אחת. האמת שבבנק או בקופ"ח אני מעמידה אנשים במקום תוך שנייה וכמה פעמים כבר קראו לי "חסרת תרבות" כי אני מרימה את הקול ועושה להם רעש באזניים הבנת?! לא ייאומן עד לאן השחיתות יכולה להגיע.. אבל במקום שכולם שכנים של כולם, לא בא לי לריב עם אף אחד.. סאמק..

פיראט*

New member
ג´ול ../images/Emo39.gif../images/Emo66.gif

את צודקת... זה מגעיל, וזה אנחנו... לי כבר נמאס לדבר על זה... להתבייש בעצמי כחלק מתת התרבות הזו שמאפיינת אותנו. (נכון, אני מכליל. את, ואני ורוב אלה שיקראו את הדברים האלה איננו חלק מההתנהגות הזו אבל אנחנו מזוהים איתה כישראלים... מה שבולט זה הרע הזועק, אפילו שהוא המיעוט, ולא הרוב הדומם... כששתי חצוצרות מנגנות, לא שומעים את עשרים הכינורות שמנגנים באותו הזמן..). פעם היינו גאים להיות ישראלים... זוכרת? היינו מציגים בגאווה את הדרכון. היום בני המזל הם אלה שיש להם אזרחות כפולה ויכולים להצניע את הדרכון הישראלי עמוק בתיק. מה קרה לנו שנעשינו כאלה?? מי שלא חותך, שלא מקמבן על חשבון הזולת, שעוצר באדום, ומחכה בתור - הוא פרייר. נמאס לדבר על זה, להודות בכשלון... אבל את צודקת. צריך לדבר ולהוקיע. זה יעזור כמו טיפת מים באש הגהינום,אבל אומרים שרפרוף כנפי הפרפר באפריקה משפיע על הפשרת הקרחונים באלסקה... אז אם יהיו מספיק פרפרים, אולי הקרחונים ישארו קפואים אבל אפשר יהיה ליהנות מהרפרוף... שמחת עניים...

אולי לפני ש...

משתמשים במושג כמו " תת תרבות", רצוי להבין מה משמעותה. יש לי תחושה כי השתמשת במושג שלא בדיוק ברור לך. אולי רצוי קודם to define him מישל

למעלה