בשעה טובה ומוצלחת

בשעה טובה ומוצלחת

שכר למלצרים מעוגן בחוק. עם זאת, יש לי תחושה שבעלי המסעדות לא יאכפו את זה כמו שצריך לפחות בתקופה הקרובה. אי תשלום משכורת למלצרים זה דבר לא חוקי בלי קשר לחוק הזה ועוגן בחוקי המדינה כבר לפני כמה שנים, אבל עדיין רבים מנצלים את הבורות של הצעירים בחוק ומעסיקים אותם ללא תשלום.

Marble Arch

New member
שאלה,

איך אני משיגה מסמך רשמי של המדינה שמכריח את המנהלת שלי לשלם לי שכר בנוסף לטיפים? (נו, אני מתה שיפטרו אותי כבר!
)

tenen

New member
מציע שנחזור להודעה הזו שנה אחרי

שהחוק יאושר, ונראה איך בעלי העסקים יתמודדו עם העלות הנוספת של ההעסקה, מה שאני משער שיקרה זה שבתי קפה יסגרו ובמקומם יפתחו קצת מסעדות ובתי עסק אחרים שלא מבוססים על מלצרים.

סמלת

New member
יוווו איזו טלפתיה../images/Emo6.gif

איך שראיתי את הכתבה רצתי לפורום הזה (כן כן מותק מבלי שתקראי לי) לשים אותה, אבל אני רואה שאני מקבלת חדשות באיחור משהו...
רק לפני שבוע הייתה לי שיחה עם הבוס הקמצן שלי על הסיפור הזה (אמרתי לו בלי בושה שצריך לשלם למלצרים וזה לא ייתכן שהם יהיו תלויים רק בטיפים) אז הוא אמר לי בשיא חוצפתו שאם הוא היה צריך לשלם לכל המלצרים הוא היה פושט את הרגל...זבל!!!!!! תיראי מצד אחד, מלצרים עושים הרבה הרבה יותר ממינימום ללילה.. מצד שני, הם קורעים את התחת ותלויים בטיפים שזה הדבר הכי מרגיז בעולם להיות תלויים בטובות של אנשים וחוץ מזה, אם שליחי פיצות וסושי למיניהם מקבלים ים משכורת ועוד 200 ש"ח ביום מטיפים, אז למה גם מלצרים לא יכולים לקבל? והתגובות בוואלה כל כך מרגיזות אותי!!!! "שילמתי על האוכל, לקופאית בסופר אני נותן טיפ? למה למלצרית?" כוסאמא של הבני זונות האלה שבאים כל דקה עם בקשה מזורגגת "תביאי לי עוד קטשופ, אני רוצה אלף האיים, עוד ממחטות, תביאי לי עוד וודקה רד בול, צריך עוד לימונים, בלי גזר, בלי בצל" בלי הכושלאמא שלך! ערב שלהם אני עבד לקפריזות שלהם ועוד מתלוננים שהם צריכים לשים טיפ?! צריך לחנוק אנשים כאלה!!!!

סמלת

New member
ואגב מקרה מאתמול...

איזו פוסטימה באה אליי ושאלה אותי למה הטיפ צריך להיות כזה גבוה, אז הסברתי לנעל שלא עשתה בגרות שזה נקרא 10% מכל מה שהם אכלו ושתו, ועם כל הדרישות שהיו להם כל הערב, היא לא יכולה לבוא ולומר שהיא לא קיבלה שירות ועוד איזה שירות!!! אז איכשהו הם הצליחו לגרד לי את הטיפ.. ולפני שבועיים באה אליי אחת משולחן של מלצרית אחרת עם החשבון ואמרה לי "אנחנו בוחרים כמה לתת למלצרית נכון? אנחנו יכולים לשים מעל 10% ומתחת ל10% נכון? זאת זכותנו לשים כמה שאנחנו רוצים" כולה אכלה תסביכים על החשבון ועל הטיפ...אז אמרתי לה בשיא הפשטות: "ממי....שימי כמה שבא לך וכמה שמתאים לך, רק תזכרי דבר אחד: מלצרים.......זוכרים פנים" היא כל כך נגנבה ממני, שאח"כ המלצרית שלהם באה ונישקה אותי על הלחי

