בשר וחלב

אריק פ

New member
בשר וחלב

אערבב קצת "בשר וחלב", ואשאל כמה שאלות לגבי דיגיטליות ורפלקס... קודם כל, אם מישהו התנסה בעדשות הבאות , אשמח לשמוע חוות דעת (ted, shoot
): 1. Sigma 28-200, f3.5-5.6, DL עבור קנון (אני מתאר לעצמי שהעדשה הזו היא לא איזה פלא אופטי, אבל השאלה היא איך היא בהשוואה לעדשת קיט?) 2. Sigma 70-300 DL macro (גם עבור קנון) ובקשר לשאלה ה"דיגיטלית": אני שוב חוזר להתלבטות של להחליף את הפוג'י 602 באולימפוס E10. עד שכבר התחלתי לרדת מהרעיון, התקשר אלי הבן אדם והציע להחליף ראש בראש (עם תוספת כסף מצידי - מתקזז מול הציוד שהוא מוסיף). הוא מבחינתו נותן לי מצלמה עם הרבה אביזרים, שככל הנראה הייתי צריך לקנות בכל מקרה. יתרון שיש ל-E10 - מסיבית יותר (אני מטייל הרבה, טיול שטח, וכמה שיותר מסיבית המצלמה - יותר זמן תשרוד אצלי
), עינית TTL (רק בשביל עינית TTL אני מפעם לפעם עוד נוגע בקנון שלי) ועוד כמה דברים. מצד שני המסך הדיגיטלי שלה בתצוגה החיה לפני הצילום הבנתי שהוא קצת איטי, הרבה רעש (זה באמת הרבה?), ועוד כמה דברים שקצת מציקים - למשל השמועה שהפוקוס שלה איטי בחושך, ושבכלל העינית שלה די חשוכה. אם יש מישהו שממש התנסה בצילום עם המצלמה , אשמח לשמוע חוות דעת. סליחה שאני מציק שוב עם אותה השאלה פחות או יותר (בשביל לכפר הוספתי עוד שאלה, בשביל לא לתפוס יותר מדי מקום..
) אריק

ted

New member
ג'אז תיתן לך חוות דעת על ה E10

מנסיונה. אני מכיר אותה תיאורטית בלבד, אז כדאי לשמוע ממנה. לגבי עדשה - ה 70-300DL MACRO של סיגמה פחות טובה מה APO MACRO שלהם. ה 28-200 לא רעה בשביל הכסף, אבל אל תצפה ממנה נפלאות. בפילם היא יותר טובה מדיגיטלי.

אריק פ

New member
מההתלהבות שלה באמת הבנתי

שהיא כנראה כבר השתמשה ב-E10. אז , ג'אז, באמת בשביל לא לבזבז את זמנך יותר מדי, אשאל הפעם שאלות קונקרטיות: 1. מה לגבי הרעש? 2. מה לגבי פיקוס בתאורה חלשה? מה לגבי רעש בתאורה חלשה? 3. מה לגבי פיקוס באופן כללי? 4. האם זה באמת משמעותי מה שאומרים שהעינית חשוכה? ובקשר לעדשות: פחות טובה , אוקי. השאלה היא - שווה 800 ש"ח? תיתן תוצאות יותר טובות מאשר העדשה השניה (ה-28-200 של סיגמא)? האם השיפור שווה את העובדה שאני אצטרך לעשות החלפת עדשות כל פעם? לגבי העדשה השניה - באמת שלא מצפה ממנה ליותר מאשר מעדשת קיט. ובקשר למשפט האחרון שלך - הלוואי והייתי יכול להלביש אותה על איזה גוף של DSLR...
אריק נ.ב. ג'אז - באיזו מצלמה החלפת את ה-E10?

snow goose

New member
70-300 סיגמה dl macro

היא לא עדשה מומלצת. תוסיף עוד קצת כסף ותקנה את אחותה הגדולה והמשובחת יותר 70-300 APO. לדעתי, העדשה הטובה ביותר מסוגה מבין רמת הביניים. עולה בהרבה על הקנון.

