בת מצווה

adif11

New member
חבר של הצעיר לקח כמה חברים טובים

ליום כיף שכלל שיט ביאכטה מול חופי ת"א (בעיה לנוטים להקיא לדעתי אבל במקרה ההוא לא היו כאלה )
ארוחת צהריים במסעדה ובילוי אחרה"צ על שפת הים. הבן שלי חשב שהיה שווה מאוד. זה כמובן יותר רלוונטי בקיץ.

אפשר לקחת אותן ליום כיף בלונה פארק ודומיו.
יום טיול רגלי (לא חסרים אתרים יפיפיים . מאיפה אתם ?) הכולל פיקניק,
תצוגת אופנה וארוחת ערב.

דף חדש4

New member
קוראת את השרשור הזה....

מזדהה עם הרצון לעשות משהו יוצא דופן ומיוחד ומשהו שייזכר ושהילדה תהנה ממנו. יחד עם זה, כשקוראים את הכותרות של השרשור זה יוצא די מצחיק- כל אחד מציע רעיון יותר ויותר גרנדיוזי- טיול סוסים, טיול גמלים בשלג... צניחה חופשית, כדור פורח...רבעק@ האם חייבים את כל ההו- הא הזה כדי לחגוג? אני מחפשת משהו מוסרי, ערכי, חינוכי. משהו שמחובר למשמעות של הבת מצווה- בר מצווה- טקס מעבר מילדות לבגרות שמציין לקיחת אחריות וחלק בעולם של הבוגרים.... הייתי שמחה למצוא משהו שקשור בזה... כולל לקחת את כל הכסף שהיה מושקע בלהטיס את הילדים בכדור פורח (הרבה אלפים של שקלים) ולתרום את זה לצדקה או לחלק מתנות בבית יתומים או ארוחות חמות בבית תמחוי או לממן הופעה לבית אבות... אני לא מוכנה להיות חלק מהמרוץ הזה. ולא בגלל העדר כסף. ממש מסרבת.

lavendula

New member
הפרשנות היא די שלך, נראה לי

הבקשה המקורית הייתה לרעיון לחגיגה שונה מהסטנדרט (מסיבה במועדון לכל הכיתה/שכבה), עם קומץ חברות.
לי דווקא יותר צרם שמציעים פעילות אקסטרים שלא בהכרח מתאימה לכל משתתפת, אבל כשמדובר בקבוצה קטנה של חברות, העלויות בכל מקרה לא בשמיים (הכל יחסי כמובן).
ובאופן אישי, למרות שאני הכי בעד תרומה לקהילה וכו', אני לא אוהבת לקשור את זה לחגיגה כלשהי.

דף חדש4

New member
אני מבינה אותך

גם לקומץ חברות- העלות גבוהה מאד של חלק מהדברים שהוצעו. ושוב- מבינה את הצורך לחגיגה שתיזכר... אבל לפעמים נדמה לי , שמרוב שיש לנו, ומרוב שפע ומרוב חוויות שכבר נחוו- יש צורך בעוד ועוד ועוד. ארופה- כבר לא מספיק מעניין. בואו ניסע לטרק מגניב לנפל ונראה ציורי שאפשר לראות רק ממטוס קל פעם בעשר שנים כשכוכבים מתיישרים בקו אחד עם השמש... אני רוצה להמנע מהטפוס בסולם הזה של -לחפש חויות יותר ויותר מרגשות, יותר ויותר נדירות וללמוד, וללמד את הילדים שלי- להסתפק במועט. כי בסופו של דבר מה שחשוב זה מה שבלב- וזה לא קלישאה. אני באמת מאמינה בזה. הספוק שיגרם מנתינה למשל הוא לאין ארוך משמעותי מהספוק שייגרם מנהנתנות וראוותנות זה לא סולם שאני רוצה לטפס בו.

lavendula

New member
שוב, זו את שלוקחת את הדיון הזה למקום הזה

היא ביקשה שונה, לא ביקשה גרנדיוזי. הילדה הולכת לחגוג עם מספר מצומצם של חברות, שיש בזה משהו יותר אינטימי דווקא.
את קושרת את השרשור הזה לתופעה שאמנם קיימת, אבל לדעתי בממדים הרבה יותר קטנים ממה שאת חושבת. שתי הבנות שלי כבר אחרי גיל בת-מצווה, אנחנו גרים בישוב מבוסס, ואף אחת מהן לא הוזמנה לחגיגה גרנדיוזית. הרוב חוגגות במועדון, בשכבה של הצעירה רוב הבנות חגגו יחד עם עוד ילדה כדי לחסוך בעלויות.
אין סתירה בין הרצון לחגוג בצורה מיוחדת לבין השאיפה לנתינה. אצלנו לא מחכים לחגיגה כדי לתרום ולהתנדב. אני פשוט לא מוצאת לנכון לחבר בין הדברים.

lavendula

New member
עוד שני רעיונות

1. חברה שלי חגגה לבת שלה בעמק צורים. עושים עם הילדים פעילות בנושא ארכאולוגי.
2. יש מישהי שעושה סיורים בנושא גרפיטי (אמנות רחוב). חפשי אותה בפייסבוק אם זה מעניין אותך. העמוד שלה נקרא "מגלים את אמנות הרחוב".

לעיר דוד בירושלים

יש פעילות מאוד נחמדה שכוללת סיור במרכז דווידסון. את יכולה לשלב את היום בארוחה במסעדה טובה שנמצאת בממילא (שכחתי את השם אבל אם את רוצה יש לי חברה שעשתה את זה ואני יכולה לברר לך עלויות.
אם את בכיוון תוכלי לשלב את זה בתפילה בכותל ואם תרצי לסגור עד שעות הערב יש להם חיזיון אור קולי מרתק שיכול לסגור את היום המיוחד הזה.

dira15

New member
תודה רבה לכולם

נתתם לי שפע של רעיונות טובים :)
רק בשמחות

למעלה