בשתי מילים ...

MotiAd

New member
אתה צודק משום...

ששפת ++C היא שפה מופשטת, כך גם C ו-PASCAL ו-BASIC. והן אינן תלויות מערכת הפעלה מה שמאפשר את הלימוד של הרעיונות הבסיסיים של תיכנות בין אם מונחה עצמים או לא. מה שהציגו כאן בשאלה זה בעיקר טכנולוגיות. ד"א אני תמיד מנסה לתקן את המעוות, אמנם VB היא טכנולוגיה של MS החל מגירסה 5 שלה היא כבר יישום לכל דבר. שלא לדבר על VB .NET (מצויינת לתיכנות מונחה עצמים, למרות שהביטויים שהיא עושה בהם שימוש שונים במעט ממה ששפות כמו ++C או JAVA הציגו (static=shared וכו, שאפשר לראות בהם שמות יותר מתארים את התפקיד אבל אני לא נכנס לזה)) גם Delhpi עשתה בדיוק את אותו הדבר. ואולי זו התחלה די טובה ללימוד למרות שאני ממליץ על אסמבלי ו-++C (או C תלוי במטרה) אלדד אני מאחוריך.

תשובה: Caché

של חברת InterSystems. שפת התכנות הבסיסית, ("ObjectScript") היא למעשה MUMPS המפורסמת, הפשוטה ביותר לתכנות, למרות חסרונותיה: היא יותר מדי פתוחה, ויכולה להיות כלי מסוכן בידי טפשים; דרוש מאמץ לכתיבה כזאת שגם אחרים יבינו מה כתבתָ.

זאינאל

New member
מה לגבי Java ?

אני אישית לא אוהב את השפה הזאת, אבל תלוי במה אתה רוצה להשיג אז אולי כדאי לך להתחיל ממנה: * היא מאוד פשוטה וקטנה. בהשוואה לשפות אחרות היא הרבה יותר קלה ללמידה. * נפוצה יחסית בשוק (אולי השפה השניה או השלישית בשוק) וגם נפתחות בה יותר משרות בהשוואה ל-C/C++ . * מנתקת אותך מהצורך ללמוד "תכנות למערכת הפעלה X" ומאפשרת לך יותר להתרכז בטקטיקות תכנות כלליות. * קל יחסית לבנות בה ממשקים גרפיים פשוטים, אז תוכל לעבור מהר יותר לתכנות של תוכנות גרפיות. זה יתרון גדול כי מניסיוני תכנות שכזה בו מקבלים משוב יותר מהיר וויזואלי גורם ליותר עניין ולימוד יותר מהיר. לדעתי, אם אתה רוצה ללמוד שפה אחת ולהכנס מהר לשוק העבודה אז כנגד השיקולים הרגילים שלי (להרחיק אנשים מטכנולוגיות שאני לא אוהב) אני ממליץ לך ללמוד Java. אם אתה רוצה ללמוד תכנות בשביל הלימוד עצמו (לפחות בהתחלה) אז ++C הוא רעיון יותר טוב, אם כי כדאי לך אולי גם לבחון דברים אחרים כגון Delphi או Python. אני חושב שהייתי הולך על שתי שפות בבת אחת (פחות או יותר כך גם אני למדתי).

roterl

New member
קודם כל - JAVA זו אחלה שפה ../images/Emo8.gif

אני לא יודע למה אתה לא אוהב אותה? לדעתי כדאי להתחיל עם JAVA או C++ אלו השפות המובילות. אבל אני עדיין לא יודע אם עדיף להתחיל להתחיל עם OO, או בצורה פרוצדורלית...

אלדד28

New member
בין JAVA לבין ++C

יש לי התלבטות קשה עם מה כדאי להתחיל. מצד אחד, JAVA נחשבת ליותר קלה. וזה נכון, אם אתה כבר תוכניתן. כלומר, אם נגיד תכנתת בפסקל - אז JAVA תהיה יותר פשוטה מ-++C. אבל אם אין רקע בתכנות, זה סיפור אחר. דווקא לימוד C בסיסי ביחד עם תוספות ++C כמו STREAM-ים ו-STRING זה הרבה יותר נוח לטעמי, מהטעם הפשוט שב-JAVA הכל (כמעט) אובייקטים ולכן זה מוסיף בלבול - זה כמו שה-WIZARD של MFC זורק עליך 15 קבצים איך שאתה יוצר אפליקציה - מי שלא מכיר MFC יסתבך נורא. מי שמכיר MFC יידע מייד לאן ללכת ואיפה לשנות.

gilad_no

New member
C מורחב

תתחיל ללמוד C עם כמה פיצ'רים של C++ (כגון קלט\פלט) כדי להקל על הלימוד. לאחר מכן תתקדם לC++. כאשר תדע מספיק C++, יהיה לך גם את הידע לדעת כיצד לקחת את זה הלאה. דעתי: עם C++ תוכל לעשות כל דבר שתצטרך אי פעם בכל מערכת הפעלה ובכל סביבה. זאת סיבה מספיק טובה (לדעתי) ללמוד אותה. ואני מקווה שלא ייקפוץ החכמולוג התורן שיגיד: "אבל לא תוכל לכתוב XXX רק בC++ ותהיה חייב ללמוד גם אסמבלי..."

למעלה