בשר חזיר

0ren100

New member
בשר חזיר

לא מבין מדוע אכפת לחרדים מה אנשים אוכלים ולמה אוסרים על מכירת בשר חזיר

BaaMan

New member
מה הקשר לפה?

בס"ד וכן אכפת לנו בגלל שאנחנו לא רוצים שיהודים אחרים יאכלו חזיר

א77

New member
החרדים לא אוסרים. הממשלה אוסרת

החרדים לא אוסרים. הממשלה בחוקיה אוסרת. נכון שהחרדים כמו הערבים המוסלמים וכמו גם יהודים שאינם חרדים, יתמכו באיסור מכירת הבשר הזה. אלא שאם לא יקומו לזה החרדים, יתעוררו הפלשתינים המוסלמים. וצר לי שלהם זה מפריע יותר מאשר לך. ואני מכיר גם כיפות סרוגות שזה מפריע להם, ואני מכיר גם חילוניים שזה מפריע להם. אבל החרדים ההם. רק החרדים אלה החיים על חשבון המדינה משריצים ילדים [יהודים לא ערבים]. ההם הפראזיטים. רק אחד מבני הזוג אצלם, עובד במשרה מלאה. היינו האשה מקבלת עליה פרנסת הבית. חוץ ממקרים [לא כל החרדים] שבהם שתי בני הזוג עובדים. ומה איכפת לחרדים ש... אדון דרעניק 100. מה רצית? שאדחוף לך את החזיר עם פומפה לתוך הפה?! נו באמת. וסתם כך, כשתראה דתיים זורקים סלעים ואבנים על אחת ממאות החנויות המוכרות את הבשר המשוקץ הזה בארץ הקודש, אז תודיע לי. הלואי הלואי הלואי והחרדים היו יכולים למנוע את זה. לחרדים זה אכן מפריע כדבריך. אבל מה מפריע לך שמפריע לי. זאבי.

TRANSFER

New member
פה זאת מדינה יהודית ולכן..

אם לא מוצאת כן בעיניך האיסור של המכירה אז הדלת תמיד תהיה פתוחה בשבילך אף אחד לא מחזיק כאן בכוח. ולמרות זאת אני אענה לך על השאלה(בתור חילוני/מסורתי). אני לא מסכים לאמרה "החרדים אוסרים".... רוב הציבור החילוני גם לא מסכים לזה, כי פה זאת מדינה יהודית, ולפחות את הדברים הבסיסיים צריך לשמור.אחרת נאבד את הזהות שלנו. ועוד דבר.. אם רק החרדים לא היו מסכימים נגד מכירת מאכלים לא כשרים, אז אני אומר לך בוודאות שהיה מותר למכור חזיר, אבל כיוון שהסיעות הדתיות/ חרדיות מהוות רק חלק קטן מכל הכנסת אז הם לבדם לא יכולים לקבוע לכולם..ולכן רוב החכי"ם שהצביעו בעד לחוק נגד המכירה הם היו רוב של חילוניים. אז להכליל רק על החרדים שהם לא מסכימים אני לא מסכים, אני חושב שרוב עם ישראל מתנגד למכירה של מאכלים לא כשרים. כי הרי אנחנו בוחרים את המנהיגים שלנו ואת החכי"ם שלנו, והחכי"ם מייצגים אותנו, ז"א שאם החוק עבר ברוב, אז רוב העם נגד מכירת מאכלים לא כשרים.

asaf2000

New member
תגובה

דבר ראשון למה באמת החוק במדינה אוסר אכילת ומכירת "חזיר" אבל פירות-ים למשל אפשר למצוא בשפע?? אתה אומר שאת הדברים הבסיסיים צריך לשמור אם כך למה אין חוקים נגד חילול שבת??

TRANSFER

New member
יש חוקים..

אני חושב שיש כמה חוקים כמו אסירת פתיחת חנויות או עסקים, אבל כעקרון אני לא יודע לענות לתשובה שלך אולי כי יש עוד המון מצוות שקשים לביצוע אז אנחנו בוחרים את המצוות שהכי קלות לביצוע.

asaf2000

New member
לא נראה לי

אם אכילת חזיר הייתה מותרץ בארץ אז גם זה היה קשה לביצוע. אם חילול שבת כלשהו היה אסור לפי חוק זה היה קל לביצוע. הכל ענין של הרגל.

pomelit

New member
מותר לאכול חזיר בארץ

אסור לגדל חזיר על אדמת הקודש, ולכן במקומות בהם כן מגדלים חזירים, עושים את זה על רמפות. מאכלי ים מן הסתם לא גדלים על אדמת הקודש, ולכן אין בעיה.

