בתחילת הדרך

שושה51

New member
בתחילת הדרך

שלום לכולם, אודה על עזרתכם : לחמתי אובחן גידול בראשה שהוחלט לא לנתח. מצבה הקוגנטיבי רע מאד. כרגע נמצאת במוסד גריאטרי לתשושי נפש. היא אמנם אוכלת בכוחות עצמה, מתקלחת לבדה וכו אך ע"פ אבחון רפואי צריכה שמירה 24/7 . המקום עשה רושם טוב מאד עד שגילינו שלא נותנים לה את הכדורים שצריכה לקחת. התגובה הראשונה של המשפחה הייתה להוציאה משם באופן מיידי. החלופה היא לקחת מטפלת לביתה. למרות הבעייתיות עם המוסד אני אישית חוששת מאד מהעברתה הביתה מאחר וכמו שאני רואה את המשפחה עם כל הבעיות מסביב, לא יוכלו לטפל בבית נוסף על כל הכרוך בכך. כיצד אכן יודעים שבמקום בו שוהה הקשיש מטפלים בו כראוי?כאשר דיברו עם הנהלת המקום התשובה שקיבלו הייתה "אנחנו לא יכולים להשגיח עליה כל הזמן"? אז לשם מה היא נמצאת שם? הם לא דואגים לקלח אותה, לא דואגים להחליף לה בגדים. המעט שכבר הביאה איתה - נגנב לה. מה ניתן לעשות?!! כמובן שאנו רוצים את הטוב ביותר עבורה אבל אני מרגישה שהגענו למבוי סתום. אודה על כל הכוונה שיש שבת שלום

אגסיל

New member
שלום לך שושה

גם אמא שלי נמצאת בבית אבות במחלקה לתשושי נפש, סובלת מאלצהיימר. כשהיא נכנסה למוסד היא לא הסכימה שיקלחו אותה וילבישו אותה וגם לה נראה שגונבים לה דברים. הסתבר שלא גונבים לה אלא שאחדים מהחוסים במחלקה נכנסים "בטעות" לחדר לא שלהם ופשוט לוקחים מהארון בגדים שהם חושבים שהם שלהם. גם אמא שלי לבשה לפעמים בגדים שלא היו שלה. בתקופה שאמא שלי לא הרשתה לרחוץ אותה, לא היה הרבה מה לעשות, אלא לעשות את זה בכוח, או שאני הייתי נמצאת שם ומקלחת אותה בעזרת המטפלת כי לי היא הרשתה לטפל בה. אני לא מכירה את המקום שאמך נמצאת, אך לפי מה שאת מתארת נראה לי שהיא צריכה להיות במוסד כזה, אולי תנסו לבדוק מקומות אחרים שיתאימו לכם יותר. אני נמצאת עם אמא שלי כמעט כל בוקר ולאחר הצהריים לקחתי לה מטפלת בתשלום לשעתיים ביום שנמצאת איתה מטיילת ומשגיחה עליה. אני מבינה שלא קל לך אך את צריכה לבדוק מה הברירה הטובה ביותר עבור חמותך. מאחלת לך החלטה טובה, מחזקת אותך בהחלטתך לילי

שושה51

New member
תודה רבה

על תגובתך המהירה. כפי שכתבתי אנו בתחילת הדרך. בניה של חמתי היו במספר מקומות (בירושלים) ולא התרשמו מהם לחלוטין. המקום בו היא שוהה כעת (מ.אדומים) הוא הכי פחות גרוע כהגדרתם. האם תוכלי להתייחס לשאלתי לגבי כיצד ניתן לדעת שאכן מקבלת את הטיפול הבסיסי ? הרי אנו לא נמצאים שם בשעות היום כאשר מגיע למשפחה בסוף שבוע אנו מוצאים עצמינו ב"מאבקים" מולה לגבי מקלחת, אוכל, החלפת בגדים, כביסות וכוי"ב. לכן שואלת כיצד אדע האם באותו מקום אכן דואגים לכך? תודה.

אגסיל

New member
שושה, לגבי בית האבות

לפי הנסיון שלי לגבי הטיפול באמא. כשאני באה אליה ורואה אותה נקייה לבושה יפה, רגועה ויושבת בשקט, אני מרוצה ומבינה שהיא מטופלת טוב. אני תמיד מתעניינת אצל האחות איך עבר הלילה איך היא ישנה וכו'. לגבי כביסה, בהתחלה לא רציתי שיכבסו את הבגדים שלה במכבסה הכללית של בית האבות. הבאתי לחדר ארגז כביסה וכל כמה ימים הייתי לוקחת את הכביסה אלי הביתה מכבסת מגהצת ומחזירה לבית האבות. זה לא היה קל אבל התמדתי, עד שיום אחד אמרה לי המטפלת בבית האבות, למה את צריכה את זה תשאירי כאן את הכביסה הבגדים יסומנו בקוד של אמא ואנחנו נדאג לכביסה. ניסיתי וראיתי שזה מאד נוח. הבגדים נקיים וחוזרים מסודרים לארון שלה. לאמא היתה גם שמיכה מהבית שכל כמה ימים הייתי לוקחת אותה לכביסה כי היא היתה מרטיבה והשמיכה היתה מקבלת ריח רע. וגם כאן התערבו המטפלות ואמרו שלא כדאית הטרחה שלי. השמיכות שם הן נקיות ומטופלות ובאמת היום אמא מטופלת רק על ידי בית האבות, אני מבקרת כל יום בבוקר ואחר הצהריים מגיעה מטפלת פרטית בתשלום. אני חושבת שרק על פי מצבה של אמך תדעי אם היא מטופלת כראוי. ואני גם ממליצה מאד לדבר עם האחיות והמטפלות להתעניין ולדרוש את מה שאמך צריכה. זה מראה להם על אכפתיות של המשפחה . בהצלחה, לילה טוב לילי