את כזאת קרועה ../images/Emo6.gif

אני לא הייתי מעיזה להגיד דבר כזה ללקוח... למרות שהלקוחה יצאה די אהבלה עם השאלה שלה.

iritki

New member
הלואי שיושם במהרה

בתור לקוחה לא עשירה ואופילו לא דרשנית (סליחה שאני מעידה על עצמי) יהיה לי הרבה יותר קל לתת טיפ כשאני אדע שהמלצר מרוויח גם בלעדיי. אני מודעת לכך שהחוויה שלי מושפעת מאוד מהתנהגות המלצר, יותר משירות לקוחות אחר ולכן יש הגיון בלתת לו טיפ. ואני גם יודעת להעריך מהו השירות שאני מצפה לו והוא בגדר הנורמה מה נחשב מתחת לו ומה מעל. על ירות סטדנטרטי אני לא חושבת שצריך לקבל טיפ... גם אני מרויחה מינימום ! אני גם חושבת שהטיפ צריך להיות אישי, אין סיבה שמלצר שעושה עבדה לא טובה יקבל טיפ, בטח לא על חשבון המלצר שהשקיע ונתן מעצמו והתאמץ.

סריט

New member
כן, ממש.

אני כבר רואה את הבוס שלי מבשר לי בחיוך שכל הטיפים נשארים אצלי, ואני אקבל תלוש בסוף החודש בנוסף. ברור.

אם הוא לא עושה את זה

הוא עובר על החוק בלי קשר לחוק החדש הזה, ואת רשאית לתבוע אותו בבית דין לעבודה.

סריט

New member
אני מקבלת תלוש, אבל של הטיפים

אחרי כל משמרת אני לוקחת מהכסף שהרווחתי בטיפים 10% מההכנסות ומביאה אותו לבוסים, ובסוף החודש אני מקבלת אותו בחזרה בתלוש....

לא חוקי בעליל

החוק קבע שטיפים יחשבו לשכר (לפני שנכנס החוק החדש) באם הם נרשמים ע"י בעלי העסק בספרים כתקבולים, וניתן לך תלוש מלא על כל הסכום שהרווחת בטיפים + השלמות. לקיחת טיפים אסורה גם אם מחזירים לך אותם בתלוש.

סריט

New member
נו, אז מה אפשר לעשות?

זה שזה לא חוקי זה ברור לכולם, גם אם אני עובדת במשמרת של 13 שעות אני צריכה לשלם על האוכל שלי.. אבל אני גרה בחור וזו המסעדה היחידה הנורמלית..... אני לא רוצה למצוא את עצמי בלי עבודה... אין ברירה.

Marble Arch

New member
התלוש שאני מקבלת הוא רק השלמות

כלומר- רושמים בספר כמה טיפים עשינו, לוקחים אותם הביתה, ובסוף החודש מקבלים תלוש על ההשלמות. (וכמובן שהמעסיקים רושמים הכל הכל אצלם, כתוב כמה טיפים עשינו וכמה השלמה עשינו.. אני לא יודעת מה מזה מדווח למס הכנסה, אבל יש רישום.) זה חוקי?

לא חוקי

בעיקר בגלל שהם למעשה מרמים את מס הכנסה ויוצא שהטיפים שלכם עדיין "שחורים" היות שהם מדווחים רק על ההשתלמות (רק מה שבתלוש מדווח). זה נשמע לי מוזר, את בטוחה שלא רשום בסעיף מיוחד את הסכום הכולל של הטיפים? כי אני עבדתי פעם במסעדה שזה מה שהם עשו, הם הוציאו תלוש שהיה רשום בו את הכל, רק שההשלמות והטיפים היו בסעיפים נפרדים.

Marble Arch

New member
איך זה שמס הכנסה לא עושים שומדבר?

הם לא מטומטמים, אני בטוחה שהם יודעים שאנחנו לא באמת מקבלים משכורת חודשים של 300 שקל..

במס הכנסה לא עוקבים אחרי כל עסק

אני מניחה שהם מקבלים דיווח חודשי ולא מתעמקים בפרטי פרטים בכל אחד, מדי פעם הם עושים ביקורות או מתמקדים במישהו, ולפעמים בעקבות דיווחים של אנשים הם עושים פשיטה רחבה יותר.

למעלה