בתאבון!!! איך המרגש?

בתאבון!!! איך המרגש?

בתאבון!!! מה ביקשתם בתפילה ביום כיפור? במנחה? אני קצת סקפטי שממוצאי יום כיפורהכל יתהפך לטובה\אבל ביקשתי שיהיה לי טוב ושאהיה שמח. ושתהיה התקדמות השנה בכל התחומים כולל אהבה
ולא לא התחייבתי להפסיק לחפש מישהו או לנסות להתחתן את ההתחייבויות חסרות הסיכוי הללו אני כבר חוסך מאבינו שבשמיים תהנו בבניית הסוכה

סבבב

New member
זה היה יום כיפור הקשה ביותר שלי...

ולא, לא מבחינת הצום שדווקא עבר ב"ה בקלות רבה... זה היה יום הכיפורים רווי הדמעות ביותר שידעתי. מזה כמה שנים אני מסיים את תפילת נעילה עם דמעות של רגש / עוצמה / גודל המעמד. השנה הכל התערבב - התסבוכת האישית בגלל הנטייה, גודל המעמד של יום הדין והחתימה לחיים (או חלילה לא...), ומעל כולם זה היה יום כיפור הראשון בלי אבא - דבר שהביא אותי שהרבה מאוד רגעים בתפילה לבכי ממשי (מתחת לטלית). בתפילת מנחה פשוט למדתי את מסכת יומא (שנמצאת בסוף סידור 'רינת ישראל') במקום לעקוב אחר קריאת התורה... מי יתן ונחתמנו כולנו לחיים טובים וארוכים. חיים בהם לא ניוותר בספקות - אלא יידע כל אדם בוודאות ובשלמות מהו הכיוון והתלם בו הוא הולך וקובע את חייו. גמר טוב לכולם.

dkey

New member
../images/Emo24.gif אינשטיין אמר פעם

"לא נוכל לפתור בעיות באמצעות אותה צורת חשיבה שהשתמשנו כשיצרנו אותם."

אכן קשה

קשה לי לראות אותך בצערך הכפול. תחילה - דרך העולם היא, שאנשים אינם חיים לנצח. משום כך נקבעו דרכי אבלות, שמסתיימים כעבור שנה מפטירת הקרוב. עם זאת בהחלט טוב ואף חובה לזכור את האבא וגם מתר לבכות לפעמים. לעניין הנטייה - גם כאן יש ללכת בזהירות רבה ברוח הדברים, שכתבתי בתגובתי הקודמת להודעתך. בסך הכל אתה צעיר ויש לך די זמן והותר כדי לשבת עם עצמך ולבדוק, האם ללכת בדרכו של קלימרו (ואף רבים וטובים אחרים, הדומים לו), או להישאר רווק לכל ימי חייך. האמן לי, שמנסיוני האישי הייתי מעדחיף את האפשרות הראשונה עם כל הקושי שבדבר, כי גם האחרת איננה קלה. לכן לפעמים יש לקבל את הגזרה מבלי להבין "למה" ו"מדוע", ולהשתדל לעשות אך ורק טוב לאחרים. אם אכן תנהג כך, תרגיש את הטוב למרות הכל, כי אין דבר מושלם בחיים. גמר טוב גם לך וחג שמח, ושתצליח להתגבר על כל התלבטויותיך!

SmartToyBoy

New member
יום כיפור שלי...

היי (-: כן, חזרתי, לשם שינוי יצאנו לכיפור הביתה. עבר עליי כיפור מוזר. מצד אחד להיות בבית, שזה כבר פלוס ענק (בעיקר תפילות מסודרות) אבל מצד שני הגעתי עם כל כך הרבה חסר בהכנה הרוחנית והנפשית ליום הכיפורים (לפחות יחסית לשנה שעברה). זה היה קשה, פתאום זה נורא חסר לך. השתדלתי להתכוון בתפילות עד כמה שאפשר. במנחה בלעתי את הרוק, אבל המשכתי לקרוא - זה מצער, אבל צריך לשמוע את מה שאמרה תורה. גם לי היו קצת רגעי שבירה ובכי (בעיקר בוידויים העוצמתיים שיש בתפילת היום), גם אני אגב השתדלתי להתכסות בטלית ברגעים האלה... הצום עצמו עבר אחלה, באמת שלא היה קשה. השבוע שלי קצרצר - אני חוזר לסוכות ביום רביעי (אבל רק לסוכות! שישי בבוקר אני כבר באוטובוס חזרה...) מקווה שיזדמן לי עוד להגיב. שבוע טוב וגמר חתימה טובה, סמארטי.

הכנה רוחנית חסרה גם לי

כמובצבא, גם באוניברסיטה לא ממש מקבלים הכנה רוחנית לפני יום כיפור וזה בהחלט משפיע. אני מזדהה עם הרגשת החוסר הזו....

