בתור דתיה..

שוש567890

New member
בתור דתיה..

אני חושבת שהם הצליחו מאד לחקות את הדתים בקטע החיצוני בלבד... הרעיון ממש מעוות אני דתיה ומאד כיף לי להיות דתיה.. ההשכלה שלי מאד גבוה.. ויש לי חבר שההורים שלי לרגע לא ניסו לעצור את הקשר שלנו.. כמובן שזה שונה, אנחנו לא שוכבים לפני החתונה בקיצור, איך שהם הציגו את הדתים היה ממש לא פייר.

mickeyMAUS

New member
אני דווקא חולקת עליך

את דתיה. הם הציגו את החרדים. יש הבדל ע-צ-ו-ם בין שני הדברים האלו! בסדרה הזאת דווקא הציגו את העולם החרדי הכי קרוב למציאות שאפשר! כמובן שיש דברים שהראו דווקא את הצד הקיצוני שבדבר, אחרת לא הסדרה לא הייתה מעניינת. אבל בס"ה זה היה מאוד פייר.

כן ולא

הם אכן הציגו את החרדים בצורה מאד מוצלחת, אך רק את הרובד החיצוני. זאת אומרת - את הלבוש, צורת הדיבור, הליכה וכיו"ב. אך הם בכלל לא נגעו במהות של החרדים, באמונה שלהם בצדקת דרכם, באמונתם בתורה וכיו"ב. וכפי שכתבתי כאן באחד האשכולות.

mickeyMAUS

New member
כי זה לא יעניין אף אחד!

הסדרה היא על סיפור אהבתם הבלתי אפשרית של רוחלה וזוריק! לא על החרדים! אחרת היו צריכים לגעת גם במהות של החילונים וכו' וכו'.. ואז זו לא הייתה סדרה! זה היה פורום!!

כנראה לא קראת את מה שכתבתי בעבר

אני מתכוין לכך שהדרמה של הסיפור היתה צריכה להיות, לא בין הנאמנות שלה למשפחה ולבין האהבה שלה, אלא בין המהות שלה כחרדית ומאמינה לבין האהבה שלה. אדרבה, דרמה כזו היתה הרבה יותר חזקה, ולא בעלת אופי קליל ושטחי. הארכתי כבר בזה באשכולות אחרים, וכעת אין לי את הזמן הפנוי להאריך שוב. אתך הסליחה.

mickeyMAUS

New member
../images/Emo9.gifבאמת לא קראתי

את מה שכתבת בעבר.. אפשר קישור?

שוש567890

New member
נכון שהעולם החרדי לא מעורב פה.

בסיפור. זה באמת אהבה בין שניהם אבל תוך כדי הם הכניסו דברים מעוותים ומי שמכיר את החרדים יודע את זה טוב מאד. ואין פה בכלל ספק.

Xף Xחד

New member
מיקי מאוס, את טועה

לחרדים יש מהות מוגדרת והיא האמונה בתורה ובמצוותיה, ומי שירד לשורש הענין לא יראה כל פסול בהתנהגות משפחתה של רוחלה. לעומת זאת, לחילונים אין שום "מהות" ! וכי איזו מהות היא לחיות חיי הפקר, "איש הישר בעיניו יעשה" לזאת "מהות" יקרא?

למעלה