בתיאבון

רן333

New member
בתיאבון

היום האכלתי חלק מהפיתונים המתכדרים שבקעו אצלי לפני כשבועיים. כל הבוקעים הצעירים מוחזקים בינתיים בפלסטיקיות לא גדולות, שבהן כלי מים, מצע של נייר סופג, וחתיכה מקומטת של נייר סופג, בנוסף למצע. 4 מתוך ה-5 התנשלו כבר, ומתוך ה-4 האלה - 3 אכלו היום. הרביעי, אם לשפוט לפי התגובות שלו, יאכל בשבוע הקרוב. כארוחה ראשונה, אני מעדיף לתת עכברון קטן, כזה שרק פקח עיניים, שמשוחרר חי בכלוב של הנחש. הפעם - האכלתי ככה את אחד הנחשים. לשניים האחרים נתתי עכברים גדולים הרבה יותר. כמו שאפשר לראות בתמונה - זה לא יצר בעיה מיוחדת. בשלושת המקרים קדמו לאכילה נשיכה מהירה או שתיים, שלא לוו בחניקה. רק אחריהן הגיעו החניקה ואכילת העכבר. בשניים מהמקרים, התגובה הראשונית לעכבר ששוחרר בכלוב היתה פחד והצטנפות של הנחש לכדור. בשני המקרים האלה, חלפו מספר דקות עד שתגובות הנחש השתנו. הנחש השלישי אכל עכבר לא קטן מבלי לגלות שום סימני פחד או עצבנות בשום שלב. השלבים הבאים בגידול הנחשים האלה הם: א. מתן עוד ארוחה משוחררת בכלוב. ב. מתן עכבר חי ממלקחיים. ג. הרגלה לעכברים מתים שמוצעים ממלקחיים.

מדליק כבר אמרתי?...

רן,שאלה לי אליך..מה ההבדל אם אני נותן למתכדרים שלי עכבר עם מלקחיים או בידיים,כשאני מחזיק בזנב כמובן,מגרה אותו מעט?..חוץ מזה אני מאוד שמח בשבילך שכל מה שצריל להיאמר נאמר כבר ומה שנישאר זה שפשוט תמשיך כך,אנחנו עוכבים בדריכות ולמדים...עד שהמתכדרת שלי תגיע לגיל המתאים.

רן333

New member
תודה.

היתרון העיקרי של האכלה במלקחיים הוא יצירת מרחק בין המאכיל למואכל. בצורה הזו ההפרעה לנחש פוחתת. זה חשוב במיוחד כשמדובר בנחש פחדן יחסית. יתרון נוסף: כשאתה משתמש במלקחיים זה מפחית את הסיכוי שלך לחטוף ביס חזק מנחש רעב שטעה בכמה ס"מ.

למעלה