בת 25 או בת 5?

t@gel

New member
בת 25 או בת 5?

אני גרה לבד כבר 5 שנים וחצי. מתפקדת לבד, עובדת, לומדת, עושה כל מה שילדה טובה צריכה לעשות. נכון שבשנה האחרונה התפרקתי, אני בקו עליה עצבני עכשיו. תמיד הייתי ילדה של אבא. אבא מגונן עלי מטוב ועד רע. כשהייתי יוצאת לבלות, הייתי מתקשרת להורים כמה פעמים... 1. מחייגת להודיע שאני יוצאת. 2. מחייגת להודיעה שהגעתי למועדון. 3. מחייגת להודיע שחזרתי הביתה. לעיתים גם מתקשרת באמצע הערב להודיע שהכל בסדר. חבר`ה...מדובר לעיתים בסבב טלפונים בשעה 4 בבוקר... אבל מה...חסר לי שאני אצא ולא אחייג להודיע שחזרתי הביתה. נכון, גרה לבד, אבל אני בפיקוח מתמיד. בת 25 או בת 5? מתי זה ייגמר? פעם זה נגמר, ואני המשכתי, אפילו נעלבתי שכאילו כבר לא דואגים לי. ביקשתי בעבודה שרק חזרתי אליה (אחרי הפסקה של 7 חודשים), שאני רוצה ללכת לשבוע...המנכ``ל לא הכי התלהב, כי הוא נתן לי פרוייקט, והסכמתי לקבל אותו...אבל אם אני באמת רוצה, הוא ישחרר אותי... אמרתי לאבא...יש טיול, לצפון, של הפורום. קיבלתי מאבא חיוך גדול ועוד תשובה חד-משמעית אשר לא משתמעת על שני פנים... ל א !!!!!!!!!!!!!! בת 25 או בת 5? כי אני לא רבה או מתווכחת עם ההורים... מה עושים? תגל (אכולת לב) :-(

blue love

New member
25 או 5 ...מה זה משנה?

אבא תמיד נשאר אבא...בכל גיל בכל מצב... והדאגה רק מראה כמה שהו אוהב אותך תגלי... גם בגיל 25 זאת לא בושה לשמוע מה יש להורים להגיד לפעמים... אישית?...אני הייתי מקבל את החלטתו ונשאר הפעם ...עם כל הצער שבדבר.. אבל...............את בת 25...זאת אומרת שתוכלי להגיע להחלטה בעצמך נכון? (-: love you dear blue

מורני !

New member
בלו... סתם שאלה...

ואני מודעת לזה שאני מתערבת בעניין שלא קשור אליי.. ולכן אם תאמר שזה לא ענייני אני אבין... למה לדעתך היא צריכה ``לקבל את ההחלטה של אבא שלה ולהישאר הפעם``?

blue love

New member
מורני...

קודם כל את בכלל לא מתערבת...זה פורום...לא שיחה אישית ביני לבין תגלי.. דבר שני...המצב היום מאוד רגיש ואני יכול להבין הורים שמונעים מילדיהם לנסוע למקומות מסויימים... זה נכון שאי אפשר להשאר בבית כל הזמן ולא לצאת...אבל אם אבא שלה היה מרשה לה לנסוע...הוא היה יושב כל היום ואוכל ציפורניים מרוב דאגה.... היית מוכנה שאביך יבלה שבוע שלם באכילת ציפורניים מורני? אני לא!...(-: אבל בעצם סתם אמרתי את דעתי כי אני אבא בעצמי..( אומנם הקטן שלי עוד לא יוצא לשבוע מהבית...) אבל דאגת אב ידועה לי טוב מאוד... blue

Free4ever

New member
לא עצבני ...

אבל זה לא ממש ענייני :) פשוט רציתי להביע את דעתי סליחה יוסיפופו

tairon

New member
תגייייייייייי ...

הורים וזה כלל לא משנה באיזה גיל תהיי תמיד תמיד ידאגו לנו.. ואין מה לעשות את התינוקת שלהם בת 25 או בת 5 אבל גם להורים צריך לומר לפעמים שהגיע הזמן שלנו להשתחרר מהכנפים המגוננות שלהם..... אנחנו תמיד נאהב אותם בכל מצב.. אבל הם צריכים לשחרר מעט ולתת לנו לפרוש כנף.. ולחוות חוויות..לטעום טעמים ..לראות מראות..

אהובה.א

New member
תגוש

בתור אמא אני אומרת לך..... אבא אוהב אותך ולכן הוא דואג. בתור בת של הוריי , ואני בת 40 , הם עדיין דואגים לי. עדיין מגוננים עליי מפני רוע. מה לעשות.. גם בגיל 40 אני ``בת של אמא ואבא``. אל תקבלי את זה כפגיעה בפרטיותך. אל תקבלי את זה כ``נודניקיות``... אלא כאהבה , פרופר. כי אלה היחידים שיאהבו אותנו ללא דעות קדומות. ודואגים לנו על אמת. אלה היחידים שרוצים בטובתנו. כלומר , טובתנו היא בראש מעיינהם. אוהבת מאודדדדדד אהובה

אהובה.א

New member
היה משהו שכתבתי

והוא לא נכון?????? אין דבר כזה אצלי , חומד.. יש לי תכונה חיובית , משהו.. אני אובייקטיבית.. מסתכלת על כל צידי המטבע.. לא שופטת לעולם רק בשמיעת אחד.. יש לי משהו חיובי.. מזלללל יאללה , הלכתי לישון אוהבתתתתתתתתתתתת אהובה

Free4ever

New member
מי זה אבא ???

