בתיאוריה:

tttttttttt1

New member
בתיאוריה:

כמה טסט פנימי אמור לשקף את המוכנות שלך לטסט חיצוני? בדוגרי: כמה טסט פנימי באמת משקף את המוכנות שלך לטסט חיצוני? כי לפי מה ששמעתי *כולם" (בהגזמה,אבל ככה שמעתי
) עוברים טסט פנימי וזה מממש לא המצב בטסט חיצוני.אז-איפה פה הבעייתיות? חג שמח!

Superdror

New member
אממפ

טסט פנימי מתבצע על ידי המנהל המקצועי של בית הספר - בחלק מבתי הספר באמת מתייחסים אליו כאל טסט חיצוני ובוחנים באותה הקשיחות - וגם מכשילים! כבר היו פה מקרים של אנשים שנכשלו פעמיים ו-3 בטסט פנימי. מצד שני , יש כאלו שמתייחסים אליו כמשוב נוסף על התלמיד וכדי לתת לתלמיד את אווירת הטסט, אדם אחר שיושב לידו ובוחן אותו. כמה הוא באמת משקף ? תלוי במנהל המקצועי שבוחן. אם הוא רוצה לבחון אותך ברמת הטטס, אז אחלה, הטסט הפנימי באמת ישקף את המצב בטסט החיצוני, אם כי, כשתדרש לשלם על 3-5 טסטים פנימיים, תבוא לבכות לנו פה
בלי לעבור טסט פנימי אתה לא יכול לגשת לטסט חיצוני. חג שמח

לא נכון....

במקרה והמורה שלך הוא מנהל בציפר אז הוא עושה שיעור כאילו זה טסט פינימי וגם זה לא... פשוט כשהוא הרגיש שאני מוכן הוא הגיש אותי

tttttttttt1

New member
די איזה מגניב..המורה שלך היה המנהל

של בית ספר...איזה יופי זה!..

Superdror

New member
במקרה כזה נהוג לעשות שיעור עם מורה

אחר, לדעתי, ההחלפה הזו חשובה הרבה יותר בשביל שהתלמיד יחוש אווירה אחרת מאשר הפידבק הנוסף. בסופו של דבר, כשמדובר בטסט פנימי לא ניתן לפקח על זה יותר מידי וכל בית ספר יכול לעשות כראות עיניו - לא אומר שזה בסדר, אבל זה המצב הנוכחי.

נכון.. כשעשיתי טסט ראשון הייתי לחוץ

אבל שתיתי מיים ונרגעתי הייתי טעות אחת וגם חצי טעות... בכל מקרה בטסט השני שההמורה התעקש שבועיים בול אחרי הראשון רבע שעה +/- והיה לי רשיון ביד, כבר אין לחץ וזהו רק היה לעבור!

רן88

New member
שאלה שקשה מאוד לענות עליה

מהסיבה הפשוטה שמידת ההחמרה בטסטים פנימיים מאוד משתנה בין בתי ספר, בניגוד להחמרה בטסטים חיצוניים שם היא דומה ברוב הארץ. יש בתי ספר לנהיגה שמוכנים להכשיל תלמיד 3 ו-4 פעמים, העיקר שבאמת יצא מוכן. לעומת זאת, רוב בתי הספר עושים זאת ככסת"ח ומלבד קצת ביקורת בונה מהבוחן וחותמת "עבר" לא מקבלים יותר מדי.

tttttttttt1

New member
סבבה..מקווה לעבור טסט פנימי ../images/Emo13.gif

אגב,למורה מותר להגיש תלמיד לטסט פנימי רק אחרי 28 שיעוריםן? הוא לא יכול לפני??

רן88

New member
לפי החוק, רק אחרי 28 שיעורים.

