בשם חופש הדיבור

וועלינה אנדוש

מה לא בסדר ? שלא קיבלתי את דבריך ?

אמירה כל כך גרועה (ביקשתי שתעשה חושבים אבל כנראה שזה היה "מתנשא" מדיי מצידי)

נו אנדי אמרתי לך שלא מקובל עלי שחבר יאמר דבר כל כך ירוד "שנרצח יש לו חלק בהרצחו...."

ובכלל באיזה נקודות רגישות נגעתי ..... ערך אולי ..... אם לא מצאת נקודות חפש שוב ....

ומכאן סימתי את הדיון שלי מולך, כי לדעתי העברת זאת לפאן האישי

(
על ההתנהלות מולי, לא לדיון.

arik 93

New member
גם אם הרוצח קורבן של התעללות, הרצח

הוא עדיין 100% החלטה של הרוצח, ולאישה המתעללת אין חלק בזה. היא צריכה להרקב בכלא, 100%, ו החוק ומשטרה צריכים להיות הגנה לאותו גבר, אבל החלטה לרצוח זה עדיין 100% החלטה שלו ולאישה הזאת אין בה חלק.

אני אגיב לך פעם אחת בלבד ...

אתה איש קטן במלוא מובן המילה ולא מפליא אותי בכלל שגרושתך זרקה אותך.

אתה צר וחשוך ואנשים כמוך צריכים להשלח לחינוך מחדש, אם זה היה אפשרי.

אני לא אתפלא אם גדלת בבית בו האבא היה המלך הכל יכול שמותר היה לו לעשות מה שהוא רוצה ולדבר לאשתו איך שהוא רוצה.

מבחינתי אתה מייצג את חלאת המין האנושי,

הייתי קוראת לך כלב אבל אז אני מעליבה את משפחת הכלביים וזה לא מגיע להם!!!

N D R

New member
פשששש כמה שאת פוליטקלי קורט

בתור אחת שמטיפה לאור ואהבה.

אתה שוב טועה ...

אני לא מטיפה לאור ואהבה ומעולם לא הטפתי, אני מטיפה לתרבות דיבור וכתיבה !!!

אבל היות ובפורום הזו דרך התבטאות שכזו היא נורמה - אני בסה"כ מיישרת קו עם האג'נדה שאתה והמנהלת השנייה מתווים ...

הגדולה היא

וגם החכמה על הדרך היא לא לרדת לרמה נמוכה כי האחר נמצא שם,
אלא לנסות ולהביא אותו לרמה יותר גבוהה מזו שהוא נמצא בה.
כשאת עונה בצורה התרבותית שאת מטיפה אליה, גם לאנשים אשר מתבטאים בצורה נמוכה, 99% מהם ישנו את הגישה ויענו לך אחרת.
כנראה גם אצלך האלימות קיימת בפנים ורק ממתינה לטריגר שיוציא אותה לאור.

ואני חשבתי לתומי ...

שהגדולה היא לדעת איך לעצור את האלימות המילולית הזו,

אבל זה לא חדש שממך אני כבר לא מצפה לשום דבר ולא מעריכה אותך ...

העניין הוא שהרבה יותר קל להתפס לניואנסים הקטנים ולפספס את הפואנטה - גם פה אני לא באמת מופתעת ממך ...

בדיוק!!

חזרת על מה שאמרתי במילים אחרות,
לעצור את האלימות המילולית הזו בעזרת תגובות של כותבים אחרים לאותה התבטאות.
אם את באמת מטיפה לתרבות דיבור, תסכימי איתי שזה שנחסום ו/או נמחק כותב זה או אחר לא ישנה כלום,
אותו כותב ימצא מקום אחר להתבטא בדרך הזו,
ואולי כאן בעזרת תגובות אחרות יהיה ניתן לשנות שם משהו בחשיבה ובגישה.

דרך החשיבה שלך אבל נכונה לאותם אלו שחשוב להם שהבית שלהם יהיה נקי מבפנים,
בשניה שהם יוצאים מדלת ביתם לא ממש מזיז להם מה קורה בחוץ.

כל השאר לגמרי הדדי

היתקליף

New member
ודאי שלמילים יש כוח

אבל אנשים לא רוצחים בגלל משהו שאומרים להם.
הם יכולים לבחור מה לקנות בגלל מה שאומרים להם. הם יכולים לבחור איך להתלבש או מה לאכול, אפילו לשנות דרך חיים.
אבל לרצוח? זו פעולה שצריך בשבילה מניע הרבה יותר משמעותי מדיבורים.
גם להתאבד, כמו לרצוח, לא עושים בגלל מילים. תנסי לקחת אדם בריא בנפשו, ולא משנה כמה תתעללי בו מילולית, להתאבד הוא בטח לא יבחר. מי שמתאבד עושה זאת כי מלכתחילה יש בו הנטיה הזו, והשאלה רק איזה קושי בחייו יפעיל אותה. אם זה יחס בפייסבוק, או יחס בכיתה, או יחס בצבא, או יחס של בת זוג.

