בתור חרדי

יוסיD9

New member
בתור חרדי

אני אומר שהסידרה יפה, שהשחקנים משחקים טוב וכו'. אבל, כמו החצר, זה לא משקף את מה שקורה אצל החרדים. מי שרואה את זה בטוח שמשפחה רוסית שמגיעה לשכונה חרדית מתקבלת ביחס מגעיל, שמכריחים בחורים ובחורות להתחתן נגד רצונם, שיש יחס של זילזול כלפי אנשים עובדים כי הוא לא "ראש ישיבה", שאנשים מתחתנים בשביל הכסף (מוטי כץ), שהדתיים עושים הכל כמו רובוטים, מצייתים לפקודות בלי לחשוב ויש עוד דברים. אז רציתי לומר שזה ממש לא ככה. התופעות האלו קיימות אבל זה לא השיטה, הם לא קיימות אצל רוב הציבור. על פי רוב, אם תגיע משפחה לא דתית לשכונה כזאת ינסו לדבר איתם, להסביר להם שזאת שכונה דתית ויבקשו מהם לכבד את זה. התופעות של זריקת ביצים וכתובות על הקירות הם תופעות שוליות ושל נוער שולי. ובקשר לחתונות, אז נכון שהשיטה שונה מהציבור החילוני, אבל אף אחד לא מכריח את הבן או הבת להתחתן עם מישהו שהם לא רוצים, זה דבר נדיר. והראיה, שאנחנו רואים כמה אחוזי גירושים יש אצל החרדים לעומת החילונים (ואם אני לא טועה, יוסי סיאס גם בעד השיטה הזאת) שמתחתנים אחרי שנים של הכרות וכו'. וככה זה לאורך כל הסידרה, עושה רושם שלקחו את השוליים ועשו מהם כאילו ככה כולם. אבל בסך הכל זאת הייתה סידרה יפה ונהניתי לראות אותה. אגב, יש למישהו מושג מה הסוף? רואים את רוחל'ה מתעוררת. מה זה אומר? שזה היה חלום?

``רוחלה```

אני לא מכיר היום חרדית בשם ``רוחלה``` לפני השואה היו כאלו שמות. וזה מראה טיפה על הבורות שלהם.

אורלוש5

New member
מותק שלי יש הרבה שקוראים

להן רוחלה אני מכירה המון!! מה הבעיה עם השם זה רחל...

mickeyMAUS

New member
../images/Emo18.gifקונספירציה..

אולי הוא בכלל לא בחור ישיבה?..

mickeyMAUS

New member
כנראה..

כל אחד יכול לשים זקן ופיאות ולהגיד שהוא חרדי.. אפילו הסמיילי >>>

mickeyMAUS

New member
לא מסכימה..

אחוזי הגירושים נמוכים בגלל שזה "לא מקובל".. קשה להיות גרוש בחברה החרדית.. יש לזה יתרונות ויש לזה חסרונות! אני לא אומרת את זה בביקורת! בסדרה לא הכריחו את רוחלה להתחתן. פשוט אמא שלה (רק אמא שלה!!) לחצה עליה... מאוד... הסוף כפי שאני הבנתי: רוחלה חלמה/דמיינה שהיא מתחתנת עם אבשלום, ואז היא מבינה שזוריק עלול להתאבד... ואז רואים אותה פוקחת את העיניים (עם חצי חיוך נראה לי)... אני הבנתי שזה היה רק בדימיון שלה., עוד לפני החתונה. ואת ההמשך נראה בעונה הבאה.. שתהיה בטוח..

אורלוש5

New member
הם לא מיתגרשים כיון ש...

החרדים לא מיתגרשים בגלל הפחד שהם ישארו לבד כי שום אדם לא יקח גרוש/ה ובגלל הבושה של הגירושים ומה שזה יעשה למשפחה...

אורלוש5

New member
אל תביני לא נכון!!

לא היתכונתי שזה בושה להיות גרוש!! אני בכלל לא מבינה מה הבושה בלהיות גרוש... פשוט אצל החרדים אישה גרושה לא משתלבת... הבנת?...

מריסול1

New member
לכן אמרתי שיש לי מזל שאני לא חרדית

אני לא מתביישת בזה שאני גרושה.

למעלה