בתור אנשי פרסום

הנה, אני יביא לך הארה מסויימת...

יביא, ילך, יקח, ישיג... זה סלנג.. ככה מדברים חלק מהאנשים, בסלנגים.. יש הרבה מילים בשפה היומיומית שלא תמצאי במילון.. "יביא" זה לא "אביא" עם שגיאת כתיב, אלא מילה שמשתמשים בה, והיא לא כתובה במילונים שיש לך בבית, וגם לא במילונים שיש לי... תקבלי את השונה... (ותורידי קצת מהאגו...) שמתי לב שאת מפשפשת תעם השטויות האלה לא רק בפורום הזה... כן יהי רצון..
.. ביי

תלאבובה

New member
יביא זה מהמילון

פשוט "אביא" בגוף שלישי נסתר. ואם אתה חושב שבגלל איזו בעיית אגו אני כותבת את זה, אז אתה טועה. ביי

אה..

אם זה לא אגו אז מה זה? חטטנות?.... ממממ..... (סתם פשוט רוב האנשים לא אוהבים שמזלזלים בהם.. טבעי לא).. ביי

תלאבובה

New member
שוב אני מצטטת אותי

"מצטערת אני יודעת שזה לא הכי קשור לפרסום אבל אני רואה את זה פה ולפעמים גם בפרסומות." ברור שיש הרבה אנשים מוכשרים שלא ממש טובים בלאיית. אני לא אומרת להם להסתגר בבית מאחורי שני מנעולים עד שהם יתקנו את הבעיה - זה פשוט קצת מעצבן אותי. זהו.

החתולית

New member
לא שאני, אבל...

מי שלא יודע עברית, לא יכול להיות קופירייטר ! כשאני שומעת או קוראת פרסומת של עיתון או תיאטרון שקוראים לאנשים לעשות "מינוי שנתי" - אני לא מצליחה להבין מי האוויל שהרשה לעצמו להוציא לאור פרסומת כזאת. מינוי = מינוי של אדם לתפקיד מנוי = מנוי שנתי על עיתון או תיאטרון או לבריכה קופירייטר שמרשה לעצמו להוציא תחת ידיו שגיאה כל כך בסיסית בעברית - מן הראוי שיעשה בדק בית קפדני תחנת רדיו או עיתון שמרשים לעצמם לפרסם שגיאה כזאת - כנ"ל הכותבת אינה מורה ללשון העברית, אלא סתם אישה שעברית היא שפת אמה.

צימט

New member
כתיבה קולחת וכתיבה החוצה

גברת נחבדה. אנו אנשי הקריאייטיב חושבים מהר יותר מהכתיבה שלנו כך שלפעמים קורה שיש שגיהות. מה גם שבשיח בין חברים וקולגות מותר לנו לכתוב ולשוחח איך שנחמד לנו, גם אם יש קצת טעויות. שאנחנו יוצאים החוצה עם קמפיינים יושבים על הטקסטים וההגהות עד שמקבלים טחורים. כחי את זה בכיף

pikov

New member
"הפוזה" מצדיקה את הבורות?

פעם קופירייטר היה מלהטט עם השפה. היום רובם לא יודעים להרכיב משפט תקין. אז אין פלא שהפרסומות נראות לפעמים כמו תרגיל הכתבה של ילד בכתה גימל. אגב דיסלקטים וכיוצ"ב - רק 10% מכלל האוכלוסיה הם בעלי לקות למידה אמיתית. אחרים, במיוחד בישובים מבוססים, "רוכשים" לקויות למידה כדי לקבל הקלות בבית הספר התיכון.

pikov

New member
"הפוזה" מצדיקה את הבורות?

פעם קופירייטר היה מלהטט עם השפה. היום רובם לא יודעים להרכיב משפט תקין. אז אין פלא שהפרסומות נראות לפעמים כמו תרגיל הכתבה של ילד בכתה גימל. אגב דיסלקטים וכיוצ"ב - רק 10% מכלל האוכלוסיה הם בעלי לקות למידה אמיתית. אחרים, במיוחד בישובים מבוססים, "רוכשים" לקויות למידה כדי לקבל הקלות בבית הספר התיכון.

הם לא אשמים.

מי שאשם בכך שחלק ניכר מן האוכלוסיה אינו משתמש בשפה כראוי אינם אותם אנשים דווקא. אם כבר.. אז הייתי באה בטענות אל מערכת החינוך.

למעלה