../images/Emo119.gif מרגיש שהתפילות סיבכו אותי

עד לפני שלוש שנים, הייתי מתפלל, את כל התפילות עם כולם. ומאריך ומשתדל ומתכוון בכל מילה, ומרגיש איזו התעלות. ואז הגעתי לאיזה שיא בחיים, וכשהבנתי שהשיא הזה היה מזוייף, וכשהמציאות הכתה בפניי במלוא העוצמה, היה משבר מאוד גדול. ולא היה לי משבר באמונה... מאז ומתמיד וגם בתקופות הכי דתיות שלי, הייתי קצת אנטי דתי. אבל מאמין גדול. ונשארתי מאמין, מאמין באלוהים ובתורה וביהדות. אבל לא בדתיים ובדתיות כמו שהיא היום ברוב המקומות... אני מאמין שהיהדות עברה שנים מאוד חשוכות, ושהיום אנחנו לא מכירים את האור האמיתי שיש בה. ואני מאמין שיש הרבה יופי וטוהר ואמת, ביהדות ובשמירת המצוות. אבל באותה מידה, לא דחוף לי לקיים את הכל. לשמור כן, אבל לא לכפות על עצמי מסגרת שברגע זה בחיי לא מתאימה לי. ובשנים האחרונות קשה לי לשלם את מס השפתיים של התפילות מהסידור, בבית הכנסת. אז אני לא הולך לשם... אני בא, לשמוע מבחוץ. ובאמת שזה כרגע לא חסר לי. העיקר ביום כיפור הוא הצום והתשובה, וכן גם התפילה - אבל לא דווקא כל הטקסט מהסידור... ואם ביקשתי משהו בתפילת מנחה..? לא ידעתי שזה זמן של בקשות... יותר זמן של חרטה, ומחילה. אז התחרטתי על דברים שיכלתי לשנות, והצטערתי על דברים שאני לא יכול. אבל אם יש משהו שאני רוצה שיקרה השנה, זה שאמצא מקום עבודה נורמלי ואתמיד בו לשם שינוי. ולהיות טוב לעצמי ולמשפחה שלי. ולצאת מהבית. ולא להיות כל כך לבד....

מנסון1

New member
הנה אנו תוקעים בשופר של איל

להזכיר את האיל שבא במקום עקדת יצחק. והשופר של איל כפוף להורות שכמה שמשפיל דעתו יותר טוב. והאיל כתוב עליו שנאחז בסבך בקרניו. כלומר הקרנים שמהם בא השופר היו מסובכים. אז אתה רואה שחיים מסובכים מעלים זכרוננו לטובה לפני הקב"ה. כי האדם מרגיש שאין לו מוצא ודרך, ואז משפיל דעתו בפני ה' שהוא היחיד שיכול להושיע אותו.

../images/Emo119.gif מעשה אבות סימן לבנים...

תמיד אמרתי שאם הייתי רוצה להקים עם, המשפחה האחרונה שהייתי בוחר בה היא משפחת אבינו. גם החיים של אברהם יצחק ויעקב ובניו, לא היו פשוטים בכלל... טלנובלה קטן עליהם. (עקרות, הריון מאוחר, טראומת העקדה - כמעט קורבן אדם, העדפת בנים מסויימים, גירוש בנים מסויימים שהולכים בדרך רעה, מריבות וקרע בין אחים, אחים מתנכרים ומוכרים אחים, גלות ועוד גלות, רדיפות, מלחמות...) והנה אלוהים בחר דוקא בהם, ולי נראה שזה בא להגיד לנו משהו. שדוקא מהמקומות הכי נמוכים ומסובכים, יוצא האור הכי גדול. ואולי ההפך - כשהאור גדול, יש לצפות לסיבוכים...

טוהרtoar

New member
שלום מר אביב.שמח לראות שכיפור עבר עליך בטוב..

[הודעה משוחזרת לאחר שקודמת השתבשה] גם עלי כיפור עבר בטוב בסך הכללי היה בסדר עכשיו נשאר רק לחכות לראות מה ההשלכות לעתיד... גם לי חסרה בתחושה עקב חסרון הכנה רוחנית [על אף שנכחתי לפני קצת בשעורי תורה וכן כל הדברים הרגילים:כפרות,מקווה וכו] אך את עצומו של יום העברתי בישיבה ככה שזה עשה את שלו... פרטים יותר מפורטים אני מתכוון בלנ"ד לכתוב בתוספת להודעה שרציתי לכתוב עוד מראש השנה על רישומי מהחג ההוא. דר"א,לגבי ה"בתאבון"-שלא יהיה הדבר קל בעיניכם, שמעתי לפני הצום שיחה בה הרב טען ש"סעודת יום טוב שהיה עושה כהן גדול בצאתו בשלום מהקודש", שהייתה כנראה במוצאו של יום, לא הייתה רק בגדר "סעודת הודיה" על כך ש"שרד" את עבודת היום אלא גם כשליח ציבור עשה סעודה חגיגית שראוי לכל אחד לעשות במוצאי כפור. אז...

מנסון1

New member
טוהר, אני חייב להעיר לך משהו

כפרות נהגו ישראל לעשות עם תרנגול, ולא עם ה"אקס" . מרוב סחרחורת מהסיבובים הוא הגיע למיון סובל מבלבול בזהות המינית.

יום.

New member
יום הכיפורים שלי

היה מיותר משנה לשנה אני מבינה פחות ופחות מדוע אני ורחת לצום.

וחוץ מזה

האם הצלחת להבין את כל מה שמתרחש בעולמנו המוזר? אולי כאשר נהיה מלאכים, נצליח להבין מעט יותר. כבני אדם מאמינים אנו מצווים "נעשה ונשמע" ואפילו "זאת חוקת התורה".

למעלה