בת חודש

בת חודש

שאלה לי האם זה נורמאלי שבת חודש תינק ותעשה הפסקה לגרעפס כל 5 דקות? יוצא לי שאני מניקה אותה המון זמן (אולי 45 דקות )והיא לא רגועה עדיין...אני נותנת לה מידי פעם גליכל נגד כאבי בטן שלא נראה לי שממש יש לה. היא כמובן רק יונקת. ועוד שאלה אחת-עד כמה התזונה שלי משפיעה עליה ,בזמן האחרון אני אוכלת הרבה ולפעמים קצת גאנק פוד(2 פיצות למשל בארוחת ערב וגלידה...) ממש לא הסגנון שלי אבל זה פיצוי על חוסר שינה תודה רבה אסתי

מינימי2

New member
בת חודש

אני מבינה מדברייך שאת עוצרת את ההנקה כל חמש דקות כדי להעלות אותה לגרפס ומניחה שאת עושה זאת כיון שאת חשה שמשהו מפריע לה לינוק. האם בכל פעם שאת מעלה אותה היא אכן עושה גרפס? האם בכל ההנקות צריך להפסיק לעיתים קרובות או שהדפוס הזה אופייני לשעות מסויימות? ייתכן שמשהו אחר מפריע לה לינוק באופן רגוע - 1.זרימת חלב מהירה- האם היא בולעת מהר, משתנקת? האם היא מפנה את הראש הצידה ואת רואה שהיא 'מסתבכת' עם החלב? האם לאחר הדקות הראשונות של ההנקה היא נרגעת? 2. שחרור חלב איטי או זרימה שנחלשת במהלך ההנקה - האם היא מושכת את הפיטמה, יונקת אבל אין קולות בליעה? 3. כאב בטן - ייתכן שהיא סובלת מכאב בטן - האם היא מתפתלת, מתכווצת בפיתאומיות תוך הרמת הרגליים אל הבטן? האם העליה במשקל תקינה? האם יש 3-4 חיתולי קקי ביממה ו-5-6 חיתולים ספוגים בפיפי? השפעת התזונה שלך על ההנקה - ג'אנק פוד לא אמור להשפיע על התינוקת. היא מקבלת חלב מאכות מעולה גם אם את אוכלת כל היום עוגיות ובורקסים, ולא יחסר לה דבר בגללך. הבעיה עלולה להיות שלך... בעקבות ההנקה ודרישותיה מאגרי הויטמינים ושאר הנחוצים לבניין הגוף שלך עלולים להצטמצם ואת זו שעלולה לסבול בעתיד מחוסרים כאלה ואחרים. דאגי גם לעצמך לטווח הארוך, זה לא פחות חשוב. חומרים מעוררים כמו קפאין עוברים בחלב אם וכדאי להמעיט בהם ולנסות לצרוך אותם מיד לאחר ההנקה כדי שעד להנקה הבאה יתפוגגו מזרם הדם ומהחלב. גם אלכוהול עובר דרך חלב האם וכדאי להמעיט בצריכה ושוב, לתזמן כך שעד להנקה הגוף יתנקה. מעבר לכך, ייתכן שמאכל כלשהו שתאכלי יגרום לחוסר נוחות אצל התינוקת. אין מאכל ספציפי שהוכח כגורם צרות באופן גורף (גם לא כרוב, חומוס וכו', שהיה נהוג לחשוב שגורמים לגזים אצל היונקים... אין זה נכון). נסי לשים לב אם סימני אי הנוחות שביתך משדרת קשורים למשהו שאת אוכלת (זה יכול להיות קפה, שוקולד, קטניות, מוצרי חלב ועוד...). בייחוד שימי לב למוצרי חלב שהם אלרגניים וחלק מהתינוקות רגישים אליהם דרך חלב האם.

עונה.../images/Emo4.gif

אז ראשית,היא עלתה ועלוה יפה במשקל זה לא קורה תמיד אבל לא מצאתי דפוס קבוע מתי זה קורה ואני מפסיקה כי כמו שכתבת ,היא לא רוצה יותר ומתמתחת מאוד ...ממש דורשת גרעפס וכן עושה אותו אחרי כמה דקות או מיד. יש לדעתי זרימה יפה אולי אף מהירה,היא למדה איך לעצור את החלב בעזרת הלשון(מן סססס שכזה)לא מרגישה התכווצות בטן אבל אנסה לשים לב יותר לפרטים הקטנים. כשזה קורה ,היא משחררת לבד אבל לא רוצה עוד וכשאני מרימה לגרעפס היא בוכה בהיסטריה לרגע ואז נרגעת. פיפי כל הזמן ,קקי-3 פעמים או יותר (רק 3 זה טוב?) לא שותה אלכוהול בכלל
לא קפאין...רק אוכלת לא משהו....צריכה שינוי תודה רבה...סליחה על צורת ההתבטאות,אני עם יד אחת בלבד(השניה עם הקטנה) אסתי אגב-אדוויל בהנקה-בסדר??