אבל יש הרבה מורים שמחפפים עם הקטע הזה ומגישים לפני.

tttttttttt1

New member
טוב..אז בגדול אני אמור עוד לחכות

קצת (יום ראשון שיעור 22,מוקדם אבל סתם שאלתי כי רציתי לדעת
)

aviGODFATHER

New member
../images/Emo26.gif

בגדול, טסט פנימי זה עוד הליך פורמלי בדרך להוצאת הרישיון. אני לא זוכר מישהו שנכשל בטסט הפנימי... בטסט הפנימי שלי עשיתי הרבה טעויות (אחת הטעויות - לא עצרתי עצירה מוחלטת ב"עצור") והייתי נכשל אם זה היה חיצוני. בקיצור, זה סתם עוד שטות ודרך להוציא מאיתנו כסף. הטסט הפנימי הוא עוד הליך פורמלי בשביל הרישיון, כמו הבדיקות הרפואיות והוצאת הטופס הירוק (הוא אפילו לא ברמה של התאוריה)

פרטנר

New member
"מבדק פנימי"

המבחן הפנימי הוא הליך פורמלי שמטרתו לסנן את התלמידים שרמת נהיגתם לא מספקת אף את המינימום להצלחה במבחן החיצוני. הוא מאפשר לתלמיד לחוות הליך של טסט עם אדם שאינו מוכר, ומאפשר לקבל חוות דעת נוספת. רמת הסלחנות במבחן פנימי משתנה ואינה אחידה ובוודאי גבוהה יותר מאשר במבחן חיצוני. סביר להניח שהקפדה בטסט הפנימי היתה משפרת את אחורזי ההצלחה בחיצוני.

tttttttttt1

New member
כן יכול להיות..אולי זה בא לתת

ביטחון לתלמיד בפעם ראשונה שהוא נוסע אם מישהו אחר,במקביל לסינון של התלמידים שרמת נהיגתם ממש מתחת למצמופה,ולכן אם בכללי הבוחן רואה שהלמיד מתאים לנהיגה ברמה המינימלית הוא יעביר אותו תוך סימון דברים שהמורה צריך לשים לב אליהם בשאר השיעורים עד לטסט,וגם לתת לתלמיד ביטחון (שאולי זה לא דבר טוב כי אם התלמיד רואה שהוא עבר טסט פנימי,והוא חושב שזה אמור לדמות טסט חיצוני אז הוא יתחיל בשאננות יתר דבר שיגרור הכשלה בטסט האמיתי...אממממ אולי...)בכל מקרה אני רק שיעור 21 כך שאני מניח יש לי עוד קצת זמן... חג שמח!

פרטנר

New member
וזו הבעייה

תלמיד שיושב למורה שלו על הוריד במטרה לגשת למבחן הפנימי + סלחנות מוגזמת על טעויות במבחן הפנימי = תלמיד המתעלם מההערות שההעלו בפניו המורה והמנהל המקצועי ומשוכנע שגם במבחן החיצוני יתגמשו איתו והרשיון הנכסף כבר מעבר לפינה. נ.ב בין המורה למנהל המקצועי כמובן שקיים "דיבור" (מה שאינו קיים עם בוחן משרד הרישוי) ולמורה ברוב המקרים יכולת השפעה על תוצאות המבחן הפנימי.

tttttttttt1

New member
טוב ההודעה לא נשלחת אז עזוב..

עדיך שאני לא אכתוב מה אני חושב על זה פה
... בכל מקרה זאת באמת בעיה רצינית....

Krishi

New member
בתיאוריה:

טסט פנימי אמור לשקף ב-100% את המוכנות לטסט חיצוני. בפועל טסט פנימי משקף בהרבה פחות אחוזים.... רוב בתי הספר לנהיגה מעבירים אותך טסט פנימי ולא משנה מה קרה בטסט.. כבר שמעתי על אנשים שחטפו ברקסים, עלו על מדרכות, דרסו פחים חסרי ישע ועוד ועברו את הטסט. מעט הם בתי הספר שדרשו מתלמידיהם שליטה של 100% בטסט הפנימי או לפחות שליטה כמעט מלאה עם צורך לתיקונים קלים. אצלי למשל התבקשתי לעבור טסט פנימי שני כדי לשפר כמה דברים קטנים (שבתאכלס נגרמו רק כתוצאה מלחץ) אבל לפחות היו סבבה איתי ולא לקחו תשלום עליו. אבל, כמו שציינתי למעלה... לרוב מעבירים בלי שום בעיה...

למעלה