בת שבע (HOYA)

h o y a

New member
לא אסון לשים בת שבע הפוך

אני כמובן משתדל תמיד לייחר את הבת שבע בכיוון הנכון.... אבל כנראה שאין כיוון נכון. לפני כשלושה שבועות הכנתי ייחור חדש ולבושתי גיליתי כי השתרשתי אותו הפוך. אבל כמו גדול הוא השריש ואף הוציא שני זוגות של עלים בדיוק באותו הקצב של אחיו שהושרש בכיוון "הנכון"

doram44

New member
לא קיבלתי ממך יחור..

סתם שאלתי כי רציתי לדעת למה כולם מתלהבים מהבת שבות והסברתם לי..

באדי

New member
איזה יופי !!!

גם אני רוצה כלמיני בת שבע, עד כה השגתי רק סוג אחד שאין לי מושג מהוא. במלצר ראיתי עוד סוג עם עלים מגוונים, אבל היה יקר. מאיפה משיגים עוד סוגים ? בתכנון שלי לעשות "קיר" בת שבע בכניסה לבית - צפוני מזרחי, הרבה אור ללא שמש ישירה, האם זה טוב או רע לבתשבע ?

inbarm

New member
יש משתלות שאפשר למצוא בהן סוגים

שונים. משתלות רציניות מחזיקות סוגים הנדירים והם בד"כ יקרים, אבל במשתלות "סתם" אפשר למצוא מציאות (הם לא ממש מבינים ולא יודעים מה יש להם). את הבת שבע הפשוטה "Carnosa" אפשר למצוא כמעט בכל משתלה בארץ - עם עלים אחידים או מגוונים, והיא לא יקרה. חוץ מזה, אפשר לגדל בת שבע מייחורים - ואז, כל מה שצריך הוא להסתובב עם עיני רדאר, לאתר בת שבע ולבקש לחתוך ממנה ייחור. או לבקש ייחור מבאי הפורום, להשריש, לאהוב, ולחכות בסבלנות. :) ענבר.

HAIM63

New member
מתי מתחילה בת שבע לפרוח??

בגודל מסוים או בגיל? תודה.

h o y a

New member
שאלת המליון דולר

שמעתי וקראתי הרבה סברות לגבי "מתי היא מתחילה לפרוח" ועדיין אין לי תשובה חד משמעית יש הטוענים כי כבר בשנה השניה היא מתחילה לפרוח - אך יש צמח בן 6 או 7 שנים שלא מראה רצון לפרוח ואחרים פרחו בני כמה חודשים. יש הטוענים כי היא פורחת במצבי "מצוקה" - עציץ קטן וצפוף אבל אצלי הן פורחות גם במכלי ענק טוענים שהיא לעולם לא תפרח בהשרשה במים - אבל כרגע אצלי יש ייחור בנמצא בצנצנת עם מים (בן מספר חודשים - אפילו לא בן שנה) והוא היחיד שכבר פרח השנה ומתחיל לגדל את הדור השני של הפרחים. כלומר - אין כלל אצבע - זה ראה וקדש בטוח שהיא אוהבת הרבה אור, לא להציף במים ולהמנע משמש ישירה בהצלחה

HAIM63

New member
יש לי בת שבע בת לפחות 27 ../images/Emo8.gif

והיא פורחת כל שנה. יש אחת שאצלי כבר שש שנים, קיבלתי שתיל גדול מאד. (זאת שהבאתי ייחורים ממנה בזכרון).גם פורחת קבוע. יש לי כמה שתילים שקניתי במשתלות, די גדולים ואין להם שום סימן לפריחה, לכן שאלתי. תודה על התשובה.

inbarm

New member
יש לי ייחורים מלפני כמה חודשים

שרק הוציאו זוג עלים ראשון מאז הייחור והופ - היום גיליתי שם גם ניצן.

Rebeccan

New member
יש "גבעול ניצנים"

(אין לי שם טוב יותר) אבל אם מייחרים קטע גבעול שמכיל את הגבעול הזה - הפריחה תגיע מוקדם יחסית היה לי כזה פעם - שלקחתי במיוחד עם הגבעול - והוא פרח בתוך כמה חודשים, כפי שכתב Hoya (הוא ז"ל מזמן מזמן ... השותפה הטמבלית שהיתה הציפה והרגה אותו
) פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם |טיפה||טיפה| בבקשה, ומנת
גם

inbarm

New member
הו, לייחור הזה לא היה אותו.

הוא גידל אותו בשבועות האחרונים. אני כמעט בטוחה. לעומת זאת, לייחור שהעמדתי במים יש ראש פריחה ותיק מאוד, ורק השנה הוא יפרח (אחרי שנה שלמה בלי פריחה).

h o y a

New member
פטוטרת

"החלק" המחבר את העלה לענף נקרא פטוטרת ולמיטב ידיעתי גם עמוד הפריחה (או מה שקראת לו "גבעול ניצנים" נקרא פטוטרת

Rebeccan

New member
פטוטרת אכן מחברת בין עלה לגבעול

אבל עלה לא יגדל פרחים גבעול כן - ובמקרה של ההויה, הגבעול הזה כולו פריחה, לא נושא עלים והבת-שבות שלך נפלאות
שתלתי הבוקר ייחורים שקבלתי במפגש
אשמח לייחורים של בת-7 מיוחדת, בהזדמנות (אתה ירושלמי, נכון?) פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם |טיפה||טיפה| בבקשה, ומנת
גם

למעלה