ב"ש זועקת לשלום!

tali_le

New member
ב"ש זועקת לשלום!

מחר, יום שישי ה- 22/3 בין השעות 8:00 – 14:00 יתפרסו פעילי נוער מרצ באזור קניון הנגב ותחנה מרכזית. במהלך הפעילות הם יתלו שלטים ויחלקו חומר הסברה בקריאה - למצוא פתרון מדיני למצב הקיים. הפעילים יפגינו תחת הסיסמאות: "אין פתרון צבאי", "לצאת מהשטחים – לחזור לעצמנו" ו"כשאין שלום – באה מלחמה". ביקורם של זיני וצ´ייני במזה"ת מעמיד בפנינו אפשרות היסטורית שאסור לפספס. חובתנו לנצל הזדמנות זו לחזור למשא ומתן ולהגיע להסכם שלום. כי אין דרך אחרת, אין פתרון צבאי. כולם מוזמנים לבוא ולהפגין. החשיבות היא גדולה מאין כמוהה להראות כוח שמאל גם בדרום! לפרטים: טלי לרנר 054-814347 עדי ליבני 054-626374

ראובן10

New member
כשאין שמאל-אין מלחמה../images/Emo67.gif

להוציא את השמאל[המיעוט]מחוץ לחוק-ולחזור לעצמנו יש רק פתרוןצבאי הלאה שמאלנים-מחכים לכם בבאר שבע עם עגבניות רקובות- כמוכם

אלוני.

New member
תנו לצה"ל לנצח

היינו בסרט הזה לפני שנה. אין דבר עזה ימין בישראל, הם היו צריכים לאחד שמונה מפלגות כדי להגיע לכנסת ישראל כדי לשבת בממשלה של שרון, מדהים. אין פתרון צבאי, יש אולי תגובה צבאית ראוייה, אבל הפתרון יהיה מדיני, הם שם אנחנו פה. עגבניות ושאר ירקות לא מפחדים אף אחד, יש לך דעה הבע אותה, בכל מקום דרוש כח ואלימות? זו ברירת המחדל ? השלום ינצח כי אין דרך אחרת.

yariv~2

New member
אלוני השלום לא ינצח

ולו בגלל שאי אפשר לשנות עם שלם שחונך לשנאה ולפונדמנטליזם. אולי, אולי בעוד מאה שנה, וגם זה כרוך בהמון רצון טוב של מנהיגי הפלשתינאים, מה שלא נראה לי שיהיה... לכן, כפתרון מונע לפיגועים, צריך להתחיל בגדר הבטחוך על פני כ 70% מהשטח, ובין לבין להילחם בטרור בכל הכח, ולפנות התנחלויות מבודדות וכן ישובים ערביים עוינים מבודדים.

אלוני.

New member
השלום ינצח

אין סתירה בין גדר בטחון לנסיון להגיע לשלום. השלום ינצח כי אין דרך אחרת, הערבים לא יעלמו מחר בבוקר ואנחנו גם לא מתכוונים ללכת מכאן (אפילו לא השמאלנים ), לא נוכל לשלוט צבאית בעם אחר לאורך זמן, זה לא יחזיק ואין בזה טעם, אין לנו מה לעשות שם. יכול להיות שהדרך תהיה עקובה מדם (יותר מהיום) אבל הפתרון יושג רק בשולחן מו"מ . לא טענתי שיש להכנע, לא טענתי שיש לנשק את רגליו של הטרוריסט שמנהיג אותם, צריך להגיע למשא ומתן ישיר ולא מתנשא. לא יכול להיות שהמנהיגות שלנו מזלזלת באינטלגנציה שלנו, מו"מ בטחוני מו"מ מדיני מו"מ שטחי, השאלה היא בטחונית-מדינית ויש צורך לפתור אותה ברמות הללו. לפני שנים כאשר קצינים בכירים נפגשו עם הצד השני לצרכי מו"מ הימין זעק שאין לערב קציני צבא בדברים מדיניים (אני מניח שעוזי דיין משלם מחיר על כך) אבל היום עושים את אותם דברים בדיוק, מה שמעיד שמי שבשלטון צודק, הדרך לא חשובה.

yariv~2

New member
לא לשלוט צבאית

אנו פשוט נצא משם, ונחסום את מקורות האמל"ח. (לאחר המלחמה בטרור שהיא מחויבת המציאות) ואגב, לא ענית לי איך אפשר להתגבר על עשרות שנים של חינוך קיצוני ואנטישמי. אלא אם כן כשאתה כותב שלום אתה מתכוון לזמן בלתי מוגבל קרי, עשרות ואולי מאות שנים. ועזוב אותך מתלונות על המנהיגים ועל המפלגות, בזה אני מסכים איך, אתה לא צריך לכתוב לי את זה, אני עוד לפני שיש לי בכלל אפשרות לבחור מצהיר שהקול שלי לא יעבור למושחתים הללו. ואגב, כשאני ועוד כותבים שהבטחון הוא זה שיביא שקט. הכוונה היא כמובן לטווח הקצר ולשנים הקרובות, כולנו נשמח לשלום בר קיימא, הבעיה היא שאינני מאמין שאפשר להתגבר על עשרות שנים של שנאה במתת של שיטחי אדמה כאלה ואחרים.

nightbird

New member
דמגוגיה מעוררת פיהוק...

