ארון שלם נפתח פה בפורום ../images/Emo8.gif
רק שלא כמו חלק, אני הבכורה בביתי. אני בילדותי, טענתי שאני 'חצי בן וחצי בת'. הקפדתי להתהלך בתספורות קצרות, במכנסיים עם 'בולבול' (מין קפל כזה באיזור הריצ'רץ') וכד'. כמו שלחלק מהבנות עם הנסיון הזה: בגילאי יסודי הייתי מאוד פופולרית בכיתה. כנראה כי השתייכתי, בתחושתי ובהתנהגותי, לשני המינים. הראשונה בכיתה עם חבר
. גם בבגרות, מספיק בנים מצאו אותי אטרקטיבית, אולי בין היתר בגלל עולם שהוא משותף משהו, כמו אהבת טיולי שטח וכיוב'. עד היום זכור לי העלבון הצורב, כשסבא וסבתא חזרו מחו"ל, והביאו לאחי מטוס על בטריות, ולי שמלה. מצחיק, אבל הבכי דאז כיכב בסיפור המשפחתי עוד די הרבה זמן. והראה גם כמה מעט, סבתי וסבי שטענו שהם כ"כ אוהבים אותי, הכירו אותי בכלל. עד שההבדל החיצוני התחיל לבלוט, הסתובבתי בבריכה רק בבגד ים תחתון. אמא שלי טענה שנים שיש לה 'שני בנים ובן', והצטערה שלא הגיעה ה'תאומה' שחלמה עליה. אני לא חושבת שיש לה טענות היום. לא הייתה לי ברירה: בדרך לאמהות הייתי חייבת לקבל ולאהוב את היותי אשה
. אבל, לא רק זה. כל בת היא בת. אם היא מעדיפה להיות בן, ואם לאו. (אני בדעה ש

יש משהו שונה בבנות. ואם הקשר שלכן יהיה טוב, אז יהיה גם הקשר המיוחד שבין אם לבת, גם אם הבת הייתה רוצה להיות בן. עיצות? אין הרבה. כך היא. תני לה לאהוב ולהפתח כמו שהיא. העולם מספיק קשה לנשים גם ככה. האכזבות שלה עוד יגיעו (וסליחה על הפאסימיות). אני זוכרת שדי קיבלו אותי כילדה. אמא שלי לא הסגירה את 'מוצאי' כששאלו אותי ברחוב אם אני בן או בת, ונתנה לי לענות לפי מצב רוחי באותו הרגע. לגבי השאלה שלך האם זה שלב שעובר: במידה מסויימת. אצל כל אחת, ואחד, זה אחרת. חלק מחברותי הטובות ביותר היו גם הן 'חצי בן וחצי בת'. רובינו, רצינו גם למצוא חן בעיני הבנים, כאשר הקטע הזה הגיע. וזה משפיע גם על לבוש. אבל בהחלט קשה ללוות בת מתבגרת בתוך התהליך הזה של גיבוש זהות, שלה עצמה לא ברור. חלק מההתבגרות זה לקיחת זהות של אשה (ששונה מזה של ילדה או ילד). אני זוכרת שלי עצמי המעבר הזה היה קשה גם בגלל שלא הייתי שלמה עם היותי רק בת, ולא גם בן. (אני מאילו שלא רוצים לוותר על שום צד
) לגבי האם ניתן לשנות את ההתנהגות הזו: אני מעריכה שניתן. כמו שיש שמאליים שהכריכו אותם להיות ימניים. אבל האם היית רוצה לכפות עליה משהו שהוא לא היא? היית רוצה שמישהו ישנה אותך? למשל, יהפוך אותך ליותר גברית? (בהנחה שזה משהו שהוא 'לא את')? איך היית רוצה שהבת שלך תרגיש: - אהובה על מה שהיא, - או אהובה על תנאי ש'תתאים' לציפיות של אמא? שאיך שהיא זה דבר טוב ונפלא, (כל עוד אין פה פגיעה באחרים) או שאיך שהיא זה משהו מעוות.