ב"ט, לל"פ, חזל"ש.

Deanb

New member

יניב ריז

New member
מקווה שעכשיו כל זורקי העגבניות-יחזרו

למקום ממנו הם קטפו אותם,ויעזבו אותנו כאן בשקט..

0צחי0

New member
במיוחד כל החמודים ששלחו אותי להתעסק

באתר במקום לבלבל להם את השכל ולהעמיד את המציאות על מקומה. ״אם ירד, תאכל את הכובע״? ״איך יתכן שכווווולם מבטיחים שלג ורק אתה הולך נגד הזרם?״ ״אז כולם מדמיינים צחי?״ ״לא טוב ללכת נגד הזרם!״ בעניין המשפט האחרון שנורה אלי ועלי...הכי קל ללכת עם הזרם, לשכפל תחזיות של גופים אחרים ולצאת נקי בטענה, שלא אני המצאתי את הפלנטה ואם כולם טעו, אז לא קרה דבר. מה שקשה, זה דווקא לצאת נגד הזרם ונגד כל החולמים וחובבי המינוס 2 ולצאת כשידי על העליונה.

צחי לדעתי זה לא עניין של התחזית שלך או של לא

יודע מי....הטעות היחידה של הרבה פה שחלקם לא מוכנים להודות בזה ומעדיפים להאשים הוא ששוב פיתחו פה ציפיות באופן מוגזם בפעם המי יודע כמה...למרות שהתנאים היו גבוליים מאוד.... היו כאלו שהעדיפו לקנות את התחזיות של העיתונות שניפחה הכל כרגיל......

חזאי 15

New member
לא מסכים צחי

מה חזית שה-2 לא יגיע? המפות לא התגשמו פשוט. זה לא שהיו נתונים לא מספקים גם עם ה500 שהיה חרא עדיין זה לא היה אמור לקרות,שלג היה צריך לרדת בנתונים האלה בירושלים ולא גמב"ש לשניה. לא יודע מה כל הזרם אמר-אני ציפיתי לשלג אמיתי ולא לגראופל מסכן באוויר,-2 ב850,אפיק 544 ב500,-13 ב 700,הכל על הנייר היה מבטיח,פשוט אכילת לב.

0צחי0

New member
אז זהו שלא!!!!! זה היה כתוב על הקיר

ובענק - גבולי!!! ולא, לא ציפיתי למינוס 2 שיגיע כיהוא פשוט לא עניין אותי. זה שהמודל צופה מינוס 2, לא בהכרח אומר שזה מה שיהיה. אוי לנו אם אם נלך עיוורים. זו הטעות שכולם נפלו בה וזה מה שמבדיל בין תחזית מקצועית לתחזית חארטה שבוע מראש שלג בירושלים! המפות לא התגשמו? הצחקתי לי את הכתף הכואבת. הדבר העיקרי התממש: רום קיפאון גבוה מידי (1200-1300) צפוי. חוסר בתאי סיבי בתיזמון הנכון צפוי. שני אלה, תנאי סף לרום שלג. תתפלא, אבל אני כמעט בטוח, שלקח לאותו אחד ששלף בתחילת השבוע "שלג בירושלים בשבת", לשלוף את זה, ב-10 דקות ולמה? כי הוא הסתכל על T850 ואולי על T-700 שבוע מראש. אתה יודע כמה זמן לקח לי להכין השבוע כל תחזית? בין שעה וחצי לשעתיים!! אבל בשביל מה צריך אם יש מינוס 2 ב-850? נכון?
וזה מה שגרם לי לצאת נגד כולם, כאשר כולם (חוץ מהשמט), נתנו בירה לבנה ובלה בלה בלה ורק צחי, החובבן, ביטל את השמחה לכולם, גרם לאנשים סבל, מצוקה וחרדה ובסוף צדק! אז המינוס 2 לא הגיע, והגיע מינוס 1.5! גם מינוס 2, לא היה עושה הרבה כי הוא לא פקטור אלא בורג בודד במערכה. זוכר את זה? זה מה שהראו המודלים אז ובכל זאת, היו שצעקו "שלג בירושלים" והיו מוכנים להמר על החיים שלהם. אז אפילו רום קיפאון של 1250 מטר ומינוס 1.5, לא עשו את העבודה. אלה העובדות ואתה מוזמן לא להסכים עד יוני עם זה!!

barnea1

New member
נתוני הסונדה העדכניים לשעות הצהריים

T850 - מינוס 1.5 מע'. T700 - מינוס 12.1 מע'. T500 - מינוס 26.3 מע'. רום הקיפאון - 1250 מ'. ע"פ הסונדה לחות הצליחה להתרומם עד מפלס 650 מ"ב בערך, כלומר לא תאי CB אבל כן קומולוסים מפותחים שסביר להניח הורידו במעברם את רום הקיפאון, מה שמסביר את מטחי הגראופל בירושלים. אין מה לעשות, ברגע שהרום הגבוה חם מידי ו-T850 לא נמוכה מספיק - זה לא יעבוד. בינואר 2008 T500 עמדה בזמן השלג בירושלים על טמפ' דומה, אבל T850 היה נמוך ב-3 מע'! הבדל קריטי מאוד. הצפי האופטימי ביותר מבחינתי שלשום היה שלג שנערם בשכונות הגבוהות של ירושלים למס' ס"מ בודדים. בפועל, זה קרה אבל ברום גבוה יותר מירושלים (הרים גבוהים יותר במרכז). חבל...

barnea1

New member
אני לא אופטימי לגבי הערב והלילה

מבחינה תרמלית, רוב הנתונים נשארים דומים לצהריים (למעט רום הקיפאון שיגביה מעט). מבחינה סינופטית, אנחנו נכנסים להשפעת אחורי האפיק באופן דומיננטי עם התמעטות בלחויות מעל מפלס 750 מ"ב עקב אינברסיה קשה לפיצוח, מה שיגרום לבעיית משקעים. שורה תחתונה - יש סיכוי לשלג שלא ייערם לדעתי.

barnea1

New member
ואם אחדד, אז מטחי גראופל יהיו המאפיין העיקרי

של העננות הממטירה שתחלוף את ירושלים, כמו שגם היום קורה כל הזמן.

סופרסל1

New member
רגע, אז אם יש הפרש של יותר מ 24 מעלות

בין 500 ל 850 אז אמורות להיות סופות רעמים לא?

Eliasmaroun

New member
תחזית להמשך?

הי! אפשר לקבל הערכות להמשך היום והלילה...? יהיו משקעים? שיא הקור מאחורינו? תודה מראש:)

barnea1

New member
לקראת ערב ובחצי הראשון של הלילה

הפעילות תדעך והגשמים שיירדו יהיו בעיקר קלים. בהרים הגבוהים מ-850 מ' בצפון ימשיך לרדת שלג ויש סיכוי לשלג מעורב בגשם / גראופל גם ביאושלים. בבוקר תחול החמרה זמנית בפעילות והשלג ירד בעיקר בהרי הצפון. בצהריים הפעילות תדעך סופית, ובערב כבר לא נראה משקעים באזורינו.

למעלה