בשעה טובה קבלתי להתקנה את השרת החדש

lizard

New member
בשעה טובה קבלתי להתקנה את השרת החדש

מדובר על IBM @SERVER 335. יש לי עליו מירור רייד. הגדרתי לו את הכונן הלוגי ובתאוריה זה עובד. אלא מה? כשאני מסתכל פיזית על המכונה, אני רואה שרק הנורית של דיסק אחד מה2 שמותקנים עליו מהבהבת. איך אני יכול להיות בטוח שהרייד אכן עובד? אם הוא לא, הם אפשר לגרום לו לעבוד מבלי למחוק את המידע הנוכחי על הכונן ?. מה שכן, כשאני בודק את הכוננים אני רואה רק אחד. ככה שאני לא ממש בטוח שזה לא עבד

lizard

New member
תיקון....2 הנוריות עובדות.

כנראה שלא הסתכלתי במקום הנכון. 2 נוריות ירוקות מהבהבות בתיאום על הכוננים. אני מניח שזה עובד. יופי לי

lizard

New member
טודה ../images/Emo13.gif עכשיו אני בתהליך התקנת

לינוקס

ezaton

New member
מתקין בלי בעיה

התקנתי על דגם מבוסס IDE של IBM, והתקנה חלקה ממנה לא היתה לי עדיין. הכל עובד כמו טטלה.

lizard

New member
כן זה בהחלט עובד יופי

הבעיה היחידה הייתה כשהעלתי את הג'נטו והוא לא זיהה את הסקאזי. MODPROBE ל MPT פתר את הבעיה. לא יודע מה לומר לך, התקנה של ג'נטו בפחות מיומים נראת לא טבעית

ezaton

New member
gentoo על production?

לא יודע מה איתך, אני אישית נמנע מדברים כאלו. ג'נטו זה בבית, למשחקים, לא לשרת. לא נראה לי נכון להחזיק ככה שרת...

lizard

New member
בנתיים לא היו לי איתו בעיות.

לצערי DEBIAN ישנה מידי וRH עולה כסף. תאמין לי שאם יכולתי הייתי קונה את ה RH, כנראה שבעתיד אעשה את זה.

ezaton

New member
גם פדורה לא עולה כסף

ויכולה לתפקד (כפי שיעיד מישהו בפורום) יופי על שרת.

lizard

New member
סלאק עוד לא ניסיתי. לא מכיר את

ההפצה הזו. אני מאוד מרוצה מהג'נטו. חלק מהסיבות כתבתי לך בפורום לינוקס.

lizard

New member
עוד משהו קטן ../images/Emo13.gif

אם הייתי יכול (זמן וידע) הייתי בונה לי הפצת לינוקס משלי שתעשה בדיוק מה שאני רוצה. בנתיים הכי קרובה למה שאני רוצה זו הג'נטו, נכון שיש לה קצת בעיות שנובעות מחבלי לידה, אבל לדעתי העתיד שלה די מבטיח.

antidot

New member
TCO

TCO זה לא רק buzz word... תחשוב על זה... Total Cost of Ownership או "כמה זה עולה לנו?". "כמה זה עולה לנו?" מתבטא לא רק בכסף (עלות רישיון) אלא גם בשעות שאתה משקיע בתחזוקה של המכונה. אני בחיים לא ארשה לעצמי להחזיק שרת production שהתקנתו לוקחת כמה ימים ושידרוד חבילה כרוך בקימפול מחדש של כל החבילה. הזמן שלי יותר מדי יקר לי ואני לא מוכן להשקיע יותר מכמה דקות בעידכון של OpenSSL (שאגב נמצא בו חור אבטחה לפני כמה ימים). אז אולי ג'נטו היא סופר-גמישה ונוחה לדברים מסויימים, אבל אני על השרתים שלי אתקין הפצה שקל לנהל ולתחזק אותה. שוב, זאת סה"כ דעתי. אני מריץ כמה שרתים על פדורה. אולי יגידו שאני לוקח סיכון וההפצה עדיין לא הוכיחה את עצמה, אבל אני מוצא אותה כהכי מאוזנת בין נוחיות הניהול, תחזוקה, זמינות העידכונים ועדכניות החבילות (עוד לא נתקלתי במצב שהייתי צריך להחליף חבילות של הפצה בחבילות מעודכנות יותר בגלל מחסור בfeature זה או אחר).

lizard

New member
סבבה, TCO זה דבר חשוב ביותר

ולכן אני משתמש בג'נטוץ הכי קל לי לנהל אותו. ניקח מצב היפוטתי...אני צריך לשדרג משהו. דבר ראשון, מדובר בשרת חזק, כמה חזק? GCC3.2 ברבע שעה. או במלים אחרות, בזמן שלקח לי לקום מהכיסא, להדיליק את המנגל של הגחלים, להכין ראש ולסדר ת'נרגילה
. אתה צודק שיש מחשבים שזה לוקח שנים לעשות משהו...יש לי PII350 שעדיין אחרי 3 ימים מנסה לשדרג את הKDE...אבל זה משהו כבד בכל מקרה. צד שני, מה כן יש לי... מערכת עידכונים רצינית. קהילה שדואגת לעידכונים כל הזמן, קלות מאוד רצינית בעידכונים וגמישות בהתקנות וכדומה. לי טוב עם ג'נטו וכמו שכתבתי בפורום לינוקס, אני מקווה שאני לא אפול על הפנים

antidot

New member
---->

1) תחליט באיזה פורום אתה מתווכח 2) תן לי סיבה אחת טובה לכך שעל שרת יהיה GCC וכלי פיתוח

Rיקושט

New member
שאלת תם

ידוע לי שלא כדאי ליהיה כלי פיתוח על השרת כי אז יהיה יותר "קל" לפורץ לקמפל לעצמו איזה malicious. אבל בכל, לפעמים צריך בכל לקמפל מחדש איזה רכיב מסוים בשרת, אז מה עושים אז?

antidot

New member
מקמפלים במקום אחר ?

מקמפלים על אותה הפצה במקום אחר... לא מסובך.

Rיקושט

New member
האם אין חשיבות לחומרה שעליה מקמפלים

? אם השרתים שלי עם Xeonים ואני אקמפל על איזה פנטיום 3 עם אותה הפצה, הכל יהיה בסדר? האם הבדלים בגרסאות של כל מיני רכיבים לא יעשו לי בעיות אח"כ? (כמו גרסאות GCC..)

antidot

New member
---->

אם תשים לב, רב החבילות בהפצות מקומפלות עבור i386 או 586 אם לא קימפלת ידנית עם אופטימיזציה. בלי קשר, לרב אתה יכול לקמפל את החבילה עם flag-ים של פלטפורמה אחרת, כמו שלמשל את הקרנל אתה לא חייב לקמפל על המכונה עליה הוא ירוץ (יש רק להקפיד על גרסת GCC תואמת עבור kernel modules חיצוניים שתרצה להתקין).

רק הערת ביניים ...

אחד ממומחי הלינוקס, שותף בפיתוח ג'נטו, מנוסה מאד בדביאן, מאיר קריחלי (מקווה שלא טעיתי בשם המשפחה ..), כתב באחד מפתילי ווטסאפ, שלאחר התקנת פדורה ועבודה איתה 3 ימים החל לתלוש שערות מהראש ... ואמר שהיא פשוט לא מוכנה. קשה לגבש החלטה כששומעים כאלה דברים מאחד שנחשב מומחה.

למעלה