בתי היחידה

מצב
הנושא נעול.

stav162

New member
בתי היחידה

בתי היחידה
בתי היחידה, עוד חדשיים תהיה בת ארבע, הינה ילדה בעלת שפה מאד עשירה עם דימויים רבים (קוראת באופן שוטף מגיל 3.5), אוצר רב מאד של מילים באנגלית וידע בחשבון (יש לה זכרון מעולה) , אך למרות זאת שונה בהתנהגותה מילדים אחרים בגן. מתקשה ביצירת קשרים עם בני גילה (מעדיפה אנשים מבוגרים) ולעיתים נדמה ששקועה בעצמה - לדברי הגננת "היא לא איתנו". מישהו מכיר תופעה כזו? תודה, ST

במה זה מתבטא שהיא

בתי היחידה
בתי היחידה, עוד חדשיים תהיה בת ארבע, הינה ילדה בעלת שפה מאד עשירה עם דימויים רבים (קוראת באופן שוטף מגיל 3.5), אוצר רב מאד של מילים באנגלית וידע בחשבון (יש לה זכרון מעולה) , אך למרות זאת שונה בהתנהגותה מילדים אחרים בגן. מתקשה ביצירת קשרים עם בני גילה (מעדיפה אנשים מבוגרים) ולעיתים נדמה ששקועה בעצמה - לדברי הגננת "היא לא איתנו". מישהו מכיר תופעה כזו? תודה, ST
במה זה מתבטא שהיא
"מתקשה ביצירת קשרים עם בני גילה" ? האם היא "שקועה בעצמה" רוב הזמן, או שמדי פעם או בסיטואציות מסויימות ? האם גם בבית היא נוטה להיות "שקועה בעצמה" ?

שפה עשירה יצירת קשר עם מבוגרים

בתי היחידה
מאפיין ילדים ללא אחים. מתי התחילה ללכת לגן? איך היא בלתה לפני שהלכה לגן?

stav162

New member
'בתי היחידה'

'בתי היחידה'
תודה על תגובותיכם 1. לגן בו היא מבקרת ( באי רצון בולט המתבטא בבכי יומי) מגיעים ילדים שאינם גרים בקרבתו (עדיין במסגרת מעון), מה גם ש 80 אחוז הינם בנים. 2.רק שתינו מהוות את התא המשפחתי, ואי לכך רואה בי בלבד את המשענת ואינה חפצה לבלות את שעות אחר הצהריים בפעילות בגני שעשועים אלא מעדיפה קריאה\ משחק עימי, או שעוזרת לי במשימותי. 3. בבית אינה "מרחפת", אך גם אינה רוצה להיות לבד (דורשת שאשב לידה כשהיא קוראת, או בונה...) ושוב, תודה

השפה העשירה וכו' היא כתוצאה

'בתי היחידה'
תודה על תגובותיכם 1. לגן בו היא מבקרת ( באי רצון בולט המתבטא בבכי יומי) מגיעים ילדים שאינם גרים בקרבתו (עדיין במסגרת מעון), מה גם ש 80 אחוז הינם בנים. 2.רק שתינו מהוות את התא המשפחתי, ואי לכך רואה בי בלבד את המשענת ואינה חפצה לבלות את שעות אחר הצהריים בפעילות בגני שעשועים אלא מעדיפה קריאה\ משחק עימי, או שעוזרת לי במשימותי. 3. בבית אינה "מרחפת", אך גם אינה רוצה להיות לבד (דורשת שאשב לידה כשהיא קוראת, או בונה...) ושוב, תודה
השפה העשירה וכו' היא כתוצאה
מהקשר האינטנסיבי איתך. קשר אינטנסיבי מאוד טוב אך הייתי ממליצה לך להתייעץ עם בעל מקצוע לגבי הקשר שלה עם ילדים אחרים כי גם קשרים אלו חיוניים להתפתחות תקינה.