באמת 'בשר וחלב'-אין מה להשוות

האולימפוס כמה רמות מעל לפוג'י. גם בנוחיות השימוש שבה,האופציות,הוספת האביזרים,הכל. עינית?לא בדיוק 'חשוכה' - בטח לא יחסית לעניות המאעפניות של הדיגיטליות הקומפקטיות - זה הדגם היחיד בו לא הייתי צריכה שימוש במסך והשתמשתי בעינית. אופטית - זה אומר צילום גם בתנאי אור מועט,ואם יש בעיה - הפוקוס הידני הקל עושה את העבודה - מאוד ברור ומדויק - בדיוק כמו מצלמת רפלקס (אולי דומה לרפלקס בסיסית בכך,העינית ממש מזכירה את זו של הקנון 300 ,מינולטה 505 ,ניקון 55 .הביצועים-כבר לא,כמובן) מבחינתי היתה הקומפקטית הכי נוחה לצילום בה,ביחס להרבה קומפקטיות אחרות, ושנתנה לי הכי הרבה הנאה בצילום ובתוצאות. מתמונות הפוג'י הייתי צריכה לעבור על כל אחת ולחדד לפני הדפסה. באולימפוס נדיר.(יש אופציה בתפריט לחידוד וקונטרסט - אצלי היה על ברירת המחדל-ללא)

עם זאת - בפוג'י תכניות אוטומטיות

וטובה לשימוש גם למתחילים או לפחות מנוסים, האולימפוס E10 - למנוסים בלבד! לדעתי.

אריק פ

New member
אמממ...

ומה לגבי רמות הרעש? לאיזה מצלמה החלפת? ומה זה אצלך משתמש מנוסה? תודה!
אריק

לרפלקס פילם דיגיטלית של קנון

מנוסה - עם ידע ונסיון בצילום ושאינו זקוק לתוכניות אוטומטיות,אלא מעדיף את החצי אוטומטיות והידניות. בעניין החשיפות - לפי מסורת אולימפוס - הן מצוינות.אין צורך בתיקון גוונים,למשל. רעש?לא בעיה.אם כבר נתקלים - יש פלאגאין המעלים אותו. בכל מקרה תמיד צילמתי ברגישות הנמוכה ביותר - כי בכל הקומפקטיות יש בעיה ברגישות גבוהה - ב כ ו ל ן - והאולימפוס היא הכי קרובה לרפלקס אמיתי , אבל עדיין קומפקטית (לכן הגבילה אותי)- מבחינת ההגדרות,למרות גודלה ומשקלה (שהם מצוינים לדעתי). הדגם אולי לא מעודכן, אבל מתחרה בהצלחה במעודכנים של היום - ו'עובר אותם' בטיסה...
לא בעיה אפילו לצלם ביום - בחוץ - מהירות הסגר היא עד 640\1 (בקומפקטיות -רובן - עד 1000\1 ,בבודדות עד 2000\1 ,כלומר פי ארבע לערך מהיר יותר) - יש סגירת צמצם ויש פילטרים שיכולים לעזור בהצלחה מרובה.

אריק פ

New member
תודה

יותר ויותר אני מתחיל להתשכנע שזו המצלמה בשבילי.. קצת "מדאיגות" אותי כמה נקודות, כמו העניין שזו לא מצלמה חדשה, ומה יקרה אם תהיה לה בעיה? אבל אני משער שמה שיקבע בסוף זה כאשר אני אעבור אצל האדם שמוכר, ואחזיק את המצלמה. אותה הרגשה שהמצלמה תעביר בי זה מה שיקבע... אז כנראה מחר אני כבר אדע
אגב, מה זה מיפוי פיקסלים? למה זה טוב ליהודים? אריק נ.ב. סליחה שאני מציק, ותודה!

ted

New member
מיפוי פיקסלים זה מחיקת פיקסלים

לוהטים או זוהרים (ש"ירדו מהפסים" בחיישן) שתקועים בכל תמונה תמיד באותו מקום.

אריק פ

New member
ומה בעצם רואים בתמונה אז?

אחרי שהפיסקלים האלה נמחקים, מה מופיע במקום שלהם בתמונה? נקודה שחורה? אריק

ted

New member
ממוצע של הפיקסלים השכנים.

לא רואים בעין שנעלם משהו בכלל

פיקסל=משהו כמו 'מיקרון'=1000\1מ"מ

כעת נשאר לך לדמיין איך תוכל לראות פיקסל אחד - שניים - שלושה. הפונקציה הזו יכולה להיות מופעלת אוטומטית,או אחת לתקופה - משהו כמו 'חידוש וריענון תקופתיים'. במקצועיות הרפלקסיות צריך להביא אותן למעבדה לצורך זה.תחת אחריות או בתשלום.

למעלה