כמה שהשמאל טוב בסטיקרים
"השלום ינצח". או אמירות שטחיות כמו "זה ייגמר בהסדר". בטח שזה ייגמר בהסדר. גם כניעה היא הסדר. גם מלחמת העולם השניה נגמרה בהסדר. אשמח אם במקום אמירות של נאום פרס נובל, יביא מישהו מחכמי השמאל איזו דוגמה לשלום ארוך-טווח שהושג ללא הכרעה צבאית.

אלוני.

New member
בוקר טוב

ההכרעה הצבאית הושגה מזמן, צה"ל כבש את השטחים הללו לפני שלושים וחמש שנה, אז הכרעה יש לנו.. בדיוק כפי שההסכם עם ירדן הושג שנים אחרי ההכרעה והשלום עם מצרים הושג לאחר המלחמות. איזו הכרעה אתה רוצה מולם? לכבוש אותם? כבשת. עכשיו אתה בדיוק היכן שהיית קודם, מה השגת ? הרי כשהבסנו אותם לא היינו מוכנים להכיר בהם, לתת להם מדינה או אוטונומיה וכך גלשנו לעימות הזה. אז עכשיו אתה מציע לסובב הגלגל לאחור?

nightbird

New member
צריך להגיע למצב

שבו הם לא ירצו או לא יהיו מסוגלים יותר להילחם. כך היה עם ירדן ומצרים. המצב שהתפתח עם הפלשתינים איננו נורמלי, כי לאחר תבוסתם הראשונה הם היו תחת שלטון ירדן ומצרים. אחרי 67 ישראל עדיין ניצבה מול כל מדינות ערב וארגוני הטרור שסירבו להכיר בקיומה, האם נראה לך שהגיוני היה להקים אז מדינה פלשתינית? עכשיו מתקיים לראשונה מאז 48 עימות ישיר עם הפלשתינים. צריך להכריע אותם ולמחוק לחלוטין כל אופציה צבאית ממוחם ומכוחם. רק אחר-כך (אם למרבה הצער יישארו פלשתינים חיים) להקים להם מדינה נורמלית, דמוקרטית ומפורזת, בליווי תמיכה כלכלית של המערב. כך היה עם גרמניה, וזה עבד מצוין. נסיגה חד צדדית תנציח את העימות לעוד שנים רבות.

אלוני.

New member
כמעט האמנתי...וואלה

אחרי שניצחנו במלחמת ששת הימים לא "הלכנו בכיוון" של אוטונומיה, העובדה שהתחלנו להתיישב שם והיום יש כאלה שבטוחים שזה שלנו, אז דבריך אינם מדוייקים בלשון המעטה.

nightbird

New member
אשמח אם תסביר

את הקשר בין דבריך לדבריי ומה בדיוק החלק הלא מדוייק בלשון המעטה. ואשמח עוד יותר אם תתייחס למה ניתן לעשות היום, לא מה היה צריך לעשות לפני שלושים וחמש שנה.

micmuk

New member
יש פתרון מאוד פשוט

האמת אנחנו יכולים לפתור את המצב הזה... צריך פשוט "קצת" אומץ - להתעלם מהאמריקנים, וזהו! זה הולך ככה: 1. קודם כל סגר מחולט !!! מהשטחים. - אין כניסה ואין יציאה של פלשתינים יהיו אשר יהיו מהשטחים. 2. כל ההתנחלויות / קיבוצים / מושבים שיש להם עובדים פלשתינים יעסיקו יהודים! - איך זה בא לידי ביטוי? ככה: יש במדינת ישראל לא מעט אנשים מובטלים, שמקבלים דמי אבטלה בגובה של כמעט 3000 ש"ח בחודש (שכר מינימום), ידוע שעבודת החקלאות והשדה היא עבודה קשה!!! (ברצינות - ולא בציניות!), לכן , כל מובטל שיעבוד בחקלאות (או כל מקצוע אחר שכרגע פועלים בו פלשתינים) יקבל בנוסף למשכורת החודשית שלו תוספת מהמדינה בגובה דמי האבטלה (הרי בלאו - הכי הכסף הזה יוצא מהמדינה). מה אנחנו מקבלים??? 1. כמות המובטלים יורדת. 2. אין לנו ערבים בישובים שלנו. 3. הערבים יהיו סגורים עם עצמם - את כל הזעם הם יוציאו אחד על השני. בנוסף לכל זה - במידה והם לא ירגעו, אז תמיד אפשר לנתק מים וחשמל , נגיד לשבוע ככה.... אחרי כל זה - אני בטוחה שיבוא השלום או שלא יהיו ערבים (לא משנה מה יקרה קודם). אה ועוד משהו... אם לאמריקאים יש בעיה - אז קודם כל שיחשבו טוב טוב על מה שהם עושים האפגניסטן... דבר שני - יש להם 51 מדינות לא יזיק להם להוסיף עוד מדינה (בנינו, מה זה בשבילם?!) ולקחת איתם מפה את כל הערבים ( אני מוכנה לשלם להם ת´כרטיסי טיסה!!) אז מי אמר שאין פתרון?! מיק