שושה51

New member
בית אבות / מוסד

המקום בו נמצאת חמתי אינו בית אבות אלא מרכז גריאטרי. לצערי לא ברור לי למה היא בדיוק זכאית שם (נשמע קצת מוזר, אך בניה מטפלים בנושא שגם כך קשה להם מאד לקבל את המצב החדש . ואולי בגלל זה קשה להם להתבטא או לשתף את הסובבים אותם. הם בעצמם לא יודעים מה לעשות, אנחנו מדברים ומעלים רעיונות אך בת'כלס הם פועלים לפי מה שחושבים שטוב לאמם). במקום לצערי אין הרגשת בית או חמימות כלשהי. הרגשה שאין כ"כ עם מי לדבר. לכן העלתי את כל השאלות ותודה על המענה. לפי תשובותייך אני רואה את ההבדלים. אמליץ לבניה לחפש מקומות נוספים ולנסות לאתר בני משפחה של השוהים שם כדי לקבל המלצות. העלתי את נושא הפיליפינית - לאחר שציינתי שאחד מהבנים ראה שלא נותנים לאימו את הכדורים = התגובה הראשונה הייתה שצריך להוציאה משם ולהחזירה לביתה. גם כאן הבנים לא חושבים לעומק במה כרוך כל נושא הפיליפינית . שוב תודה ולילה טוב

שריוש2

New member
שלום שושה

אין צורך ביותר מהתגובה שלהם כדי לדעת שהמוסד הוא לא טוב. "אנחנו לא יכולים להשגיח עליה כל הזמן" אומר את הכל. מראה על היחס, ועל הגישה לחולה, ומסביר את היעלמות הבגדים, היחס וכל השאר. מהדברים המעטים שרשמת, התרשמתי שהמוסד הוא כלל לא טוב. אני בד"כ תמיד בדעה של להשאיר החולה בביתו, אבל לפי מה שכתבת (הבעיות שמסביב) אני חושבת שהבית הוא העדיפות האחרונה לטיפול בחמותך. לכן אני ממליצה על חיפוש מוסד חדש. קיימים לא מעט מוסדות טובים, רק צריך לחפש ולבדוק טוב טוב, כי עם זאת לא חסרים מקומות שהיחס בהם זוועתי. גם כאשר מוצאים את המוסד הטוב, אני סבורה כי חייבים להשגיח כל הזמן, ואיך שאומרים "להיות עם היד על הדופק" כדי לראות שהכל תקין, שהחולה אוכל, מתקלח, מקבל את התרופות שאין סימנים משונים כמו פצעי לחץ (בימים האחרונים ממש, לא בדיוק זוכרת איפה שמעתי ומה, אבל הסיפור היה בערך על מישהי במוסג שקילחו אותה פעם אחת ביום או בשבוע, ממש זוועה). מלומדינו בפורום שיקיריהם במוסד / בית אבות, יוכלו לומר לך כמה ההשגחה חשובה גם כשמוצאים את המקום הטוב ביותר, ובוודאי יוכלו לתת לך עוד עצות יותר טובות מאלה, באשר לאישפוז במוסדות / בבתי אבות. לילה טוב ושבוע טוב

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום שושה

לפי הסיפור שלך עליכם להוציא את חמותך מהמקום מיד. חפשו מוסד גריאטרי אחר והכניסו אותה לשלם. כתבי לי במסר אישי היכן חמותך גרה ואני אתן לך שמות של מוסדות טובים שאני מכירה ובקרתי בהם. זהבה

ronnyw

New member
שלום לך שושה.

על פניו נראה לי שחמתך לא נמצאית במקום שמתאים לה. יש רמות שונות של מקומות, וקיים בילבול עצום בין המושגים השונים (בית אבות, מרכז גריאטרי, תשושי נפש, חולים מורכבים וכו' וכו'). כל מוסד אמתייחס לרמה מסוימת של מחלה (או התנהגות של החולה) ופועל בהתאם לכך. ברור לכל שכשהחולה אינו עצמאי ואחראי למעשיו, המוסד חייב לדאוג למתן התרופות בצורה מדויקת (לפעמים מוציאים חולים מהבית למוסד בדיוק כדי לוודא שמקבלים את תרופותיהם בזמן ובמינון הנכון). יש לזה גם צד שני: מוסד שאחראי לחולה מכל וכל מצויד ביותר מיכשור, יותר כח אדם ויותר נוהלי עבודה מתאימים (למשל נוהל חלוקה ובקרה על לקיחת תרופות). לכן נראה לי שאתם לא נמצאים במקום הנכון (מבחינת התאמתו לחמותכם). יכול להיות שסתם נפלתם על מקום מח___בן, שלא עושה את מה שאמור לעשות. בשני המקרים נראה שעליכם להעבירה למקום אחראי והולם, שמתאים לרמת ההתנהגות שלה. קחו בחשבון שהמחלה מתקדמת, ויכול להיות שמוסד שהתאים לה בעבר כבר לא מתאים בהווה (לא בכל מוסד יש את כל מיגוון המחלקות לדרגות המחלה השונות). כך שממה שאת כותבת נשמע לי שעליכם למצוא מוסד אחר. אל תמהו להחזיר אותה הביתה, כי יתכן שעם המשך ההתדרדרות תאלצו שוב להוציאה מהבית. ההלוך וחזור הזה הוא רע לחולים !!

למעלה