נכון אבא דואג , אבא עוזר , אבא מאוד מאוד אוהב ... אבל כאילו מה הקטע ... את כבר לא ילדה קטנה של אבאל`ה למה לעזעזל את צריכה אישורים והסכמות ממנו לצאת לפה או לשם ??? את בת 25 אומנם אבל את מתנהגת כאילו את בת 5 ... אז יאללה תטלפני לאבאל`ה תגידו לו שמע אבא אנחנו צריכים לדבר , תפגשו תדברו ותבהירי לו שאת כבר לא ילדה קטנה שצריכה חתימה לכל דבר . המ... אני כולה בן 19 וחצי אבל אני חי לבד כבר מגיל 16 אז אני קצת מבין ... ואנלא ממש חושב שהגיל פה ממש משנה זו עצתי לנושא זה , תקראי תחשבי , תפנימי ואם את רוצה תבצעי ... תעשי מה שנכון בשבילך . נ.ב - הורים תמיד מבינים ... יוסיפופו

אהובה.א

New member
שמתי לב ש...

ה``ילדים`` ללא ילדים - קראו לך לתבוע את זכויותייך... וה``הורים`` לילדים - ניסו לגרום לך להבין את אביך.. גם אני כשהייתי בגילו של יוסיפופו עשיתי מה בראש שלי ולא ייחסתי חשיבות לדברי הוריי. שמתי פס עליהם. התמרדתי על כל דבר . היום אני מביטה על כל זה בצורה שונה לגמרי. כעת אני מתחילה להבין את הוריי שניסו למנוע ממני דברים שהיום אני מנסה למנוע מילדיי. וכל זה למה? בכדי למנוע מהם פגיעה. תאמין לי , יוסי , שההורים יודעים מה טוב לילדים. נכון שלא תמיד הם מבינים את הילדים. כל הורה והשגעון שלו. כל הורה והדור שלו. גם אנחנו היינו כאלה. וגם הורינו היו. וכל זה עובר מדור לדור. הילד חושב שההורים רוצים לפגוע בו. שלא מבינים מדוע הוא רוצה לחזור בשעה 5 בבוקר הביתה... איפה היה דבר כזה בדורנו? בת שהגיעה אחרי שעה 12 נשארה בחוץ. להגיע בחמש???. בחלום.. עם כל מה שקורה בחוץ , אני מתחילה להבין את ההורים שמונעים. ``ילד`` בן 19-20 הולך לפאב לשתות...לא בטוח אם יחזור בריא.. לך תדע.. החבר שלו השתכר - הרכב התהפך... בפאב השתוללה תגרה בין שניים - והוא בדיוק היה באמצע.. וגם אם לא היתה תגרה , או שאחד מהחברים לא שתה.. אולי נרדם בנסיעה? ועוד כהנה וכהנה.. חסר ממה לחשוש היום? הכל לטובה.. אהובה

blue love

New member
אהובה...

זה כל כך נכון מה שאמרת... כנראה שהזמן עושה את שלו...וממצב של נער מורד...אתה הופך להיות הורה מודאג..איך הגלגל מסתובב לו.. blue

יוספופו איזה חמודדדדדד

איך אתה מוכן להבין עניין], וגם להקשיב וללמוד. רואה למדתי ממך, למד גם אתה מאיתנו. ההורים!!! אחלה אתה. יוניתוששששששש

תגלללללללללוששש

תגיד, למה תמיד כשאני קוראת אותך זולגת לי דמעה ולפעמים יותר, כי את שוברת לבבות קטנה, תמכת בי בשעות הלילה המאוחרות שהיה לי רע, ולא אשכח לך לעולם. ובקשר למה שכתבת, את יודעת שעלי תמיד גוננו ההורים והאחים הגדולים, אבל ממש כמו זינזאנה נשבעת לך, כי אני הקטנה מכולם. וכשהילדים נולדו אמרתי שלא אהיה כמוהם. אבל אז הילדה שלי אומרת לי שאני אדישה ושאני לא דואגת לה מספיק, היא מסתכלת על כל דבר, היא מבקשת ללכת לקניון עם חברות ובתוך תוכה (נשבעת שכך) היא רוצה שאגיד לא. כי אני משתדלת לתת לה מה שלא נתנו לי חופש!!! בעקרון נראה לי שאי אפשר לשנות את ההורים, תצתרכי ללכת עם זה או עם רצונך בלבד בלי להתיחס להבעות פנים של ההורים, אין מה לעשות, הם לא ישנו את עצמם בשבילנו. ואת יודעת, דוקא השבוע היתה לי שיחה עם אחותי על ההורים השמרנים שלנו, והיא אמרה לי לכתוב על הניר כל מה שמעיק לי כי הורים לא נוכל לשנות. וככה להתפרק. מקוה שהבנתי את מה שכתבת נכון. אוהבת אותך יוניתוששששש

מגיב מהרהורי ליבי...

הורים = מוטציה שאמורה לעשות את עצמה דואגת ומגוננת על הילדים אך בפועל משגעים את השכל ובעצם, דואגים רק לעצמם גם במחיר של פגיעה בילדיהם. ילדים = אנשים תמימים הבטוחים שאכן ההורים רוצים אך ורק את טובתם. מתבגרים = בועטים בכל מה שאומרים להם ההורים. למה? ככה. אנשים בוגרים = חיים את חייהם. שומעים את ההורים ומכניסים את דעתם למערכת השיקולים הרחבה יותר. בקיצור, תגוש, תעשי מה שבא לך בראש. זה מגיע לך.

t@gel

New member
תודה לכולכם על התגובות

עדיין לא יודעת מה לעשות יש לי הרגשה נוראית זה יגמר לא טוב... פשוט כך...

למעלה