בתי ספר לילדי PDD

levi17

New member
בתי ספר לילדי PDD

שלום אנו הורים לילדה אוטיסטית שעולה לכיתה א'. אנו מעוניינים בחוות דעת על בתי הספר באזור המרכז, איזה מבינהם מומלץ ומה פחות בפרט רעות יחדיו וכיתת ה-PDD באבן חן. נשמח לקבל כל מידע אפשרי בנושא תודה.

נונינה1

New member
טוב, אני אנסה.............

בתל אביב אפשר למצוא את שלושת ה"שיטות" בתי ספר לחינוך מיוחד כגון יחדיו, ונדמה לי גם רעות, או נתיב (אחד מהם בתל אביב והשני בפתח תקוה...)תמיד תמצאי הורים שמרוצים מבית הספר והורים שלא מרוצים. אני לא מכירה אותם אישית. בתי ספר בהם יש כיתות קטנות ע"פ לקויות ויש גם כאלו עם כיתות פדד כגון - אהבת ציון, אילנות, ואוסישקין- צריך לבדוק עם העיריה היכן הולכת להפתח כיתת פדד בשנה הבאה. בבתי ספר אלו הילדים יוצאים מכיתת האם הקטנה לשילוב בכיתה רגילה מאותה שיכבה בהתאם ליכולתם ולגורמים סביבתיים נוספים שילוב של ילד חריג בכיתה רגילה. נעשה בדרך כלל על חשבון ההורים כי להשיג סייעת במשרה מלאה מהעיריה או ממשרד החינוך זה כמעט בלתי אפשרי...אבל אם ההורים רוצים ומוכנים לשלם אז לא תמיד שמים להם רגלים בוועדת ההשמה, אבל צריך למצוא מנהלי בתי ספר שמאמינים בשילוב. באילנות למשל המנהלת לא מוכנה לשלב שילוב פרטי, באלחריזי אומרים לא בדרך עקיפה, בנווה שרת - משלבים בשמחה, ברמת החייל - רק אם גרים בשכונה, אבל אם כן אז משלבים יפה...צריך לדבר עם המנהלת בכל בית ספר כזה.

למעלה