RMS

New member
מים גנובים ימתקו

אני נהנה לעבור על החוק תגידו.. שמעתם פעם על סובלנות?

א77

New member
אל דאגה

לא היהודים [והחרדים בפרט] ולא המוסלמים יאכלו בשרך...

אורן יקירי.........

הלואי והיית צודק, והחוק למניעת מכירה וגידול של חזיר היה "הישג" חרדי. אבל המציאות שונה. מקימי המדינה - החילוניים, הבינו שיש דברים שהם "טאבו" בעם היהודי, כמו חזיר. והם בשאיפתם להקים מדינה יהודית הבינו על אף חילוניותם, שאין להתיר גידול ומכירה של חזיר במדינה יהודית, שכן זה כסמל המפריד בין היהודי לזה שאינו יהודי. ובאמת לא איכפת לי מה אתה אוכל, איכפת לי מאד על עוד נשמה יהודית שסרה מהדרך הסלולה. ברכה והצלחה.

0ren100

New member
אבל מה קורה אם אני אוהב חזיר

משהו יודע אך אני יכול לשמור על כשרות וגם לאכול חזיר הרי לא רשום התורה שאסור חזיר יש אולע התר מיוחד לכך?

BaaMan

New member
כתוב בתורה מפורשות שאסור חזיר

בס"ד אין התרים! אמנם במספר המצוות זה לא חשוב אם אתה מקיים 90% מתוך 100% העיקר שהשאיפה תהיה לקיים את הכל וכל הזמן לעלות ולעלות אבל כאשר בנאדם מקיים חלק מהמצווה כמו למשל: הוא לא נוסע ברכב בשבת אבל הוא כן חותך נייר. זה יכול להוות התחלה למשו גדול יותר- אם הבנאדם רוצה אבל אם לא והוא עושה לכתחילה חצי מהמצווה 90% כשר זה 100% פסול. כך שאין התרים בחזיר ואם אתה רוצה לשמור כשרות תשמור הכל

א77

New member
ספר התורה בסדר בשבילך?

בחומש ויקרא פרק יא פסוקים ז-ח ואת החזיר כי מפריס פרסה הוא ושסע שסע פרסה והוא גרה לא יגר טמא הוא לכם מבשרם לא תאכלו ובנבלתם לא תגעו טמאים הם לכם

א77

New member
אמרו פעם ליהודי

אמרו פעם ליהודי, אם אינך רוצה למות, אז לך תשתמד רח"ל. כי אז לא תמות אלא תתפגר. מי שאוהב חזיר, לא יעזור לו כל השתמדות כי יתאסלם. רק אם יתנצר יוכל לאכול. אם יתאסלם לא יוכל לאכול. ואנו, ברוך אלוקינו שבראנו לכבודו והדילנו מן התועים ונתן לנו תורת אמת וחיי עולם נטע בתוכינו ואסר לנו את החזיר. ליהודי אסור לאכול חזיר
בקובץ המצורף: תמונה שצילמתי בעבר.

א77

New member
תיקון: אמרו פעם ליהודי...

אמרו פעם ליהודי, אם אינך רוצה למות, אז לך תשתמד רח"ל. כי אז לא תמות אלא תתפגר. מי שאוהב חזיר, לא יעזור לו כל סוג השתמדות. רק אם יתנצר יוכל לאכול. אם יתאסלם לא יוכל לאכול. ואנו, ברוך אלוקינו שבראנו לכבודו והבדילנו מן התועים ונתן לנו תורת אמת וחיי עולם נטע בתוכינו ואסר לנו את החזיר. ליהודי אסור לאכול חזיר !!! בקובץ המצורף: תמונה שצילמתי בעבר.

BaaMan

New member
תמונה אירונית...רב ספרדי מחזיק

בס"ד ספר תורה צ'יכנוזי

asaf2000

New member
יש פיתרון

אם תחזור בתשובה אז תקרב ע"י זה את ביאת המשיח וכתוב שלעתיד לבוא הכוונה אחרי ביאת המשיח יהיה מותר לאכול חזיר.

למעלה