בתור מישהו צעיר

ForzaHaifa

New member
בתור מישהו צעיר

אין לי שום טיפת ניסיון בעבודה עם בנק.. מישהו יכול להגיד לי איפה אני יכול לקרוא קצת על מה הולך עם הכסף שמופקד בחשבון שלי, מה אני יכול לעשות איתו(ריביות,חסכונות וכאלו דברים) תודה רבה בכל אופן.

yair24

Member
תשובה כללית

תלוי כמה כסף יש לך אבל בוא נגיד שיש לך מעל 100K שח. אתה יכו לעשות איתו כמה דברים: לסגור בפק"מ ולקבל ריבית מובטחת מהבנק כיום עומדת על משהו כמו 3%-3.8% אפשר לקנות מק"מ מהבנק או מחברת השקעות ולקבל תשואה קצת יותר גבוהה מריבית על פק"מ. כסף שסגור בפק"מ אי אפשר לפתוח עד למועד הפרעון שהגדרת אז קח את זה בחשבון. אפשר לנסות להשקיע בקרנות נאמנות, בעיקרון קרן נאמנות אפשר לקנות דרך הבנק והקרנות מתחלקות לכמה סוגים (די הרבה סוגים למען האמת) ביניהן יש קרנות עם סיכון גבוה או סיכון נמוך תלוי במה הן משקיעות. באופן עקרוני קרנות נאמנות משקיעות בניירת ערך כל קרן לפי הסוג שלה משקיעה בסוג ניירות הערך שלה למשל קרן בסיכון גבוה ככל הנראה תשקיע במניות ואופציות, קרן בסיכון נמוך תשקיע ברגח מדינה או מק"מים. יש גם קרנות שמגוונות את ההשקעות שלהם למשל אחוז מסוים מהכסף הולך למניות ואחוז אחר הולך לדברים יותר סולידיים כמו אגחים מק"מים וכו. אם יש לך חשק ויש לך יותר כסף אתה יכול ללכת להשקיע בעצמך בניירות ערך או מניות באמצעות הבנק או באמצעות ברוקר פרטי, ןתוכנת מסחר. אתה יכו לברר עוד בנושא הזה דרך פורום שוק ההון פה בתפוז. עוד דרך היא ללכת לחברת השקעות ולהגדיר להם רמת סיכון שמתאימה לך ולתת להם את הכסף שלך והם ישקיעו אותו במה שנראה להם. בזמן האחרון רואים הרבה פרסומות על חברות השקעה כאלה בטלויזיה. יאיר

למעלה