בת לאמא סכיזופרנית

בת לאמא סכיזופרנית

שלום לכולם, אני בת לאמא סכיזופרנית. היא חלתה לפני שנולדתי כך שהיא מתמודדת עם המחלה מזה כ 40 שנים ואני מתמודדת עם מחלתה מאז שלמדתי לדבר וללכת. בשנתיים האחרונות קורה דבר נפלא , היא מרגישה טוב. לא היתה פסיכוזה והיא לא היתה מאושפזת כשבע שנים. הפסיכיאטר הוריד לה את מינון הכדורים לכמעט חצי, היא כמעט הפסיקה לעשן, יש לה חברות (דבר שמעולם לא היה לה) והיא אף התחילה לעבוד מס' ימים בשבוע והיא מצליחה בכך. למרות זאת אני בחרדות מהפסיכוזה שעלולה לבוא. וזאת מכיוון שאני יודעת שהפעה תהיה נפילה מאוד חזקה. בשבועיים האחרונים אני לא ישנה טוב, מתעוררת באמצע הלילה ולא מצליחה להרדם ועד שאני נרדמת אני כבר צריכה לקום לעבודה. למרות מצבה הטוב יחסית נדמה לי שלפעמים יש לה באופן פתאומי "נפילות" או מין פסיכוזה ריגעית, יש דבר כזה או שמא אני כל כך בחרדה וכל כך עייפה שאני כבר לא קוראת טוב את המצב ? מצד אחד אני נורא שמחה על מצבה הטוב, מצד שני אני עייפה מחרדות ואני מבולבלת - לא מצליחה להבין את מצבה הטוב ופוחדת שזה יותר מדי טוב מכדי להיות אמיתי. אני מאוד מעורבת בחייה, אנחנו אמנם לא גרות יחד אך אנחנו מדברות כמה פעמים ביום בטלפון, אני מגיעה לביקור אצלה כל שבת ואני דיי חיה חיים כפולים, גם את שלה וגם את שלי. אולי עכשיו שסוף סוף יש לי הזדמנות לטפל בחיים שלי, כי מצבה לא קשה כרגע אז אני פוחדת ? הרי כל החיים חייתי את חייה , הייתי עצובה ומדוכאת שהיא חולה ושמחה שהיא הרגישה טוב והצליחה. אשמח שלמוע את דעתכם ואם יש לכם ניסיון אישי בנושא לשמוע עליו ואולי ללמוד ממנו. תודה, אלה - אביבית תמיד.

ד קובי

New member
היי אביבית תמיד ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

מדברייך נשמע שאמא שלך מתמודדת יפה, ואת אכן צודקת עלולות להיות נפילות לפעמים... במקום להיות חרדה כל כך נסי להנות מהזמן הזה חשוב לתמוך בה ולהבין אותה והשיתוף הוא דבר מצויין שמקל מאוד אין צורך לסחוב לבד הכל. את יכולה לתמוך בה ולעזור לה ככל שאת יכולה אך מצד שני את צריכה לדאוג גם לחיים שלך ולעיסוקים שלך. מחזק את ידייך ומאחל בריאות טובה... נשמח לשמוע ממך עוד מנסיונך ועל ההתמודדות.

תודה קובי

אני תומכת בה , תמיד תמכתי ותמיד הייתי שם בשבילה. העניין הוא שאני עייפה , לא רוצה יותר , נגמרו לי הכוחות. אני רוצה לחיות קצת בשבילי , להיות שמחה / עצובה בגלל דברים שקורים לי ולא לה. אני יודעת אולי זה נשמע אגואיסטי , אבל כמו שאמרתי מאז שלמדתי ללכת ולדבר זה קודם היא והצרכים שלה ואח"כ אם נשאר מקום אז אני. אני חולמת שיש מישהו שיכול לקחת ממני את האחריות הזאת , בשמחה הייתי נותנת את השרביט שלי ונותנת לו את ברכתי לדרך צלחה. כל מה שאני חולמת עליו זה עולם ללא סכיזורפניה.

אביבית תמיד

כמה אנימבינה לליבך כמה אנחכנו עיפים ולא רוצים יותר וגם אותנוילדה אמא ואיפה אנחכנו בכלל בכול מחול השדים הזה ולמה איןלנו חיים ולהיות שמחים כול מה שתגידי יקרתי זה נכון וליבי איתך אבל את כן יכולה לשחרר קצת את הרסן והדאגה ואת כן יכולה לחיות ולחייך לעולם ולצחוק כי מגיע לך וזה העולם גם שלך ושלי ושל כול מישפחות ניפגעי הנפש ואף אחד לא יבוא אליך בטענות לאף אחד אין זכות אף אחד לא יקח מימך את האחריות כמו שאף אחד לא יקח מימני את האחריות על הבן שלי או אמא שלי ואף אחד לא יקח את האחריות מאף בן מישפחה כאן של חולה הלואי והיה עולם לא א מחלות נפש אבל אין חיה כזאות ולעולם לא זאות פנטזיה שלא תיתגשם לעולם וזאות לא אגואיסטיות בכלל גם אני מיחלת לזה ואת יודעת רק שעה אחת ביום לא להיות האמא של והבת של אני היתי מציעה לך שוב לשחרר קצת את הרסן תני לה גם להיתמודד עם הצרכים שלה קשה לה אני יודעת והם היתרגלו שאנחכנו עושים בשבילהם כמעט הכול אולי תישקלי עם האמא שלך בגיל האפשרי דיור מוגן בשבילה ? שזה אומר שיש לה יחידת דיור שהיא מיתגוררת בו ויש לה פעילות חברתית ופיקוח רפואי גם על תיקחי אותי לא נכו ן יקירתי הכונה שלי לא בית אבות מחלקה של תשושוי נפש יש היום הרבה התי אבות או בשמם האחר דיור מוגן שהם יותר מיבתי מלון של 5 כוכבים תנסי לשוחח עם העו"ס במקום שאימך מקבלת את הטיפול ונימצאת במעקב יש לה הרבה יותר מה להציע לך מימני תראי לאן נושבת הרוח אני יכולה רק לשלוח לך חיבוק גדול

תודה על העידוד ../images/Emo6.gif

תודה על העידוד. הרבה דברים גורמים לי להסייתג מדיור מוגן. בין היתר זה עניין כספי. כמו כן היא לא כל כך מבוגרת בשביל זה. היא בת 59. ואין לנו עו"ס, יש לה רק פסיכיאטר איתו היא נפגשת פעם בחודשיים.

אביבית שוב

יש דבר שקרוי סל שיקום ולכול חולה מגיע סל שיקום במרפאה שבה היא מטופלתאני מקווה שהיא לא מקבלת טיפול פרטי יש עו"ס חיב להיות תימצאי אותה יש חיה כזאות חמודה היא מחויבת לתתלך את כול האינפורצמיה למרות שהם לא נדיבים כול כך אבל העקשנות מישתלמת האמיני לי דיור מוגן הוא לא פונקציה של גיל יקרתי http://makom-m.cet.ac.il/pages/item.asp?s=0&id=-1&defid=-1&page=1&item=2379&str1=%EE%E9%FA%22%EC&Image1.x=65&Image1.y=7 כנסי ללינק הזה מית"ל מרכז יעוץ למישפחות ניפגעי נפש העזרי בהם הם נחמדים כול כך ותמיד עוזרים אנימאמינה שתקבלי מהם כתף חמה ואף עזרה

למעלה