ג´ודו עם מכות???

transformation

New member
ג´ודו עם מכות??? ../images/Emo2.gif

יש מקומות בארץ שלומדים ג´ודו עם מכות??? שמעתי שיש גם ג´ודו תחרותי שזה הג´ודו שכולנו מכירים ואין בו מכות בכלל, ושיש ג´ודו מסורתי (?) שכולל קאטות ומכות... אשמח לשמוע פרטים על ההבדלים בין השניים. עמיחי? מישהו?

אצלנו בדניס!

יש ג´ודו עם קרטה וג´וג´יטסו! כלומר אנחנו עושים קרבות של שילוב של הכל, וזה מאוד נחמש וכייף! אני לא בטוח שיש כזה בג´ודו כלומר עם מכות, כי ג´ודו כידוע לי דוגל בשיטת ההפלות והבריחים והריתוקים, אבל לא במכות.

יש בג´ודו שלושה חלקים:

הג´ודו התחרותי, הרוחני או החינוכי והצד של הגנה עצמית. תרגילי ההגנה העצמית מתורגלים בקטות או בתרגילים בודדים, אך אף פעם לא בקרב חופשי. הג´ודו יצא מהג´וג´יטסו שכולל את הכל. הג´וגי´טסו שימש את הסמוראים כדי להרוג במכה אחת את היריב אם הם איבדו את כלי הנשק שלהם. בשלב מסויים כאשר נכנסו לתמונה כלי הנשק החמים (חומר נפץ) אומנויות הלחימה הפכו לעניין אזרחי והסמוראים פתחו בתי ספר לאומניות לחימה. ג´יגורו קאנו, יוצר הג´ודו, שהיה פרופסור לחינוך ומאסטר בג´וג´יטסו שאף לפתח תורה שלמה שכוללת את שלושת האספקטים שדיברתי עליהם למעלה. הוא חיפש עקרון פילוסופי אחד שעל פיו הוא יצור את התורה. למעשה הוא מצא שלושה אבל המרכזי הוא ג´ו שמשמעו רכות, גמישות וזרימה ועליו הוא ביסס את התורה כולה. באופן מעשי זה שימוש בכוח של היריב ולא מאבק של כוח נגד כוח. הוא לקח מתוך הג´וג´יטסו את כל הטכניקות שמתאימות לעיקרון הזה. הדבר השני שהוא שאף הוא ליצור שיטה שיוכלו להתאמן בה מבלי להיפצע. זאת בגלל שבג´וג´יטסו לשבור ידיים ורגליים באימונים זה עניין של שגרה. אז הוא הוציא את כל הדברים המסוכנים, כלומר בעיטות, אגרופים וכו´ ויצר שתי קאטות שמלמדות אותן והרבה תרגילים בודדים של הגנה עצמית. אך בג´ודו התחרותי עצמו הוא השאיר רק הפלות, ריתוקים, בריחים וחניקות. אני מלמד את כל חלקי התורה של הג´ודו למרות שאני לא מתמקד בקאטות האלו. אני מתמקד בצד הרוחני של הג´ודו בעיקר. אך גדלתי מתוך הג´ודו התחרותי ואני עדיין נהנה לעסוק בו וללמד אותו לילדים. הבטחתי לך לכתוב על הפיתוח שלי של שיטת אימון למבוגרים שמתרכזת בצד הרוחני אך כרגע ממש בא לי ללכת לאכול.SOME OTHER TIME. ביי

למעלה