בתור אנשי פרסום

תלאבובה

New member
בתור אנשי פרסום

אתם יכולים להסביר לי מה נסגר עם אנשים בני 20 פלוס שעושים שגיאות כתיב מטורפות!? אם במקום עם עם במקום אם אני יעשה, אני יעביר, אני יילך.. וראיתי פה מישהו שכתב כפדן במקום קפדן. מה נסגר!?... מצטערת אני יודעת שזה לא הכי קשור לפרסום אבל אני רואה את זה פה ולפעמים גם בפרסומות. ואל תתנו לי את הבולשיט של "אני דיסלקט". לא הגיוני ש70 אחוז מהישראלים דיסלקטים. תודה!

תלאבובה

New member
אתה לא נראה דיסלקט

לפי תגובות קודמות שלך. חוצמזה אם כל אחד היום שכותב אם במקום עם וכאלה קורא לעצמו דיסלקט אז לאן הגענו?

ק ו פ י

New member
קופירייטרים שלא יודעים לכתוב...

עלית על ההמצאה הישראלית החדשה!! אם את נמצאת כאן זמן מה, בטח הבחנת בעילגים שמבקשים פרטים על קורסי הקופירייטינג השונים... לכי תסבירי להם שלפני שהם מבזבזים את הכסף שלהם אצל תרצה גרנות, כדאי להם להשלים קודם את הבגרות בלשון... חברים יקרים, קופירייטינג זה לא רק סיסמאות וג'ינגלים בחרוזים... קודם כל תלמדו לחבר משפט או שניים בלי שגיאים!!

אבל...

מה הקשר בין "אם ועם" לבין להיות דיסלקט? איך הגעת לזה מימה שנכתב..? לא נורא :) את אחלה "לקוחה-בכוח" שיש בעולם... תבואי נעשה איתך סקרים פעם.. יום נעים

אז בואי נעשה סדר בדברים:

צריך להפריד באופן מוחלט בין סוגי שגיאות. יש שגיאות קלות ומושרשות בכתיבה כמו אם ו-עם (שלקח לי שנים להבהיר לבעלי המשכיל והחכם- מה ההבדל בינהן). אבא שלי למשל היה טועה בקביעות במילה- כעת. הוא היה כותב- כעט (זה התחלף לא עם כמעט אולי...) ולי יש גם כן איזו מילה ספציפית שאני טועה בה קבוע- לא זוכרת מהי כרגע
יש שגיאות הקלדה. וזה משמעותי. המון אנשים מקלידים מהר ולא בודקים את עצמם ואת זה אפשר לראות בדר"כ כי זה אותיות סמוכות זו לזו. יש שגיאות שנובעות משפה לא נכונה גם בדיבור...כאן כבר יותר בעייתי. יש שגיאות שפה לא נכונה בכתיבה כמו- אני יעשה וכו'... ויש גם דיסלקציה ולקויות למידה. דווקא דיסלקטים, שמודעים לבעייה שלהם- יכולים להיות מעולים כקופירייטרים. הכל תלוי באינטילגנציה שלהם וביכולת היצירתית לכפות על הלקות שלהם. בקיצר....זה בעיקר פונקציה של שפה גבוהה והקפדה וכמובן- טונה של הברקות.

Dark Muse

New member
צודקת, אני למשל כותב עיוור

ומאוד מהר ככה שלא ממש יוצא לי לבדוק כל מה שכתבתי. חוץ מזה, מה העניין של השגיאות כתיב? זה כיאלו באופנה לרדת על אנשים שיש להם קצת טעויות.

ונתת עוד דוגמא של סיכול אותיות

זו שגיאת הקלדה הכי פופולארית! ה"ירידה" הזו הפכה להיות IN כי כל הקטע של האינטרנט ופורומים וצ'טים נותנים חשיפה עזה לנושא. פעם כתבת הכל במחברת שלך ואף אחד חוץ ממך והמורה שלך לא ראה...

תלאבובה

New member
וואו ממש לא הבנתם אותי

אני לא יורדת על אנשים.. למה שאעשה את זה? אני מדברת על השגיאות היותר מעצבנות כמו - אני אסיים את הסלט. אני ארשום במקום אני אכתוב אני יביא במקום אני אביא - שזה הכי מעפן. וטעויות כמו שלוש כסאות. שוב, אני לא יורדת על דיסלקטים. הטעויות שלמעלה לא קשורות בכלל לדיסלקציה או לשגיאות כתיב. אלו שגיאות יותר מושרשות ועמוקות. והן פשוט מעצבנות אותי! זהו! וכן, לדעתי זו בורות להגיד שלוש כסאות.

