בשעה טובה ומוצלחת

מיטללל

New member
בשעה טובה ומוצלחת

נכנסתי היום סוף סוף ליחידה החדשה שלי.. ויש לי בעיה. דיברתי עם המשקית ת"ש היום (בגלל הטופס טיולים). המשקית ת"ש שלי מכירה אותי ואת המצב שזה כבר פלוס לא קטן ולכן ישר היא אמרה לי מה היא חושבת. החלטתי הקלות ת"ש לא לבקש כי זה לא ממש יועיל לי בכלום אבל אישור עבודה כן והיא אמרה שהיא דיי בטוחה שאני אקבל. הבעיה היא.. שאני אמורה להיות בצבא כל יום עד 17.30. שזה אומר להגיע הביתה בערך ב 18.30. (גם במקרה היותר טוב) + להישאר בבסיס שבת אחת בשלוש + לילות לעיתים (בהתחשב במצב) ואני לא יודעת מה לעשות.. כלומר, אם אני אלך על הקטע של העבודה (שזה דיי דרוש והכרחי)- מתי בדיוק? זה יקח כל רגע פנוי בערך. ולא יצא לי לישון לעולם. וזה נורא קשה להיות בבסיס עד 17.30 וישר ללכת לעבוד ולישון איזה 4-5 שעות?.. כמה אפשר? הבנתי שהצבא לא ממש מתחשב בזה. כלומר אמרו לי שלא יתנו לי לסיים יותר מוקדם בגלל זה. מצד שני סיפרו לי כל כמה סיפורים ספציפים שהמפקידים (בגלל טוב ליבם בפרט) מתחשבים ונותנים לחזור יותר מוקדם. ואני לא יודעת מה לעשות. אני חדשה שם. לא ממש נעים לי. כבר לדבר על זה עם המפקד שלי? מה לבקש ממנו? אם בכלל. איך לבקש? מה להגיד? לחכות עם זה?.. בבקשה תענו:) מיטל

d u c k y

New member
בתור מש"קית ת"ש לשעבר

אני יכולה להגיד לך שזה אפשרי... דברי שוב עם מש"קית הת"ש. אני הייתי מדברת עם המפקדים עבור החיילים שלי. מה שכן, לדעתי את צריכה לדבר עם המפקד הישיר שלך, גם אם את חדשה. זה שאת חדשה לא אומר שאין לך בעיות. לפעמים זה לא נעים, אבל זה לא פותר הבעיה שלך. והכי חשוב, אל תעבדי ללא אישור עבודה!!! את לא תהיי מבוטחת וזה מסוכן לאללה!!! בקיצור דברי עם שניהם, ואם את במצוקה, אני בטוחה שישתדלו לעזור לך, אבל אל תשכחי שעדיין מדובר בצבא

leeloo

New member
כל המש"קיות ת"ש אומרות אותו הדבר..

זכור לי שגם לי נאמרו בדיוק אותם הדברים, וגם לי היו חששות, בדיוק מאותם הדברים, עדיין קיימים אצלי החששות האלה, ואני עדיין חושבת שזה כמעט בלתי אפשרי בשעות עבודה האלה ללכת ולעבוד אח"כ. זה מה שאנשים לא מבינים, שהצבא בשבילנו הוא כמו עבודה. חלקנו לא משחקים, באמת עובדים, באמת משקיעים, וכשמגיע השישי-שבת, כל מה שאנחנו רוצים לעשות זה לנוח קצת, מגיע לנו, ולא לקרוע את עצמנו בעוד עבודה. אבל את צריכה לחשוב מה חשוב לך יותר, לחיות חיים של חיילת רגילה עם המשכורת העלובה שלא מתאימה לנחות שבאדם או לעבוד קשה בשביל משכורת נורמלית ולדעת את המחיר של זה. את יכולה לדבר עם המפקד, אבל המקסימום שהוא ייתן לך (וכך בוודאי רוב המפקדים, עפ"י ניסיון של אנשים שאני מכירה עם אישורי עבודה) זה שעה יותר מוקדם, וזה לא כל-כך יעיל. אין מה לעשות, לצבא יש גם חסרונות, שהבולט ביניהם הוא עניין המשכורת. מה שאני עשיתי הוא לעבוד ללא אישור עבודה, דבר שממש לא עמד לזכותי כי אנשים אוהבים לנצל "שחורים", ועבדתי רק בשישי-שבת. בגלל התסכול שזה הוביל (שאין לי חופש ואין לי זמן לעצמי, למשפחה ולחברים), החלטתי להפסיק עבודה אחת ובשנייה החלטתי לעבוד רק חודשיים-שלוש בשביל להרוויח את ה-1000-2000 ש"ח נוספים וללכת הביתה..

צימעס

New member
אני בכ"ז אשאל -

למה את חיבת לעבוד? (מאוחר יותר אספר למה אני שואלת שאלות כאלה, ובאיזו זכות)

d u c k y

New member
תראי, לכל אדם הזכות לבחור מה לעשות

אבל אני שמעתי וראיתי במו עיניי מספיק מקרים לא נעימים, שאלמלא הביטוח, מצבם הכספי היה גרוע היום בהרבה... זו המלצה. ולהזכירך - צבא זה עדיין צבא. לא עושים מה שבא. וזה לא נח. וזה לא נעים. ובכל זאת אנשים מתגברים על זה. לא נראה לי שמיטללל רוצה לעבוד כי משעמם לה. יש כאן איזשהי בעיה שהיא צריכה לפתור, אבל בתור חיילת בצבא ההגנה לישראל, עליה להבין שכך הדברים עובדים.

