בתי הקטנה - בת 4

purediving

New member
בתי הקטנה - בת 4

היא בת יחידה...אני אפילו לא יודעת איך להגדיר את ה"בעיה". לאחרונה היא עונה ומדברת אלינו בסוג של חוצפה. כשאני קוראת לה היא עונה ב"מה את רוצה?" או כשמשהו לא מוצא חן בעיניה היא מגיבה ב"אבל, ככה אני רוצה" בטון בלתי מתפשר ובעוד המון סיטואציות כאלה ואחרות אני מאוד מעריכה את העובדה שהיא לא פוחדת להגיד את שלה (להיפך, אני שמחה) אבל מנגד אני פשוט לא אוהבת את טון הדיבור שלה (בעיקר כשהיא עם חברים וחברות-ילדים בגילה) לא יודעת אם זו בעיה ממש (אולי זו בעיה שלי) רק שלפעמים זה פשוט משאיר אותי חסרת מילים. איך אני מצליחה להעביר לילדה את התחושה שאפשר לבקש או לדבר אחרת?

אפרתש

New member
פשוט להגיד לה. בעקביות.

גם שלי מפעם לפעם עברה התנסויות כאלה. מה שאנחנו עושים זה להבהיר לה עד כמה אנחנו לא אוהבים את הסגנון הזה. מפעם לפעם יש לה "יציאות" כאלה, ואנחנו שוב מזכירים. איך מבהירים? לא עושים דברים שהיא דורשת בטון לא נעים. מפסיקים פעילות משותפת כי "לא נעים לי לשחק כשמדברים איתי ככה". לא נענים לבקשה לפעילות ומסבירים למה. וגם פשוט אומרים. את קוראת לך והיא עונה לא יפה? תגידי שלא נעים לך איך שהיא ענתה עכשו. צריך רק להיזהר לא להציב רף גבוה מדי. יש דיבור שלך אולי נראה חצוף, אבל ככה ילדים מדברים. לגבי טון הדיבור אל ילדים - את מתכוונת שהיא מדברת ככה גם אל חברים? ומה התוצאות? אם היא זוכה בגלל זה ליחס לא נעים, חשוב שתסבירי לה. "היא לא רוצה לשחק איתך עכשו כי היא נפגעה ממה שאמרת לה". לאט לאט זה יחדור. הבעיה מה לעשות אם זה לא פוגע בחיי החברה שלה... איך להסביר לה שלמרות שהילדים האחרים רוצים בחברתה - היא צריכה לשנות את היחס אליהם. ובנוסף - איך הם מדבירם אליה? אם כל הגן מדבר ככה, צריך לעשות "טיפול קבוצתי". לא יעזור לנסות להשפיע רק על בתך.

fanyoni

New member
מרד

זה גיל המרד. כפי שנאמר, להיות עקיים בתגובות ולא לוותר. הם בוחנים את תגובותינו ואת הגבולות שלהם.

אפרתש

New member
עיקר שכחתי - לעודד דיבור נעים

מאד חשוב לציין כאשר היא מדברת בצורה שנעימה לך. ככה היא גם תבין עם הזמן איזה סגנונות דיבור מקובלים בבית, וגם תראה שכדאי לה לבחור בסגנונות הדיבור האלה. כאשר בתי מבקשת משהו בטון נעים במיוחד אני אומרת כמה נעים לי לעזור לה כאשר היא מבקשת ככה. וזה נכון. באמת נעים לי לעשות דברים למענה כאשר היא נחמדה. או אם יש לכם שיחה נעימה (לא כזו שאת קוראת לה והיא עונה בחוסר סבלנות), בהחלט כדאי לאמר לה כמה נעים לך שיש לך בת שאת יכולה לשוחח איתה.

purediving

New member
תודה רבה על התגובות

ברוב המקרים הסברתי לה יותר מפעם אחת עד כמה לא נעים לי לדבר איתה כך ובמקביל מעודדת אותה כשמבקשת בצורה נעימה. רק צריכה להזכיר לעצמי מידי פעם, להישאר עקבית! תודה לכן

למעלה