נשמע מהדברים שלך

'בתי היחידה'
נשמע מהדברים שלך
שלא טוב לה בגן. בחלקה, התופעה שאת מתארת מוכרת לי מאוד, גם הבת שלי כל עוד היתה בת יחידה דרשה שכל דבר אני אעשה יחד אתה, לא ידעה להעסיק את עצמה. דווקא כן אהבה ללכת לגני משחקים כשהיו שם ילדות שהיא מחבבת (מהגן או מהשכונה). לא ענית האם יש לבת שלך חברים מחוץ לגן. לפי התיאור שלך נראה שבתך מחוננת, אבל גם ילד מחונן צריך ללמוד להסתדר עם הסביבה ולהעסיק את עצמו (למשל, אם היא יודעת לקרוא חופשי, אין שום סיבה שאת תשבי לידה כשהיא עושה את זה). בקיצור, אני מסכימה עם מי שכתבה שיש כאן מקום לפנות לעזרה מקצועית.

חשבתי פתאום

נשמע מהדברים שלך
שלא טוב לה בגן. בחלקה, התופעה שאת מתארת מוכרת לי מאוד, גם הבת שלי כל עוד היתה בת יחידה דרשה שכל דבר אני אעשה יחד אתה, לא ידעה להעסיק את עצמה. דווקא כן אהבה ללכת לגני משחקים כשהיו שם ילדות שהיא מחבבת (מהגן או מהשכונה). לא ענית האם יש לבת שלך חברים מחוץ לגן. לפי התיאור שלך נראה שבתך מחוננת, אבל גם ילד מחונן צריך ללמוד להסתדר עם הסביבה ולהעסיק את עצמו (למשל, אם היא יודעת לקרוא חופשי, אין שום סיבה שאת תשבי לידה כשהיא עושה את זה). בקיצור, אני מסכימה עם מי שכתבה שיש כאן מקום לפנות לעזרה מקצועית.
חשבתי פתאום
שכתבתי משהו מאוד לא מדוייק. זה לא שאחרי שנולדו לבת שלי אחיות היא פתאום נהייתה עצמאית, למעשה ההיפך הוא הנכון, הדרישות שלה אפילו עלו. רק לאחרונה (היא בת 6) חל שיפור ביכולת שלה לפתח משחק או עיסוק עצמאי.

stav162

New member
מודה על תגובתך

נשמע מהדברים שלך
מודה על תגובתך
דרישת בתי שאשב לידה נובעת מהצורך שלה לקבל הזון\ציון\עדוד על בצועיה. (בגן אינה מקבלת הערכה חיובית, ואכן לא טוב לה בגן בלשון המעטה. אך אין לי אפשרות להעבירה עתה לגן אחר - גם בגלל מסגרת היום הארוך). היא יודעת להעסיק את עצמה, גם בגן שעשועים, אך זה תמיד "על יד" ילדים ולא "עם" ילדים - וזה בעקר מה שטורד את מנוחתי.

meitush123

New member
לאו דוקא

לאו דוקא
אני במשפחה עם חמישה אחים. זה לא קיפח אותי אלא להיפך. ושתי התופעות האלו היו אופיניות לי (אם כי אולי זה בגלל הפערים ביני לבין אחי)

יש לה חברים מחוץ לגן?

בתי היחידה
יש לה חברים מחוץ לגן?

אן

New member
גידול בת יחידה

בתי היחידה
גידול בת יחידה
ראשית עלייך להנות מהיותך אם לבת מוכשרת. כאם הייתי פועלת בשתי חזיתות בו זמנית: האחת פונה אל הגננת ובונה בעזרתה תוכנית עבודה שמטרותיה:. 1. קרוב בתך לאחת מהילדות בגן. הגגנת יכולה להיות בשלב ראשון מתווכת, להטיל על הבנות משימות משותפות ו/או לעשות פרוייקט בנושא חברות בגן עלייך לחזק את התוכנית ולהמשיך בקירוב בתך לילדה בשעות אחר הצהריים ואף לדבר על כך עם אם הילדה 2. עלייך להקרין לבתך את שביעות רצונך מהגן והמגננת, ולא להציג את העובדה שהגן הוא ביררת מחדל. 3. יש לחזק את האינטרקציה שבין הגננת בתך והילדים בגן. תוכלי לעשות זאת על ידי מציאת נושא המעניין את בתך. הילדה תוכל להביא תמונות שמתארות את הנושא ולספר במפגשים אודות הנושא (למשל מחברת שתמצא בגן ותכיל תמונות של בעלי חיים, כל פעם הילדה תביא תמונות נוספות. אני אמונה שגם הילדים האחרים בגן יסתקרנו ויפנו אליה. 4. עלייך להפגש עם חברות, כך שלילדה יהיה מודל חיקוי התנהגותי-חברתי במקביל הייתי פונה לרופא ילדים ומבקשת הפניה למחלקה להתפתחות הילד לצורך אבחון האם הבעיה היא רגשית ו/או נוירולוגית בהצלחה אן