תלאבובה

New member
ועוד הערה על דיסלקציה

כל בנאדם שני עכשיו טוען שהוא דיסלקט כי אין לו כוח לעבוד על הבעיה שלו ולתקן אותה. קחו אותי למשל - כשהייתי קטנה היתה לי בעיה עם ש ועם ס (בלבלתי ביניהן). אז הלכתי למורה שעזרה לי לתקן את זה.

אני מבין בדיוק על מה אתה מדבר

גם אותי זה מקומם ומרגיז, במיוחד אצל אנשים שעוסקים בכתיבה או רוצים לעסוק במקצוע. אגב, יש גם המון עילגים שאין להם שגיאות כתיב, סתם לא יודעים להתבטא. אגב, לבעיית שגיאות הכתיב יש פתרון פשוט- מתקן השגיאות האוטומטי של הוורד שיכול למנוע המון פאדיחות. אולי אני סטיגמט, אבל אני כשאני פוגש אנשים שכותבים בשגיאות או מדברים עברית ממש קלוקלת, מסתכל עליהם קצת עקום. מה לעשות, אני לא יכול ממש לשלוט על זה.

תלבובה אני יביא לך סטירה!

לפני איזה חודש גם אני התמרמרתי על הטעויות האלו שהן לא טעויות כתיב אלא טעויות דיבור, אנשים אומרים: אני יסיים לאכול ויבוא אליך ונפלה לי העט, ברחה לי הכדור וכ"ו אבל תקפו אותי שאני קתנוני(אני יודע.. 'ט') אין לי בעיה עם אנשים שכותבים עם שגיאות מידי פעם(ברור שאין לי בעיה, אני בניהם..) כי זה אינטרנזה וכותבים מהר, הבעיה היא עם עילגים שמתעניים בקורס קופי והם לא מסוגלים להתמודד עם הודעה עלובה בפורום. בקיצור את צריכה להשלים, כמו בעולם האמיתי גם באינטרנט- יש טיפשים יותר וטיפשים הרבה יותר. חוצמזה מה קורה איתך.. התחלת ללמוד בעבודי או בתירצה, או שירדת מזה

amiro007

New member
תל אבובה קאק דילה??

בובה עשי טובה פה זה לא פורום בלשנות בחיאת למה לרדת לחיים של אנשים? אומנם את צודקת אבל יש כאלה מה לעשות.. ומה לעשות לא לכולם יש כסף ללכת לרופא או למורה או מה שלא יהיה על מנת לתקן את הדיבור.. בהצלחה ד"א

תלאבובה

New member
עכשיו בכלל עצבנת אותי

הדגשתי בהודעה המקורית שאני מצטערת שזה לא הכי קשור בפרסומות, ופרסמתי את ההודעה גם בפורומים אחרים. בכל אופן - המשפט שלך ש"לא לכולם יש כסף".. ראיתי למה רמזת ותאמין לי שאני לא גרה בסביון ואוכלת כל יום קוויאר מצלוחיות זהב משובצות יהלומים.

תלאבובה

New member
או שלום

פחדתי שתהיה הודעת נאצה או משהו כזה.. עכשיו אני צריכה ממש ממש להזהר שלא לעשות שגיעות כטיב. ננסה. בכל אופן, בסוף התקבלתי לACC במחזור הזה, אבל בגלל כלמיני ספקות שהיו לי בליבי, בנוסף לזה שהיה חודש לחוץ ומטורף בצבא (מדריכת שריון נעים מאד) שבגלל הקורס הייתי אמורה לקחת שני ימי חופש בשבוע.. ואחרי כל זה גם כל יום בערך הציקו לי משם בגלל ש"אני לא משלמת" למרות שלפי מה שמכתב הקבלה שלהם אומר - אני יכולה לשלם עד שבוע לפני תחילת הקורס! בקיצור - בסוף אני לא הולכת לקורס.. מחכה להחזר של דמי המקדמה שהיו צריכים להגיע לפני כמה ימים! זהו
סיימתי לרשום הודעה אחד. עכשיו אני ילך לנוח.

amiro007

New member
מי דיבר על סביון? קיצר בובה

תעשי מה בא לך ! וד"א כשאת עצבנית זה כולל מכות וכאלה? ספאנק מי בייבי !!!

למעלה