היתקליף ...

אנשים רוצחים כי הם במצוקה (ואני מדברת רק על רצח במשפחה)

אנשים מתאבדים כי הם במצוקה.

הנער שהתאבד בגלל שעשו עליו חרם חברתי, הוא לא הראשון ולצערי גם לא אחרון - המילים הן אלו שרצחו אותו !!!

אל תזלזל בכוחן של מילים, הן יכולות להפעיל טריגר שקיים,

וכשאתה כותב בוירטואליה אתה לא יכול לדעת אצל מי מהכותבים הטריגר הזה קיים ורק "מחפש" דרך להתפרץ ...

היתקליף

New member
נכון, אבל המצוקה באה קודם

יכול להיות שמשהו שמישהו אומר לאדם במצוקה הוא שיהיה הקש האחרון. הוא שיהיה אולי הלחיצה על הכפתור. אבל בדרך כלל אם לא המילים האלה ילחצו לאותו אדם על הכפתור, אז משהו אחר ילחץ.
מה שמציעים פה זה שבגלל שיש אנשים במצוקה, כולנו צריכים ללכת כל הזמן על ביצים, כי אולי איזו מילה שנגיד היא שתדחף מישהו במצוקה לעשות מעשה.
אי אפשר להתנהל ככה. בין אנשים בריאים בנפשם אפשר לדבר ולהתווכח, ואפשר גם להעליב אחד את השני ולהגיד אחד לשני דברים מקוממים, ואנחנו לא הולכים ורוצחים ולא מתאבדים.
לא הגיוני להשתיק את הדו שיח ואת החלפת הרעיונות החופשית בגלל כמה אנשים רעועים בנפשם.

בוודאי שאפשר ואף רצוי !

אם אדם אומר שהוא מבין למה גברים רוצחים את הנשים שלהם - רצוי מאוד לסתום לו את הפה,

אם אדם אומר שכל נשים שרמוטות שעושות ילדים רק בשביל לקבל משכורת ל 20 שנים בלי לעבוד - ראוי מאוד לסתום לו את הפה,

זה שהם רעועים בנפשם לא נותן להם שום לגיטימציה לכתוב בצורה כזאת !!!

ואותי לא מעניין אם הם במצוקה או לא, שאת התסכולים שלהם יפרקו בדרך אחרת ובצורה לא אלימה,

ומה לעשות - הכתיבה שלהם אלימה מאוד !!!

מעבר לזה - לא מסכימה איתך בכלל לגבי הפסקה הראשונה, ילד בן 15 לא מתאבד כי יש לו נטייה התאבדותית אלא כי באותו הרגע הוא הרגיש שחרב עליו עולמו ושהדרך היחידה היא מוות.

אדם888

New member
את דיקטטורית

סותמת פיות למי ששונה ממך.
תלמדי שיש עוד דיעות חוץ ממך.

היתקליף

New member
את צודקת, באמת אפשר

הכל אפשר, אבל מקום שיש בו סתימת פיות כזו הוא מקום מאד מוגבל מבחינת אפשרויות הביטוי בין בני אדם מבוגרים, וגם מקום לא מעניין במיוחד. זה מקום שאי אפשר לדון בו בנושאים שמעניינים דווקא אותנו, כגרושים וגרושות. פורום גרושים שלא מאפשר לדון בחלק מהנושאים שקשורים לגירושין הוא מפוספס לדעתי.

לחץ חברת

ללחץ חברתי יש כוח עצום, למילים יש כוח עצום, חבורות של אנשים שהתאבדו בגלל מילים, חבורה של אנשים שרצחו (רצח אשתו של רומן פולנסקי נדמה לי עי חבורה) הרצח של הנער עי שלושה ילדים ועוד מליון דוגמאות.
כאשר ילד הולך למשחק כדורגל בטדי עם אבא שלו ושומע בלי סוף ״ מוות לערבים״ הוא יאמין בזה.
כאשר מילים כמו נקבה, שרמוטה, וכו' הופכים לשגרה הם מקבלים משקל מציאותי

היתקליף

New member
כן, אבל

לחץ חברתי לא נוצר ע"י מילים בלבד, או אפילו בעיקר.
לחץ חברתי הוא קודם כל אוירה, שמבוטאת בדרכים לא מילוליות.
לחץ חברתי הוא גם לחץ של רוב, לא של מיעוט.
הילד ששומע "מוות לערבים" צריך בנוסף לקלוט אוירה של שנאה לערבים, מבני משפחתו ומהסובבים אותו. הסיסמה לא מספיקה. צריך להיות ביטוי מתמשך ובלתי מילולי, שפת גוף, הבעות פנים.
וזו צריכה להיות גישה של הרוב. במקום שבו שוררת אוירה של שלום, מילים של שנאה לא ישפיעו, כמו שבמקום ששוררת בו אוירה של שנאה מילים של שלום, לעצמן, לא יעשו שום הבדל.

למעלה