meitush123

New member
מוכר לי מעצמי

בתי היחידה
מוכר לי מעצמי
הייתי צריכה לעבוד על עצמי די קשה הרבה פעמים כדי להתחבר עם בני גילי בעוד שעם מבוגרים היה לי יותר קל. (לא יודעת אם בגיל כ"כ צעיר כי אני פשוט לא זוכרת)

immama

New member
בטח תופעה מוכרת!

בתי היחידה
בטח תופעה מוכרת!
רק שצריך גם גננת שיודעת להבין את זה. לבת שלי היה מזל. כשהיא התבודדה ואני הייתי מודאגת הגננת הסבירה לי שהעולם שלה יותר עשיר מזה של הסביבה וצריך לתת לה את השקט שלה. היום היא כבר גדולה, מתקשרת נפלא עם הסביבה. מאוד חברותית. מאוד אהובה. צריך לזרום עם הילדה. לתת לה את מירב הגירויים להם היא משתוקקת. בהחלט ניתן לעודד יצירת קשרים עם ילדים בוגרים יותר (לבת שלי היו בגיל 3 חברים מכתה א, ילדים של חברים, שמאוד אהבו לשחק איתה כי היתה להם חברה מעניינת). ולגבי הגן - ממליצה מאוד על מסגרת לימוד חדשה. אם היא אמורה להיכנס לגן עירוני וקיימת האפשרות להכניס אותה לגן שמשולב טרום חובה עם חובה - זה עדיף, כי היא תקבל שם גירויים שיותר מתאימים לה. יש גם גנים אחרים, ייחודיים, שיכולים לפתוח בפניה אפיקים אחרים לגמרי - כמו גן אנטרופוסופי, שזה כיוון לגמרי שונה ויכול להיות מאוד מהנה. (רק דוגמא).

stav162

New member
תודה לכולן ../images/Emo23.gif

בטח תופעה מוכרת!
רק שצריך גם גננת שיודעת להבין את זה. לבת שלי היה מזל. כשהיא התבודדה ואני הייתי מודאגת הגננת הסבירה לי שהעולם שלה יותר עשיר מזה של הסביבה וצריך לתת לה את השקט שלה. היום היא כבר גדולה, מתקשרת נפלא עם הסביבה. מאוד חברותית. מאוד אהובה. צריך לזרום עם הילדה. לתת לה את מירב הגירויים להם היא משתוקקת. בהחלט ניתן לעודד יצירת קשרים עם ילדים בוגרים יותר (לבת שלי היו בגיל 3 חברים מכתה א, ילדים של חברים, שמאוד אהבו לשחק איתה כי היתה להם חברה מעניינת). ולגבי הגן - ממליצה מאוד על מסגרת לימוד חדשה. אם היא אמורה להיכנס לגן עירוני וקיימת האפשרות להכניס אותה לגן שמשולב טרום חובה עם חובה - זה עדיף, כי היא תקבל שם גירויים שיותר מתאימים לה. יש גם גנים אחרים, ייחודיים, שיכולים לפתוח בפניה אפיקים אחרים לגמרי - כמו גן אנטרופוסופי, שזה כיוון לגמרי שונה ויכול להיות מאוד מהנה. (רק דוגמא).
תודה לכולן

נטעתן בלבי עדוד.

מצב
הנושא נעול.
למעלה