צימעס

New member
נדמה לי ש'תבלבלת קצת.

לא שאלתי למה צריך אישור עבודה. שאלתי - למה עבודה בכלל.

leeloo

New member
אבל אמרתי בדיוק מה שאת אמרת

שתדע שזה לא נוח ולא נעים, אבל אם אין ברירה, צריך לקחת בחשבון את הבעיות, ואני מאמינה שהיא לא עושה את זה מתוך שיעמום, גם אני לא. פשוט לא רציתי שההורים שלי ישלמו עליי בשום דבר שהוא, אפילו לא על האוטו, אבל ראיתי למצוא עבודה בשעות שלי זה כמעט בלתי אפשרי, ואם מוצאים אחת, היא סוחטת רגשית, פיזית, נפשית. אבל שוב, כשאין ברירה, אין ברירה. התלונות יכולות להישמר לאח"כ.

מיטללל

New member
->

לא עניתם לשאלה שלי.. לא העלתי סוגיה-אישור עבודה כן או לא. שאלתי: 1. האם לחכות עם זה קצת זמן? 2. איך להגיד למפקד שלי? 3. מה לבקש?

leeloo

New member
מה הבעיה?

תגידי: "מפקד יקר מפקד חביב, יש לי אישור עבודה, אני מעוניינת לצאת מוקדם יותר, את העבודה בימים שאצא יותר מוקדם אשתדל להשלים בזמן, ומקסימום אם אצטרך, בימים שלא אעבוד, אשאר עוד שעה להשלים את החסר" שיראה שאת הולכת לקראתו כמו שהוא יילך לקראתך. ואין לך מה לחכות. קיבלת אישור עבודה, חפשי עבודה, ותדברי עם המפקד שלך.

אושר מ

New member
הממ

1. לא לחכות. 2. להסביר על הבעיה בכלליות (כלומר להגיד לו שאת זכאית לאישור עבודה ופועלת לקבל אותו, ואז להסביר לו מה הבעיה שלך מבחינת השעות וכו', ולהציע כמוש אמר ליאת, לעבוד בימים אחריםש עה יותר אולי וכו'). 3. לבקר שילך לקראתך עד כמה שאפשר. אל תגבילי אותו, ונסי להראות לו שאת סומכת שאכן יתחשב בך.

_alon_

New member
שאת מגיעה למפקד שלך בפעם הראשונה

עושים ראיון אישי, שיוצא לו סיכום. באותה שיחה את צריכה להיות עניינית וכללית (קרי לא להתחייב לכלום). הבסיס של השיחה יהיה קרוב לוודאי ה"חוזה" שלך עם מפקדך עד השחרור. בשיחה תסבירי לו שדיברת עם משקית ת"ש ואת פועלת להוציא אישור עבודה. תסבירי לו למה את צריכה את האישור, כמה זה חשוב לך... אני חושב ש: 1. אל תכנסי לשאלה של זמנים שאת לא נמצאת. 2. אל תזכירי להשלים שעות או להגיע בימים שאת לא אמורה להיות בבסיס. עכשיו חכי לקבלת האישור ובזמן שאת מחכה תבררי בשקט מה קורה עם אחרים שיש להם אישורי עבודה. שאת מוצאת עבודה תגשי למפקד שלך ותגידי שסוף סוף מצאת עבודה ושבגללה את צריכה להעדר X שעות. עכשיו תקשיבי לו וקרוב לוודאי שיהיה משא ומתן קצר (שבו אולי יש טעם להציע להשלים שעות בדרך זו או אחרת) וזהו. * אם תבואי אליו עם עבודה קיימת יהיה לו הרבה יותר קשה להגיד לך לא, מאשר אם תבקשי מראש אישורים לעבודה שעדין לא קיימת. * חיילים שלי עם אישורי עבודה השתחררו בדר"כ יום או יומים בשבוע באזור 14:00 ולא נדרשו להשלים את השעות "החסרות" (זה לא שהם יצאו לנופש במקום להיות בצבא). אני חושב שזה די סטדרטי לחיילים עובדים לא? * עצתי לך היא למצוא מקום עבודה עם משמרות ולא להגיע לעבודה כל יום. לך יהיה יותר קל ולצבא יותר קל לקבל שיום אחד את יוצאת מוקדם ולא כל יום. כלומר: 1. בראיון האישי להעלות את הנושא שאת עומד להוציא אישור עבודה, אוטומטית משתמע מכך שאת תזדקקי לצאת מוקדם כדי לעבוד. 2. ראי למעלה + לא להיכנס לזמנים. 3. כרגע כלום עד שיהיה לך עבודה.

dana2909

New member
אלון צודק

ואין לי יותר מדי מה להוסיף על התשובה המקיפה שלו. מעבר לכך שאם את בכלל מתלבטת אם להוציא אישור עבודה או לא, גם אם אין לך עבודה, הייתי מוציאה בכל זאת. נראה לי יותר מסוכך לעשות את זה אחר כך.

מיטללל

New member
(תודה) אבל

איך אני יכולה למצוא עבודה בלי לדעת באיזה שעות אני אוכל לעבוד? כלומר, קודם אני חייבת לדבר עם המפקד על זה, לא?

shellyland

New member
אני חייבת לשאול בכל זאת:

למה את חייבת לעבוד? זה לא יקרע אותך, השעות האלה? את חושבת שתעמדי בזה?

למעלה