בשעה טובה

QuayJin

New member
תראה עם כל הכבוד לסאב

איך הוא ממלא את הדיסקים? עם הארכות שירים מיותרות לחלוטין, בבאנו חושך לגרש, ושומו שמיים של הארכיון, זה מוגזים ההארכה! הפתיחה של בור ללא תחתית ארוכה מיייידיי!! זה רק חלק מהשירים שזה בולט בהם! האור והצל-6 דקות השיר, הם שרים שלוש וחצי ארבע... ילד רחוב עם כל התתאםם תם תם תם תגדם תם תם תם תננ הם האריכו בטירוף, ועוד לא התחלתי לדבר אפילו על סקיטים, מוק נותן לך בדיסק שלו מעבר נקי משיר לשיר בלי הארכות מיותרות, ואם יש הארכה זה רק כפל בתים כמו בלא רואה ממטר אבל זה לא סתם מוזיקה מעצבנת...

א.א.אפל

New member
אני לא מסכים.

אתה מתייחס אל האמנים כאילו הם חבר שלך שביקשת ממנו לצרוב לך דיסק עם שירים שהוא הכי אוהב. זה ממש לא ככה. דיסק הוא הרבה יותר מכמה שירים. דיסק טוב באמת (אם מדברים על השב"ק וחבריהם אז כנען 2000 ושמע ישראל, אבל כמובן שיש עוד הרבה שלא קשורים אליהם) מנסה לספר איזשהו סיפור, להעביר מסר אל המאזין, ולא סתם להעביר אליו כמה שירים. לדוגמה ב"כנען" אתה יכול לשים לב לקו אחיד בהפקות, מוטיבים חוזרים בכל השירים כמעט (ההגדה של פסח וציטוטים מהתנ"ך, המושג "קרטון" וכו´) ואני מעדיף, וכך גם האמן, לשמור על האחידות הזאת על פני ניצול מלא של כושר הנשיאה של הדיסק- "כל המוסיף גורע" קח לדוגמה את "תן לפה ת´מיקרופון" ב"שמע ישראל"... הוא יוצא דופן במשתתפים, בהפקה, בביט המונוטוני, במסר. לא סתם הוא טראק בונוס שכנראה בא כדי לתת במה לחברה מהשבאב. ואגב, לא רק האמנים שהזכרת לא ממלאים דיסקים, יותר נכון חוץ מהתקופה של ראשית הדיסקים, ברוב האלבומים שיוצאים יש סביבות 10-13 שירים. בלי קשר להיפהופ ישראלי, לשב"ק ס´ ולחבריה.

double M

New member
מסכים לגמרי....

ולגבי "כל המוסיף גורע", אפשר לראות את זה ב"אור מציון", דיסק ארוך מידי, אפילו טיפה מייגע....

MחושגZ

New member
אוקיי...

קראתי את תגובות של כולם זה נכון שסאב באמת הוסיף די הרבה סתם, אבל בכל זאת... הוא ידע לנצל כל דקה בדיסק- וזה מצויין! לגבי מה שאמרתם שאלבום זה יותר מקובץ של שירים... ושאמורה להיות איזושהי אחידות באלבום... אני מצדיק את הטענה הזאת- אבל (אבל גדול..) למה שאני אשלם 80 שקל על דיסק (כמו של מוקי), ואקבל 12 שירים, ואשלם 60 ש"ח על הדיסק של סאב ואקבל 16 שירים?? אתם לא חושבים שזה הבדל גדול?? אם הם מנצלים רק 40-50 דקות מהדיסק- שימכרו בפחות! אני חושב שזה באמת לא מוצדק שאני משלם מחיר של דיסק מלא, כשאני מקבל רק שני שליש מתוכן פוטנציאלי של דיסק!

double M

New member
טוב....

אני לא רוצה להשמע מהאלה עם הזין הקטן שאומרים את זה בכל הזדמנות אבל "הגודל לא קובע", "זה לא הכמות, זו האיכות", אפשר להוסיף גם את "לא דובים ולא יער", ואפילו "וגר זאב עם כבש" (במקרים חריגים גם את "אני אנוכי גילוי עצמי") בקיצור, האורך (של הדיסק!) הוא באמת לא מה שמשנה, ואם אומן ייתעקש בכוח למלא את הדיסק זה יבוא לידי ביטוי מבחינה מוזיקלית, זה יישמע מאולץ וכפוי. כשזמר ממוצע עובד על דיסק הוא לא אומר לעצמו "יאללה נכין דיסק, בואו נקליט כמה שיותר שירים ונמלא דיסק". הוא כותב שירים, מקליט, עורך, מפיק, ואחר כך בוחר את המיטב שבמיטב ממה שיצא לו. הוא לא ייקח שירים שהוא לא שלם איתם. אם זמר עובד אחרת זה פשוט מסחור. אם זמר מכין דיסק רק כדי להגיד "מילאתי 72 (נראה לי) דקות ומכרתי הרבה" הוא לא זוכה אצלי לטיפת כבוד. זמר צריך להיות שלם עם מה שהוא מוציא, בין אם זה בלחן, במלל, בסגנון, בבחירת השירים ואפילו באורך של הדיסק.

MחושגZ

New member
נכון...

אבל זה יוצא לא משתלם מבחינת הלקוח... כשקניתי לדוגמא את הדיסק של סגול 59, הרגשתי חרא! לבנאדם יש שם 36 דקות... אתם יודעים מה זה?!?!?! 7 שירים בדיסק + 3 סקיטים... מפחיד! אני מאוד אוהב את המוסיקה שלו (עכשיו אילו אני שומע את זה..) אבל הרגשתי מנוצל! באמת...!

the eye2001

New member
לדעתי...

הדיסק הראשון של סאב חביב...אבל השני פשוט מצוין!... יושב טוב על קצב , ההפקה מהוקצעת ואיכותית , ואחלה טקסטים ברוב השירים.. ואני שמח שהוא ממלא דיסק... ונכון שבחלק מהדיסקים עדיף שהם לא יהיו מלאים , אבל שיהיו איכותיים וישדרו קו מסוים או לחילופין נושאים שונים ומגוונים(לדוגמה קו מסויים כמו בכנען...) אבל יש דיסקים שזה פשוט עוול לשלם כ"כ הרבה כסף בשביל כלום...

MחושגZ

New member
אני מוחה

הדיסק הראשון של סאב מדהים. הכי טוב ששמעתי! הדיסק השני של סאב מסריח! פשוט גרוע! חות מכמה הברקות (החגיגה נגמרת, ילד רחוב) זה אלבום מסריח! בהתחלה אמנם התלהבתי והכל... אבל עכשיו- כשאני מסתכל על זה- ירידה ברמה! ירידה דראסטית! זה פשוט גרוע... עד היום אני שומע אלבומים ישנים, כמו האלבום הראשון של סאב, או האלבום של הדגים, או השניים הראשונים של השב"ק... והאלבום הזה- האור והצל- אני כבר בקושי מקשיב לו! הוא גרוע...

למעלה