בשתי מילים ...

dudi32

New member
בשתי מילים ...

אני מאמין שהשאלה כבר נדושה , אבל אני רוצה ללמוד שפת תכנות (עד היום הייתי כותב רק ASP באמצעות VBS) , מה עדיף ללמוד ?
C++.NET , C# , Visyal Basic.NET ?​
מי הכי יעילה והכי כדאי להתחיל ללמוד היום ? אנא המלצתכם , תודה רבה

אלדד28

New member
השאלות שלך לא נכונות...

מה זאת אומרת "מי הכי יעילה"? לאיזו מטרה? יעילה מבחינת זמן הלימוד? עקומת הלימוד? פרקטיות בשוק? יכולות השפה? בכל אופן, שים לב ששלושת השפות שהזכרת הן המצאות של Microsoft (טוב, לא ממש - C++.NET היא הרחבה של ++C, ואילו #C היא תעתיק של JAVA). לא הייתי ממליץ לאף אחד ללמוד שפות כאלו בתוך ה-MAINSTREAM. אם כבר אז ללמוד שפה סטנדרטים כמו ++C, ואז (אולי) ללמוד גם את התוספות של MS ל-C++.NET.

dudi32

New member
כוונתי היא ,

שאני לומד שפה מהתחלה , כלומר בוא נניח ממצב של מתחיל לגמרי ללא שום רקע . אין לי בעיה עם קושי או זמן וכו' כוונתי היא מי השפה הכי נפוצה בשוק כיום ועם הפנים לעתיד . ו...לא התייחסת לויזואל בייסיק . ולמה לא להתחיל ישר בשפות הדוט נט או # . תודה

אלדד28

New member
תלוי את מי אתה שואל.

1. לא התייחסתי ל-VB כי VB אינה שפת תכנות - זה מחולל יישומים. 2. השפה הכי נפוצה היום בשוק היא ++C/C. 3. לא להתחיל ישר בדוט נט, כי אלו שפות שמלמדות אותך את הטכנולוגיה של MS, ולא "תכנות" בסיסי. אני מלמד היום את האחיין שלי ++C/C, ואני לא מלמד אותו WINDOWS. אני מלמד אותו לעבוד ב-CONSOLE, כי הוא קודם צריך להבין מה זה תכנות, לפני שהוא מגיע לתכנות WINDOWS.

dudi32

New member
אלדד ..כמה דברים ...

מה זאת אומרת לא שפת תכנות ? ניתן לתכנת איתה תוכנות בסביבת וינדווס , מה ההבדל בין מחולל ישומים לשפת תכנות ? עדיין לא הבנתי למה לא ללכת ישר על דוט נט ? אם אני ילמד C++ ואחרך כך דוט נט , זה לא בלבול , זה לא שינויים ? רק תוספות ? תגיד ...אתה נותן שיעורים ?...

אלדד28

New member
פשוט מאוד.

1. גם עם FLASH, עם DIRECTOR, עם MATLAB ועם ACCESS אפשר לעשות תוכנות ל-WINDOWS. זה לא עושה מהם "שפות תכנות". אלו מחוללי יישומים. 2. C++.NET לא משנה את ++C, רק מוסיפה עליה כל מיני דברים מיותרים של MS. בכל מקרה עדיף להתחיל מ - ++C/C ורק אז ללמוד טכנולוגיה ספציפית כמו דוט נט.

erezsh

New member
בVB יש שפת תכנות רצינית ובעלת יכולת

זו לא אשמתה שאף-אחד לא ממש מתכנת בה. היא עדיין יכולה להיות שפת תכנות (פשוטה יחסית) לכל דבר, בנוסף ליכולתיה כמחולל יישומים.

erezsh

New member
אתה משווה

את שפות התכנות שם ל-Basic? בביסיק יש טיפוסי משתנים כולל מערכים רב מימדיים, יש מבנים, יש פקודות לקריאה/כתיבה ישירה לזכרון, קריאה (מן הסתם) ל-API של חלונות (ואל תגיד לי שב-FLASH אפשר), ועוד הרבה הרבה דברים. בוא נגיד את זה ככה - אם הצלחתי לכתוב ב-VB מנוע תלת-מימדי (חישובים משלי) ולגרום לו לרוץ ביותר מ-30 FPS, זו חייבת להיות שפת תכנות.

אלדד28

New member
ברור שאני משווה.

אני לא סגור על קריאה ל-API ב-FLASH, אבל דברים אחרים יש ויש. ב-MATLAB אתה גם יכול להפעיל מודולים ב-C וכו'. גם ב-studio max אתה יכול, אגב, לקרוא למקרואים שיכולים להפעיל C. אז מה? אז זו שפת תכנות? במשחק Baldur's gate יש "שפת תכנות" שמאפשרת לך את כל הדברים שציינת, אגב. תיכף תמליץ למישהו ללמוד תכנות ב - Baldur's gate

voguemaster

New member
תגיד לי שאתה לא רציני ../images/Emo3.gif

כן, זה EXE שלא עובד בלי ה-VB VM המנופחת ההיא. אני בכלל לא בטוח שצריך לקרוא לזה EXE למרות שטכנית זה כן

stac

New member
בסדר...

גם ג'אווה :). ובכלל אין כמו אסמבלי שום ספריות ושום נעליים, הכל שלך.

erezsh

New member
לא יודע איך MS התעללו ב-VB לאחרונה

אני מדבר על התקופה שבערך שניים שלושה Run-Dlls הספיקו, וה-EXE שיצא היה בגודל סביר. אולי תגיד - זה היה אז. אבל אני אגיד - עובדה שזה אפשרי. ואם נתחיל להאשים את השפה בשטויות של הקומפיילר, C++ היא מאוד בעייתית.

למעלה