בת 4 לא גמולה

ארי711

New member
בת 4 לא גמולה

היי,בתי בת 4 וכבר שנתיים גמולה,פיפי מהיום הראשון הלך חלק בוקר ולילה וקקי...אוי איזה סיפור,מתעקשת לעשות רק בתחתונים כבר שנתיים וניסינו הרבה דברים-קלטות,שיחות,לשבת חצי שעה עד שייצא עם אייפד שהיא אוהבת ,לפתות אותה שאם תעשה נלך ללונה פארק שהיא אוהבת ,מתנות ומה לא,,,מדובר בילדה מאוד בוגרת שמבינה יפה מאוד ופשוט בוחרת לעשות בתחתונים(תמיד מבקשת רשות לפני)לדעתי היא פשוט מבינה את הסימפוזיון שנהיה סביב זה ועושה סוג של דוקא למרות שהיא ילדה צייתנית ומאוד ממושמעת(חשוב לציין שבמהלך השנתיים עשתה 4-5 פעמים בשירותים אבל לא איתנו ההורים אלא עם קרובים אלינו ובספונטניות ופעם אחת עשתה גם בשירותים בגן בלי שידברו איתה על זה.כרגע אין שום כיוון לשינוי/התקדמות והיא כבר בת 4!!! מה אפשר לעשות?

זה נשמע כמו מקרה להדרכת הורים

בכל אופן, בשלב ראשון הייתי מפסיקה מיד את כל השכנועים, הבטחות, שוחד, שיחות, תחנונים, כעס ועניינים, ומאפשרת לה לעשות בתחתונים כרצונה עם מינימום דיבורים סביב העניין.
עשתה, שוטפים, עוברים הלאה.
אחרי כמה שבועות כאלה, מציעה בעדינות שירותים. ממש בלי שום לחץ. מסכימה - יופי. נרתעת - עוזבת שוב את העניין.
אחרי שנתיים כאלה, כמה שבועות לא יהרגו אתכם ולתחושתי הגישה הזו תביא לשיפור משמעותי.

moma422

New member
ממש לא כיף

אני לא מומחית, במקומך הייתי מאוד מתוסכלת מהצורך לנקות תחתונים מקקי אצל ילדה בת ארבע.
זה מגעיל.
כיון שאין בעית שליטה, או פחדים, לפי מה שאתה מתאר. לא בורח לה, הייתי עושה מה שצריך להוריד ממני את הענין הזה.
&nbsp
אז אפשרות אחת לומר לה שמהיום והלאה, היא אחראית לשטוף תחתונים (ולו באופן סימלי) אחרי. להסביר לה בדיוק איך לעשות את זה... כך שזה יעביר את המסר שלבחירה שלה לחרבן בתחתונים יש מחיר.
&nbsp
אפשרות אחרת זה לחזור לחיתולים. לא לכל היום . אבל שתעשי את הקקי בחיתול שאפשר להשליך ולא צריך לנקות.
&nbsp
במקביל הייתי בכל זאת לוקחת הדרכה הורית להבין איפה הקושי מול הילדה.
אולי אתם דורשים יותר מידי משמעת, אולי היא מרגישה ככה (למרות שאתם לא כאלו באמת), לנסות לברר למה היא מרגישה צורך לשלוט בענין הזה.
&nbsp

מותק 9

New member
המממממ...

נשמע כמו דרך מצויינת להשיג תשומת לב.
מה שעולה בדעתי:
- להתעלם כשעושה קקי, לקחת למקלחת לפתוח לה את המיים וללמד אותה לנקות את עצמה
- בלי יותר מידי מלל - שמה קקי פרס על השולחן ומודיעה לה שתקבל אותו כשתעשה בשירותים/סיר
- מורידה את אפליקציית סיר הסירים באייפד ונותנת לה כשיושבת, או לחילופין מציעה לה ספר מעניין שיהיה לה לזמן הישיבה
- מדברת עם אבא שלה על כל הדברים הכייפיים שנעשה כשהיא תעשה קקי בשירותים ואי אפשר לעשות עכשיו, בנוכחותה כמובן, וכבדרך אגב.
....

ExNewYorker

New member
אני הייתי מציעה לה חיתול או תחתוני חיתול לצורך הקקי.

יכול להיות שזה יביך אותה ....
החמודי שלנו, בחודשים הראשונים לגמילה (בגיל 3) היה עדיין עושה בחיתול (לבקשתו) - זה עבר די מהר.
כמובן שזה מקרה אחר כי היא באמת כבר גדולה אבל אולי גישה כזו תעזור

למעלה