hagitnushik

New member
mikmuk-I´m with you!../images/Emo47.gif

Great great !!! I like the way you think please post this note at all the politics forums thi sway people can get some ideas of what CAN we do bout this situation.

בוקר טוב אלוני

אלוני,אינני יודע מי אתה,אולי צעיר ולא יודע,אם אתה מבוגר אולי שכחת, ואם אתה לא צעיר ולא שכחת,אתה פשוט משקר וסומך על זה שהרבה אנשים לא יבחינו בשקר... להלן העובדות: מיד אחרי מלחמת ששת הימים,הכריזה ישראל כי היא מוכנה לסגת מכל השטחים (התנחלויות ראשונות הוקמו רק כעבור שלש שנים). תגובת הערבים היתה בועידת חרטום באוגוסט 67 שחליטה פה אחד:לא שלום, לא משא ומתן ולא הכרה בישראל. אני רוצה להתיחס גם לשאלה הנבזית שמדי יום מועלית ע"י שמאלני תורן זה או אחר,והיא:מה מביא בחור צעיר להפוך עצמו לפצצה ולפוצץ את עצמו אם לא הכיבוש הנורא (בקיצור אנחנו אשמים). לדעתי מי שמעלה את השאלה הזאת הוא או אדם מטומטם ,או אדם מנוול ונבזה ,שכן הרי האמת פשוטה וגלויה לעיין,והיא: א.הרי פורסם לא פעם,כי המתאבדים בטוחים,שהם מגיעים לגן עדן,ושם מחכות להם 72 בתולות(לצערי הם מאמינים בזה באמת ובתמים,כפי שיש אצלנוכאלה שמאמינים שהרבי מלובביץ לא מת),כפי שפורסם,הם אף התבסמו לקראת הבתולות. ב. הרי עיניכם רואות שאפילו הוריהם מחלקים סוכריות,ומבטיחים שאחיהם ילכו בעקבותיהם. ג. ואם זה לא מספיק,האם גם אותם צעירים,ומשכילים,שחיו באמריקה,ואשר לא חיו תחת כיבוש!!!!!!!ופוצצו עצמם במגדלי התאומים,האם גם אותם אנחנו צריכים להבין,יפה נפש שמאלני????? האמת ,יותר ויותר אני חושב ששמאלנות במדינת ישראל,היא סוג של מחלת נפש. כי אדם נורמלי,וגם עמים נורמלים,כאשר יש להם קונפליקט,בין הצדק שלהם ובין הצדק של (נניח שגם הצד השני צודק)אויביהם הם צריכים לתמוך בצדק של עמם!!!!!!! ואילו אצלנו כל שמאלני יחפש בנרות את הצדק של אויבו,ובפרוגקטור את העוולות של מדינתו. ולסיום שאלה:האם כשנגיע (חלילה)למאתיים הרוגים ביום,יקומו ביילין , פרס או שמאלני אחד ויודה שהסכם אוסלו היה מקח טעות???????????? גוואלד............. ב. הרי עיניכם רואות שאפילו הוריהם של המתאבדים,מחלקים סוכריות ,חוגגים את מות ילדם ומבטיחים שאיחיו ילכו בעקבותיו. ג. אם זה לא מספיק,הרי רק לפני חצי שנה ,בחורים צעירים,משכילים שלא חיו תחת כיבוש פוצצו עצמם באמריקה.

אבו-דני

New member
אלוני משנה את כללי המשחק

-- רוקד טנגו לבד... עושה שלום עם עצמו, בצד... כמו לעשות סקס..לעשות ביד...

הרטוב

New member
השלום ינצח בעוד מאה שנה../images/Emo94.gif

בואו ונעשה חשבון כמה הרוגים יהיו בעוד מאה שנה בואו נאמר לפי ממוצע של 500-700 לשנה.

y not

New member
גדר צורך קיומי..

מסכים איתך..אם כי הייתי מוסיף, שמתווה הגדר יעשה על פי האינטרס הבטחוני של ישראל נטו מה שיגרור אחריו, כפי שגם הצעת, הורדת התנחלויות מבודדות שאינן מאפשרות גבול הגנה רציף, והמונעות פיזור אפקטיבי של הצבא במלחמתו כנגד הטירור!

למעלה