ב1 וא' 5

ב1 וא' 5

שלום לחברי הפורום הנכבדים.
היייתי עם אישתי השבוע במשרד הפנים, אחרי שהגשתי את המסמכים והיא קיבלה אישור להיכנס.
נתנו לה ויזה מסוג ב1 לחצי שנה וקבעו לנו תור נוסף בעוד חצי שנה שבו צריך להראות שמרכז החיים בישראל.
עכשיו בדיעבד זה קצת בלבל אותי כי חשבתי שיזמינו אותנו לראיון אחרי חצי שנה של ב1 כדי שהיא תוכל לקבל א5..
שאלתי היא מתי היא תקבל א5? אחראי התור הבא? או שיקבעו לנו תור לראיות ואז היא רק היא תקבל א5? מה שאומר שהיא עשויה להישאר עם ב1 למשך שנה עד שיקבעו ראיון (אנחנו בלשכה בתל אביב אז הדברים לוקחים זמן...)
משום מה נראה לי שהם לא בדיוק הלכו לפי הנוהל..
אשמח להבהרות ויעוץ

תודה ושבוע נעים.

danielfa1

New member
היי

רציתי לדעת כמה פרטים אם תוכל לעזור כשהיה לך להביא את המסמך של תעודת רווקות או מצב אישי קודם ונוכחי איזה טופס הבאת ?
כי במקרה אני ליפני פגישה והטופס הזה לא קיים במדינה של אישתי (פרו)
ויש רק את הטופס חתונה שאומר שהיא היתה רווקה ליפני וכעת היא נשואה לי.
ועוד שאלה ברגע שהיא קיבלה את הב1 יש לה אישור עבודה והכוונה היא לאשתך.
ותוך כמה זמן אשתך קיבלה אישור כניסה לארץ?
תודה רבה!

מה שאתה מתאר נשמע מאוד כמו אישור רווקות

בשבדיה המצב יותר קשה כי גם את הטופס הזה אין.
אז היא חתמה על תצהיר בפני עורך דין שהיא הייתה רווקה לפני הנישואין בתוספת רישום הנישואין בשבדיה זה הספיק.
ב1 היא אשרת תייר עם אישור עבודה.
הזמנתי את התור באוגוסט קבעו לי תור להגשת מסמכים לינואר (מה שהסתדר עם התוכניות שלנו) ואז אחרי שבועיים מיום הגשת המסמכים היא קיבלה אישור להיכנס לישראל.

AlexShkut

New member
היי,

אל תדאג, הכל בסדר גמור.
לא נותנים לאף אחד א'/5 בלי שהוא שהה לפחות חצי שנה במעמד של ב'/1.
לכן, בפעם הבאה שתלכו לשם בעוד חצי שנה, תכין את כל המסמכים לקבלת א'/5 ואם הכל יהיה בסדר בפגישה הבאה אתם תקבלו מעמד של א'/5.

AlexShkut

New member
הראיון הוא כלי-עזר,

תקופות השהייה באשרות השונות הן מחייבות. אצלנו לפני ה-ב'/1 היה ראיון, ובא'/5 רק הבאנו מסמכים וזהו.

AlexShkut

New member
אם לא היה עד עכשיו,

אז יהיה מתישהו. לפחות ראיון אחד בנפרד חייב להיות, אני אישית התחלתי את התהליך כלא-נשואים, ואז היה לנו ראיון לפני קבלת הב'/1. אם אתה התחלת את התהליך כנשוי, מאמין שהראיון שלך יהיה לפני הא'/5. אני לא ממש יודע להגיד לך מה החוקיות של משרד הפנים בעניין, אבל ראיון אחד חייב להתקיים.

Jkamm

New member
מסמכים, ראיון וקבלת א'/5

בתור הבא יבדקו את הניירת, יבצעו ראיון ואם הכל בסדר תקבלו א'/5.
ואל תסמוך על חצאי מילים של הפקידה - אתם צריכים להביא את כל המסמכים להוכחת כנות הקשר ומרכז חיים בישראל (מופיע בנוהל, אך בדרך כלל הסניף גם מנפיק רשימה משלו - תבקש).
יוני

מוזר כי כששאלתי את הפקידה בחלו

שקבעה את התור והביאה את רשימת המסמכים שאלתי אותה אם זה תור לראיון אז היא אמרה שלא רק להוכחת מרכז חיים.
אבל טוב אני מניח שנגיע לשם ונראה

למעלה