בשר וחלב

Hurakano

New member
בשר וחלב

הייתי שמח לקבל הסבר כיצד חז"ל קבעו איסור על אכילת בשר וחלב ושמירה של כ-3 או 6 שעות ביניהם, מתוך מצוות לא תעשה של "לא תבשל גדי בחלב אמו". כלומר איך קבעו את ההלכה מתוך המצווה הזאת. אני שואל מתוך התעניינות והתעמקות בלבד ולא מתוך זלזול חס ושלום, ואני מצפה לתשובות רציניות וענייניות
תודה מראש !

Hurakano

New member
סליחה, לא הייתי ברור

התכוונתי איך הם קבעו מתוך הפסוק את ההלכה שצריך לשמור בין בשר וחלב... לא משנה כמה זמן
אני מדבר על העיקרון הכללי

Atlantis9

New member
תשאל שאלה יותר מעניינת

כיצד חז"ל קבעו שגם בין עוף לחלב צריך להמתין מהאיסור "לא תבשל גדי בחלב אמו" (שמא היתה אמו של הגדי תרנגולת, ומן התרנגולת ינק חלב).

asaf2000

New member
תגובה

בתורה כתוב 3 פעמים הפסוק "לא תבשל גדי בחלב אמו", למרות 'גדי' הכוונה לכל הבהמות. מהכפילות של הפסוקים דרשו בגמרא אחד לאיסור בישול, אחד לאיסור אכילה, ואחד לאיסור הנאה. האיסור הוא רק לאכלם\לבשלם ביחד, אחד אחרי השני מותר מהתורה, אבל חכמים עשו גדר לדברי תורה ("ועשיתם משמרת למשמרתי") ועשו סייג שיהיה מותר לאכול חלב אחרי בשר רק אם מחכים כמה שעות, המנהג הנפוץ ביותר הוא 6 שעות אבל יש גם מנהגים אחרים. חז"ל גם אסרו לאכול בשר עוף בחלב, אפילו שזה לא מוזכר בתורה, כדי שאנשים לא יתבלבלו בין בשר עוף לבשר בקר ויבואו למכשול.

Atlantis9

New member
איך אפשר להתבלבל בין עוף לבקר?

בשר עוף ובשר בקר אינם דומים כלל, לא במרקם, לא בצבע, לא בצורה, לא בטעם, ולמעשה אינם דומים בשום דבר, קרה פעם שמישהו התבלבל ואז אסרו או שפעם היו בשר עוף ובשר בקר דומים?

asaf2000

New member
תשובה

הבילבול הוא לא באיך נראה הבשר. הסכנה היא שמישהו יראה שאוכלים בשר (עוף) עם גבינה ויבוא להתיר לעצמו או לאחרים גם בשר בקר עם גבינה בזמן שבעצם זה אסור. יש הרבה גזירות כאלה שעשו כדי שאנשים לא יבואו להתבלבל בין מקרים שונים.

למעלה