מינימי2

New member
ממשיכה...

אם אחרי הגרפס היא ממשיכה לאכול, כנראה שמה שהפריע לה אכן היה הגרפס.... השאלה היא איך ניתן להפחית בליעת אויר. וודאי שה-ססססס לעצירת החלב לא קשור לואקום לא טוב שאולי גורם לה לבלוע אויר (לא נראה לי שזו הבעיה אבל תבדקי). נסי להניק אותה בתנוחה זקופה יותר. נסי להאט מעט את זרימת החלב לפחות בתחילת ההנקה ע"י לחיצה בעזרת שתי אצבעות בתנוחת מספריים (אצבע מעל הפיטמה ואמה מתחת לפיטמה, וללחוץ). ייתכן שהזרימה המהירה גורמת לה לבלוע אויר. גם אם לא תפתרי את הבעיה - לא נורא.... כל זמן שהיא נרגעת לאחר גרפס, ממשיכה לאכול, המשקל תקין, היציאות תקינות (3 קקי בהחלט מספיק) אז הכל טוב. מתי את מסיימת את ההנקה? האם היא עוזבת מיוזמתה, עושה גרפס ואז כבר לא רוצה לחזור לשד? אדוויל מותר בהנקה.

עונה ../images/Emo13.gif

אחרי הגרעפס ומנוחה קלה לעיתים...ממשיכה לינוק . עכשיו למשל הנקתי אותה כ-20 דקות,גרעפס כי היא הפסיקה וביקשה את זה ,ואחרי מנוחה של 3-4 דקות ציצי שני ל-5 דקות אבל הייתי ממש צריכה להציע אותו ,היא לא עטה עליו מיד....לאחר 3-5 נסיונות שלי היא לקחה אותו וינקה די בשקיקה. אני אסתכל על עניין הוואקום והאוירולשבת זקוף יותר(אני די בסדר עם זה) לפעמים זה כל 5 דקות והפעם זה לקח לה 15-20 דקות ...ז"א סיימה ואז בקשה גרעפס. עדיין לו מצאתי רצף קבוע אסתי

Revili

New member
נשמע תקין לחלוטין...

לפעמים מנוחה אחרי 5 דקות, לפעמים אחרי 20....לעיתיפ גרעפס אחד ולפעמים חמישה, לפעמים אוכלת בשקיקה ולפעמים פחות - היא כנראה אנושית
אין מה לצפות לצורת אכילה קבועה בכל הנקה, כמו שלא כל הארוחות שלנו כמבוגרים נראות זהה...הזמן, הקצב, הכמות - הכל נתון לשינויים. לא קראתי דבר שנשמע לי לא סביר לתינוקת בת חודש ועם הזמן יהיו עוד שינויים. בהדרגה, היכולת שלה להתמודד עם בליעת אויר, ללא צורך לעשות הפסקות תכופות, יגדל...משך ההנקה יתקצר ובגיל כמה חודשים היא תסיים ארוחה בדקות בודדות (ולפעמים לא, זה הרי לא קבוע). נשמע לי שאת שמה לב ורגישה לתינוקת....אם כך, לא תוכלי לטעות

מינימי2

New member
נשמע שאת נוהגת בסדר גמור ../images/Emo45.gif

והכי חשוב - קשובה לתינוקת שלך ולסימנים שלה. את מתארת דפוס נורמאלי לגמרי של הנקה, וגם אם יש שינויים הנקות אחרות פחות רגועות - זה טבעי. טוב שאת מציעה גם צד שני אם כי לא צריך להילחץ גם אם היא מסרבת... מקסימום תבקש לאכול שוב לאחר פרק זמן קצר יותר. היא עוד כל כך קטנה... קשה לצפות לרצף כלשהו, וגם כשתגדל כמו שאת בטח יודעת (אני רואה שאת אמא בפעם השניה
) גם אז יש שינויים מפעם לפעם.

למעלה