בתי חולים בחיפה

my little world

New member
בתי חולים בחיפה

שלום בנות מקסימות,

אני בהריון ראשון, שבוע 20, מאוד רוצה ללדת באופן טבעי עם כמה שפחות התערבויות לא נחוצות, מאוד פוחדת מפתיחת וריד, קטטר, טפטפת אפידורל בגב וכל הדברים החודרניים האלה. כמובן במידה ויש צורך אמיתי אעזר בכל דבר שיומלץ.

רציתי לשאול לאלו מכן שיש להן ניסיון עם ביתי חולים בחיפה:
איזה מהבתי חולים בחיפה יחסית תומך בלידה טבעית ומאפשר ליולדת לבחור בלי לחץ?
באיזה בית חולים המחלקה והחדרים יחסית נעימים ונוחים?
האם חובה כשמתאפזים בבית חולים ללידה לפתוח וריד?

למיטב ידיעתי הכי טבעי בחיפה זה כרמל

אם כי גם הוא לא לגמרי טבעי.
המחלקה והחדרים משופצים ונעימים, הצוות מאוד תומך.
לפתוח וריד זה די הסטנדארט, אבל אני לא ניסיתי יותר מידי להתנגד כי ידעתי שאצטרך אנטיביוטיקה (ירידת מים בלי צירים).
מבחינת לחץ - כעשרים שעות אחרי ירידת המים כשעדיין אין סימן לצירים, כאשר בעברי ניתוח קיסרי וברוב בתי החולים היו מתחילים לטפטף לי שגם הלידה הזו תהיה בקיסרי, בכרמל באה אלי הרופאה ואמרה לי שבבוקר כשיגיעו המומחים יחליטו אם אפשר לעשות לי זרוז עדין.

my little world

New member
תודה על התשובה

אם אפשר עוד כמה שאלות...
האם בחרת בבית חולים כרמל אחרי שביקרת בכל האחרים ומצאת את התנאים בו הכי מתאימים?
האם הכרכת יולדות שהמליצו לך עליו או המליצו לרעה על בית חולים אחר?

הגדולה שלי בחרה בכרמל בשבילי

היא הייתה עכוזית ונולדה בשבוע 35.
כשירדו לי המים בארבע בבוקר המחשבה הראשונה שעברה לי בראש הייתה "אם פגייה אז רק כרמל!".
בגלל העכוז והקיסרי שנבע ממנו כל הלידות הבאות שלי, זאת שהייתה ואלו שיהיו כולן מוגדרות ויב"ק וגם זה הכי כדאי בכרמל.
בית החולים היחידי שהספקתי לבקר בו היה רמבם, ובביקור שהיינו בו אמרו לנו שכל חדרי הלידה תפוסים ולכן אי אפשר לראות אחד, והדממה ששררה שם הבהירה לי שכולן עם אפידוראל מה שממש לא התאים לי.
זה גם בית חולים שמורגל בהריונות בסיכון ולידות בעייתיות כך שנראה לי שללידה תקינה הוא פחות מתאים.
ברמבם ובבני ציון יש אחוזי קיסרי הרבה יותר גבוהים מבכרמל וזה נקודה לרעתם מבחינתי.
אחרי שחוייתי בכרמל את מחלקת נשים, מחלקת יולדות, חדרי הלידה וחדר ניתוח, תינוקיה ופגיה, אני ממליצה עליו בלב שלם.

my little world

New member
תודה רבה רבה על התשובה המפורטת

איכשהו שכחתי מבית חולים כרמל מרוב שהרבה שנים גרתי ליד בני ציון. אבדוק אותו הבחלט, הרבה תודה!

תכף יבואו עוד חיפאיות ( :

סתם בקשר לפרוצדורות הרפואיות, זה משהו שאת יכולה
כמובן לדעת מראש אחרי שאת עושה סיורים. תכתבי לעצמך
רשימת שאלות כדי שאם המיילדת שמעבירה את הסיור לא תסביר משהו, לא תשכחי לשאול.

בשקלול הכללי שלי - כרמל זוכים.

כמובן שחייבים לזכור שבית חולים זה רולטה - מאד תלוי על מי נופלים, איזו משמרת, איזו מיילדת, איזה רופא ומה קרה שם לאחרונה,
אבל בגדול אחרי 11 שנה שאני מלווה בחיפה אני חושבת שהרולטה הכי פחות "מסוכנת" בכרמל, יחסית נהלים רגועים, יחסית הכי תומכים והכי פחות מלחיצים. כמובן שממליצה על לעשות סיורים ולהרגיש בעצמך כי זה הכי קובע.

למעלה