ב-ע-י-ה. )-:

פומיקיז

New member
הרגע קיבלנו תוצאות של הבת שלנו

(בת ) ולאחר כ-7 חודשים נוגדני הצליאק (או איך שקוראים לזה) תקינים לגמרי, הברזל מעט נמוך לא משמעותי - דהיינו, התאזן אף הוא לאחר שהיה בקרקעית.. ז"א: דיאטה נ"ג כן אמורה להניב תוצאות או... שאולי יש משמעות לזמן שנחשפת לגלוטן קודם לכן? אני לא מבינה בזה כ"כ - ולא ממש נראה לי אז נכון לעכשיו...להמשיך במעקב רשום. ובהצלחה |תפילה|

noosh 19

New member
מה נראה לכם?

אולי זה הסלט טונה בארומה שאני צורכת פעמיים בשבוע? קבוע

noosh 19

New member
בלי רטבים בכלל

אני ילדה שאוהבת הכל יבש. אבל בגלל שזה מטבח לא נקי

noosh 19

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifתוצאות מעבדה../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

TransGlutaminase (IgA ab תשובה: 10* (1 מתוך 10) Immunoglobulin M תשובה: 228* (הכי נמוך זה 4 הכי גבוה 230) Immunoglobulin G תשובה: 950 * (הכי נמוך זה 700 הכי גבוה זה 1600) Immunoglobulin A תשובה 130* (הכי נמוך זה 70 והכי גבוה זה 400) הנה

נטלי22

New member
אז אצלנו הסקלה של

ה-TRANSGLUTAMINASE היא אחרת: מופיע פירוט כזה: "ערכי יחוס: Negative: 0 - 5 U/ml Borderline: 5 - 8 U/ml גדול מ- Positive: 8 U/ml" אבל אח"כ כתוב לנו גם הערך המדוייק. כלומר בבדיקה הראשונה היה רשום "גדול מ-100", ובשנייה היה רשום "15" ובשלישית (שקיבלנו בדיוק אתמול) רשום "6.1". יכול מאוד להיות, שבמעבדה אצלכם מפסיקים לספור אחרי שזה עובר את ה-10 יח', ואז ייתכן מאוד שהנוגדנים שלך כן נמצאים במגמת ירידה, רק שעוד לא ירדו אל מתחת ל-10 יח' (אולי בבדיקה המקורית הם היו "מעל 100", ואז ירדו ל-50 ואז ירדו ל-20 ואז ל-12, נניח...). כי לא הגיוני שבכל הבדיקות הערך נשאר בדיוק "10". נכון? ה-IGM וה-IGG שכתבת לא קשורים לבדיקה של הצליאק, כי בצליאק בודקים רק נוגדנים מסוג IGA. בקיצור - חוץ מבדיקה חוזרת של התפריט שלך, אולי אפשר לבקש מהרופא לעשות בדיקה מסוג אחר או לקבל תוצאה יותר מפורטת של הבדיקה שלך? או אולי לעשות את הבדיקה במעבדה אחרת שכן תיתן את הערך המדוייק (אנחנו עושים במעבדה הראשית של מכבי בפ"ת). מקווה שעזרתי (וסליחה על העיכוב...אתמול אל הייתי ליד מחשב)

noosh 19

New member
אני עכשיו מדפיסה מה שכתבתי

וביום ראשון ישר לרופא המשפחה:]

נטלי22

New member
עוד עצה - אולי תבקשי מרופא המשפחה

הרגיל שלך במכבי לתת לך לעשות בדיקות מעבדה לצליאק במכבי (קוראים לזה במכבי celiac serology). כי אני מבינה שאת עושה את הבדיקות שלך במסגרת ביה"ח שבו את נמצאת במעקב, ואולי דרך מכבי תקבלי תוצאות קצת יותר מפורטות...

למעלה