בתי ספר

מקסימאמ

New member
בתי ספר

שלום כאמא לילד בבית ספר יסודי אשר זקוק לשילוב אשמח לשמוע על בי"ס מרחב דמוקרטי רעננה

ATAF151

New member
זו בדיוק הבעיה בבית הספר הדמוקרטי

לבית הספר הזה יש כוונות טובות, הבעיה היא שכל הורה שלילד שלו יש בעיות, שוקל לרשום לבית הספר הזה וכך עלול להיווצר מצב שאחוז גבוה מתלמידיו יהיו תלמידים עם בעיות.

32103210

New member
דוגמא לכתבה ,בידיעות השרון

אם אנני טועה בשבוע שעבר,על שילוב תלמידים עם בעיות מסוימות ,במערכת החינוך בכפר סבא ,ההורים סיפרו על היחס המדהים שקיבלו מעיריית כ"ס ,ועל ההשקעה הכספית של העירייה בילדהם ,ואיך הם לא קיבלו את זה באף מקום בארץ ,והורים מסויימים סיפרו כי בגלל זה הם עברו לכפר סבא. ועל זה נאמר "בא לברך- יצא מקלל " . וזה למה ? באיזה שלב העירייה תמצא את עצמה עם השקעה כספית עצומה ,מאחר שיותר הורים ,יגיעו לגור בכפר סבא . באיזה שלב העירייה תשים לב ,שההשקעה הכספית שלה בשילוב הילדים עולה ,ואילו בערים הסמוכות ההשקעה יורדת ( כי מספיק ש 20 הורים מרחבי השרון עוברים לכפר סבא , כי זה מה שמתברר מהכתבה,,, )

הייתי מתייעץ עם אנשי מקצוע

איני מכיר את ביה"ס הספציפי ובודאי שלא את הילד שלך אבל הרבה ילדים עם צרכים מיוחדים יש בעיה עם מסגרות פתוחות, הם צריכים מסגרת מובנית יותר. הרבה מסגרות חדשניות שיכולות להתאים לילדים רגילים (רעיון חטיבה צעירה למשל בכיתות גן חובה-א) יכולות להיות מאוד בעייתיות לילדים עם צרכים שונים.

אם יש לך ילד שזקוק לשילוב

הכנסתו לבי"ס דמוקרטי היא לטעמי המתכון הטוב ביותר להרוס אותו.

ATAF151

New member
ממש לא

לדעתך כל סוגי הילדים יהרסו בבית הספר הדמוקרטי. העובדה שבבית ספר דמוקרטי יש כיתות קטנות ויחס אישי יכולה לעשות פלאים לילדים עם קשיים מסויימים. אבל כמובן שכל מקרה לגופו ואני לא ממליץ בהכרח על הדמוקרטי.

איך את יכולה לדעת?

האם את יודעת מה הצרכים של הילד איפה בדיוק הקשיים שלו? האם את מסוגלת לנמק את דברייך? יש לך אידיאולוגיה בעד חינוך ממלכתי בלבד וזאת זכותך אבל ראוי לעשות גילוי נאות כשיוצאים בהצהרות מהסוג הזה.

ילד בעל צרכים מיוחדים זקוק

כמו כל ילד - רק קצת יותר - להבנייה מקצועית של למידה. זה לא אפשרי במסגרת נטולת מסגרת בה על הילד ליצור לעצמו את מסלול הקידום שלו.

האם כל ילד בעל צרכים מיוחדים

זקוק יותר לכך? האם בביה"ס הספציפי הזה אין אפשרות לסייע לו? את כותבת בפסקנות רבה על ילד שאינך יודעת עליו דבר ועל בית ספר שאני מנחש שהידע שלך עליו דומה. אין לי בעיה עם העלאת נושאים אבל הפסקנות שלך בנושא בו אינך מבינה דבר מקוממת.

במקום להתנצח איתי, יש לי שאלה אליך

מאחר ואתה לא מוסיף מידע על זה שאני הבאתי אלא מנסה להלהיט את הדיון, שאלה אמיתית: היית שולח את ילדיך לדמוקרטי? אם כן או לא, למה? מעניין אותי ללמוד מפי הגבורה...

לא מנסה להלהיט את הדיון

פשוט לא אוהב כשאנשים כותבים בפסאודו סמכותיות על נושאים שאין להם מושג בהם ועלולים לגרום נזק. מעולם לא התעמקתי בבית הספר הדמוקרטי ברעננה מהסיבה הפשוטה שאינו בי"ס דתי ולכן אינו רלבנטי עבור ילדי ולפיכך איני יכול לחוות דעה אינטילגנטית על בית הספר הספציפי הזה. יש לי חברים ועמיתים ששלחו את ילדיהם לביה"ס הדמוקרטי בתל אביב והם מאוד מאוד מרוצים מבית הספר ומהמסגרת. מהיכרות איתך אני מנחש גם שהביקורת שלך אינה מתוך היכרות עם ביה"ס אלא מסיבות אידיאולוגיות. אין בכך בעיה אבל רצוי לספר את האמת ולהתנהג ביושר.

אני - בשונה ממך - כן התעמקתי בחינוך הדמוקרטי

כפי שאני עושה בכל נושא שאני כותלבת עליו או מתייחסת אליו ברשת.

ולכן את חשה עצמך מוסמכת לומר לאם לילד

עם צרכים מיוחדים שלא משנה מהם צרכי הילד, ברור שבית הספר הזה יפגע בו? בחיאת חנה, זה לא רציני, את לא רצינית, אין לך מושג אבל זה לא מפריע לך לחוות דעה.

היא שאלה לדעתנו

וקבלה את דעתי המלומדה למדי. הניסיון האומלל לעשות לדעותי דה-לגיטימציה לא יצלח. ניסו לפניך. נכשלו. מציעה להרפות מכך, למען שימור האנרגיות שלך ומתוך דאגתי לשלום גולשי הפורום.

טלטלו

New member
דמוקרטיה../images/Emo28.gif

מהיכרות יסודית עם הצד התיאורטי (???????) והמעשי (?????????) של בית הספר הדמוקרטי בחדרה וביקור פעם אחת בבית ספר מרחב - אני לא מהמתלהבים מבית ספר דמוקרטי אלא ממש בלית ברירה...מה גם שהוא לא הסכים ללכת לשם בלי חברים מבחינה תיאורטית לדעתי הדמוקרטי עלוב מאד ומודבק מאד בסיכום על רגל אחת ואני מניחה שיש בתי ספר דמוקרטים שיש מה לעשות שם. אני נדהמתי לגלות שהם מתוקצבים. הדמוקרטי "מרחב" עשה רושם חביב אבל זה היה מזמן מזמן.. נראה לי שכל שנתון אחר באופיו. זה כל כך אינידיבידואלי. בעיני יש חשיבות לתכנים ולדרך לימוד יצירתית, שיתופית, שמעודדת חקר וסקרנות וביקורת ומחשבה עצמאית וזה דורש השקעה שהצוות לא תמיד מודע לה או מעונין בה. מבחינת יכולת הכלה זה שונה מקבוצה לקבוצה וכנראה שתאלצי לבלות שם קצת אם אפשר ולנסות אם זה הולך בכלל מבחינתכם. בהצלחה.

הרמוניה

New member
שמעתי דברים טובים על בית הספר בגעש

(מונטסורי אני חושבת) רק שנראה לי שלשנה הקרובה בטח מאוחר מידי לרשום בהצלחה הרמוניה

למעלה