בתחילת הדרך, מה עושים?

רוניה35

New member
בתחילת הדרך, מה עושים?

שלום לכולכן! כמו שמבינים מהכותרת אני בתחילת הדרך. עיינתי, קראתי ועכשיו עולות השאלות. ככל שקוראת יותר מבינה שזה לא כזה פשוט כמו שחשבתי.... אני בת 35 ללא עבר של נסיון להרות. השבוע, לאחר שנה שלא הייתי בביקור, הלכתי לבדיקה שגרתית אצל רופא הנשים שלי. אצל רופא זה אני מטופלת כבר מספר שנים בהם הוא תמיד מבצע אולטראסאונד. הפעם הוא גילה ציסטה בשחלה השמלאית בגודל 6.5 ס"מ, חשש לאנדומטריוזיס (שכמובן יאובחן בניתוח) עקב מראה עכור. לשמחתי, אני לא סובלת מהסימפטומים אותו חלקכן מתארות, למעט כאבים עמומים בזמן ביוץ וביום הראשון של המחזור (האמת, תמיד הכאבים האלה רק בצד שמאל). אני מתחילה מהשאלה הבסיסית ביותר: 1. האם ציסטה בגודל כזה יכולה להתפתח תוך שנה או שהרופא פשוט לא איבחן בה לפני כן? 2. הוא מנתח באופן פרטי באסותא, אך למרות שאני מטופלת אצלו מספר שנים, נראה לי נכון יותר לעבור ניתוח בתה"ש מקום שמתמחה באנדומטריוזיס. האם אכן כדאי לעבור זאת שם? 3. שאלתי איך ממשיכים מכאן? האם יש צורך בטופס 17 על מנת להגיע לתה"ש? האם עלי לחזור לרופא שלי ולבקש הפניה לתה"ש? מיהו הרופא המומלץ? 4. האם זה נכון, לאחר קריאה בנושא, שחומרת המחלה יכולה להיות מאובחנת רק בניתוח? שרק אז יוכלו לומר לי מהן השלכות הפוריות? 5. אני מבינה שאנדו' יכולה לחזור על עצמה שוב ושוב. אז מה הפיתרון? להינתח כל חצי שנה, שנה? הרי לא הגיוני להזיק ככה לגוף. תודה לכן ועל הפורום המבורך רוניה

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

שמחה שמצאת אותנו
לגבי שאלותיך- 1. ציסטה בגודל כזה ואף יותר גדולה מכך יכולה להתפתח תוך פחות זמן ויש מקרים שמחזור אחד שניים ברצף מובילים למימצאים מרשימים באגן. 2.תאמרי מה החלופה לתל השומר ונוכל לומר לך. כעיקרון בתה"ש יודעים מה זה אנדו' ויש שם כירורגים המיומנים בנושא המחלה, ממליצה לך לפנות לשם ליעוץ. 3. יש צורך בטופס 17 להגיע לתה"ש. רופא נשים / משפחה יכול לתת וצריך לתת לך הפניה למרפאת האנדו' בתה"ש במידה ואת מבקשת. תפגשי שם בד"ר סוריאנו שמנהל את המרפאה, אם קראת כאן בבית החם שלנו בטח ראית שהוא ה כירורג המומלץ שלנו בנושא אנדו'. 4. חומרת המחלה מאובחנת רק בלפרסקופיה אם כי יכולה להיות משוערת גם בבדיקה קלינית. 5. האנדו' לא חוזר. הוא תמיד קיים רק יש תקופות של דרגות פעילות. הפתרון במקרים הקשים הוא להיות בדיכוי תמידי ופשוט לא לקבל מחזור דרך קבע, פתרון זה בא למנוע מצב של כניסה לחדר ניתוח כל חצי שנה-שנה. יש כאן הרבה בנות שנמצאות בדיכוי מתמיד כי פשוט אין ברירה אחרת. מאחלת לך הצלחה רבה ואם יש עוד שאלות, אנחנו כאן

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה רוניה ../images/Emo140.gif

חותמת על כל מילה של בואינג
אנחנו פה לכל שאלה נוספת שמחה שמצאת אותנו

רוניה35

New member
תודה לכן

אשמח לקבל הסבר מה פירוש המונח "הדבקויות"? לפי קריאה שלי הכוונה ל"צלקת" שנוצרת עקב הנגע. מה בדיוק הכוונה ולמה זה לא טוב כשמוצאים הדבקויות רבות?

ר ו מ י ה

New member
הידבקויות

נוצרות מנגעי האנדו' המפרישים רעלנים (דלקות) ובכך יוצרים הידבקויות וחסימות בין האיברים השונים. הידבקויות רבות יכולות להעיד על רמה גבוהה של המחלה. בנוסף הידבקויות באזורי הפריון (חצוצרה לדוגמה) יכולים לגרום לקשיי פיריון.

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

תשובות כבר קבלת אז... ברוכה הבאה ל
הקט( למרות שכבר אינו קטן כל כך ). וכמובן בהצלחה בניתוח

למעלה