בתי נייטין ...

בתי נייטין ...

האם אתה לא משתמש בשום דבר שהמדינה הציונית מאפשרת לתושביה? אתה לא נעזר בשירותי רפואה ציוניים? אתה לא נעזר בשירותי תחבורה ציוניים? בקווי טלפון ציוניים? ואם אתה כן - אז מדוע אתה בא בטרוניה עם אלה שמבקשים מהציונים גם תמיכות כספיות לישיבות ?

ezer

New member
לי, בתח נייטין לא ענה.

אולי לך יש פרוטקציה(המלצה לעדיפות) או פריבילגיה(זכות יתר) כדי שהוא יענה לך. לי בתי נייטין לא ענה. הוא רק מבקש ממני תשובות. כנראה שיש לו פטור מלתת.... פטור של הנטורי קרתא.

עזר....

זה לא יפה להתחמק. אני אמרתי שאענה לך. זה שלא עניתי לך על השאלה הספציפית ההיא, זה לא פוטר אותך מלענות לשאלות שלי, בנתיים לפי ההתחמקויות שלך ככל הנראה שאין לך כל תשובה כלשהי. בכל אופן, אני לא מתחמק. ובאשר לשאלתכם: אז ככה. השאלה הזאת ששואלים מדי פעם את היהדות החרדית האוטנתית, כיצד אתם מסוגלים להתנגד בתוקף למדינה ומאידך גיסא אתם הרי סוף כל סוף חיים במדינה, נוסעים בכבישים שנסללו ע"י המדינה, נהנים מ"חשמל" של המדינה, ועוד ועוד כיוצא באלו, אם כן, אז אתם סותרים את עצמכם!!!! אז קודם כל, את כל מה שיש באפשרותנו להתנזר ולא להנות מהמדינה, הרי שאנו מתנזרים ולא נוטלים מאומה. אמנם, יש דברים שלא כולם מסוגלים להתנזר מהם (אם כי יש יהודים יקרים רבים שמנזרים מהם במסירות נפש), כגון קופת חולים, או נסיעה בתחבורה הציבורית, אך גם אלה שלא מסוגלים לעמוד בניסיון הזה, עושים זאת בעל כורחם ושלא בטובתם. החרדים הציוניים לעומת זאת, הם כבר נעשו חלק אחד עם המדינה הציונית. הם נהנים מלכתחילה שבלכתחילה מכל שרותי המדינה השונים, אצלם אין בכלל כזה מושג של "איסור הנאה מרשעים", המדינה היא שלהם, והם אזרחיה של המדינה, והכסף מגיע להם עפ"י חוקי ה"דמוקרטיה" (הס מלהזכיר את חוקי התורה). הם לא מתביישים כלל וכלל לטעון זאת ולהכריז על כך בריש גלי, וכשלפי דעתם משרד הדתות הציוני לא נותן להם מספיק כסף לישיבות, אז הם זועקים מרה על "קיפוח הישיבות", כלומר, הם אזרחים שווים במדינה הציונית, הם נושאים ב"עול התורה הלאומי" (רח"ל מהאי דעתא) ואסור לקפח אותם... ועל זאת אדון יוסריאן אני בא בטענות. עד כאן התשובה ליוסראן ולעזר... אבל אעפ"כ, יש שאלה יותר גדולה על היהדות האוטנתית, והיא שסוף כל סוף יש כאמור דברים שאי אפשר בשום פנים ואופן שלא להנות מהם, כגון תאורה כבישים, וכד´, ואם כן, יש חשש שבזה שאנחנו נהנים מהרשעים, אפילו שזה בעל כורחנו וכו´ ניטה בדעתנו אחריהם וכידוע "כח הנותן במקבל". אז על כך ענה הרבי הקודם מתולדות אהרון זצ"ל בתירוץ נפלא: כידוע שבהלכות טרפות ישנה הלכה שדם של בשר טמא שנוטף על בשר כשר, אז ההלכה היא שהבשר הכשר נטרף כי הדם הטמא נבלע בבשר הכשר. אך אם הבשר הכשר נמלח באותה שעה, אז אפילו שנוטף עליו הדם הטמא הוא לא נטרף, מכיוון שהוא עצמו טרוד בלפלוט את הדם שלו, וממילא הוא לא יכול לבלוע את הדם הטמא, והבשר כשר. לפי זה, אפילו שאנו נהנים מהמדינה בדברים שאי אפשר שלא להנות כגון תאורה וכיו"ב, וזה דומה כביכול ל"דם הטמא" שנוטף על הבשר הכשר, בכל אופן בגלל שאנו תמיד עסוקים בלפלוט מדעתנו את כל טומאת וחלאת הכפירה הציונית החילונית הדתית וה"חרדית", אז אין חשש שזה יזיק לנו, כמו הבשר הנמלח שטרוד בלפלוט את הדם, שאין חשש שהדם הטמא יבלע בתוכו ויטריף אותו... כך תירץ הרבי מתולדות אהרון זצ"ל. בברכה, בתי נייטין

אביא

New member
יוס האם שמת לב ש...

הבשר הבולע אינו כשר אלא זקוק להכשרה?

למעלה