בשם חופש הביטוי

lahav19

New member
בשם חופש הביטוי

‏21/08/2006 ימים שלאחר מלחמה שלום שמי ישראלה אני אמא לשני בנים, הצעיר זה עתה הגיע למצוות, הבוגר חייל בשירות סדיר בחיל השריון ואישה של קצין צה"ל בדימוס. אני מגדירה את עצמי כאם סטנדרטית ממוצעת ככל האמהות האחרות במדינתנו, אמא אוהבת, דאגנית, חרדה ...... את המלחמה האישית שלי התחלתי "בהמתנה".... חיכיתי, חיכיתי לטלפון, חיכיתי לחדשות, חיכיתי .... חרדה עמוקה כל-כך עם זאת גאווה גדולה כל-כך ! הבן שלי, כמו סבא שלו, כמו אבא שלו, כמו הדודים שלו ! לוחם על חירות מדינתנו ! שהרי זהו החינוך שלנו , אין לי ארץ אחרת, ובטח לא עם אחר ! ואז..... בחרדה אין סופית, של אמא - אולי היסטרית מדי ? אולי - חרדה מדי ? ..... החלה המלחמה האישית שלי, בין מבזק חדשות לעדכון התחלתי בהתמודדות מול הפקרות בלתי מרוסנת של ערוצי הטלוויזיה, בשעות המלחמה הקשות של בנינו וגם שלנו כעם. כל זאת תוך סיכון אמיתי מאידך של הילד הפרטי שלי ומגיסא של החיילים כולם, של העורף המתמודד ושווי המשקל הפרטי שלי. וכך זה נשמע: "...הפעולה של צה"ל מתחילה עכשיו..." דיווח בהתרגשות כתב בכיר בערוץ 2 ביום רביעי בשעת ערב מאוחרת דווח כתב אחר בערוץ 1 על אירועי הקרבות בשידור ישיר על רקע צילום שיירת טנקים שנעה בתחומי לבנון. במקרה ובהתרגשות רבה שהפכה לחרדה תהומית זיהיתי את בני, שאם עד אז לא ידעתי היכן הוא .... באותו רגע גם אני וגם חיזבאלה (שכנראה לא התרגש כמוני), גילינו על איזה ציר במדויק הוא נע ולאיזה כפר הוא שם את פעמיו..... לא ברור לי היכן לכל הרוחות הצנזורה, או לפחות האחריות המינימאלית של הכתבים. כששאלתי חברה קצינה בכירה בצה"ל, מה קורה לצנזורה ? נעניתי: "וזה עוד אחרי הצנזורה..." בערב שבת כאשר נפל טיל באזור חדרה ראיין כתב ערוץ 2 את ראש עיריית חדרה שבפרוש אמר: "בואו לא נפרט כי - הדיבורים עוזרים לחיזבאללה" זה לא הפריע לכתב הערוץ שהיה בדרך לחדרה להסיר מעל עצמו כל מגבלה ולדווח טלפונית שהטיל נפל באזור תחנת הכוח. מי פה יפסיד סקופ ? ! ? ערןץ 1 ערוץ 2 ערוץ 10 עם ישראל חיילי ישראל העורף "הקף/ פי בעיגול את התשובה המתאימה לך..." החיזבאלה נהנה , מלקט ואוסף ברוגע מידע יעיל גלוי וחופשי על תנועות צה"ל שאנו מוסרים לו בשם חופש הביטוי. והוא מתכונן ומתארגן נגדינו בהתאם. ומצה"ל נמנעת האפשרות והיכולת להפתיע ושוב בשם חופש הביטוי זה עולה בחיי אדם. כל אסטרטג מתחיל יודע כי שמירה על ערפל קרב, הנו פגיעה בכושר קבלת ההחלטות של האויב במלחמה. לצערי, ערוצי התקשורת שלנו אכן דואגים לפזר את ערפל הקרב אבל – לאויב ! ושוב בשם חופש הביטוי זה עולה בחיי אדם. תמונות בשידור חי וישיר של חיילי אגוז בתנועה רגלית לכיוון מרון א-ראס באור יום לקרב... בפירוש תמונות אלו סייעו לחיזבאללה לגבש תמונת מצב ולהגיב בהתאם!!!! אני למדתי כי חיזבאללה אינו האויב המצרי של מלחמת ששת הימים. אל לנו להמעיט בערכו, ידיעותיו ויכולתו. זהו אויב מתוחכם שהכין את עצמו עם מיטב הטכנולוגיה יכולת האיסוף המודיעיני שלו ממקורות גלויים טובה מאוד. הם מאזינים היטב לדברי הפרשנים והדיווחים מערוצי הטלויזיה שלנו בזמן אמת ומפנימים !!! הם עוקבים ולומדים באופן מיידי ! ב – ynet דווח כי מכללה באצבע הגליל הפכה לבסיס המשכן אלפי חיילים.....!!!!! מכללת תל חי קרובה מאוד לכפר גלעדי ..... למדתי על דיווחים ישירים ומדוייקים של צירי תנועה שעוברים בהם טנקים וכוחות אחרים ולו רק בהיבט הבטיחותי..... האם חיזבאללה למד גם הוא ? בבי"ח רמב"ם כעיטים וניצים העטים לטרף ..... צלמי ערוץ 2 עטו לצלם נער ירוק העיניים, חובש במילואים שנפצע בראשו מרסיסי טיל ששוגר אליהם בעודם מטפלים בפצועים בשטח אש. הנער עשה את צעדיו הראשונים אחרי הפציעה וכולו עדיין בתחושת התופת. צלם ערוץ 2.... בכוח וללא רשות עט לצלמו , בדרך אל הסקופ הבא "איך נראית המלחמה בבתי החולים" ומה אם סבתא של נער ירוק העיניים עדיין לא יודעת ? כגודל הגאווה ביכולות הפובליציסטיות שלנו, בדמוקרטיה ובחופש הביטוי כך גם גודל האכזבה מה"משענת" התקשורתית שלנו. למדיה יכולת עשייה וסחף פלאית, מוראלית והתנדבותית. חבל, חבל, שלא עשו זאת אחרת ! מיותר לאמר שאני כאמא לא תמיד ראציונאלית, אלא יותר אמוציונאלית, ואני אומרת לא ! לא על הרייטינג לבדו ולא על חשבון חיי ילדינו "אל תעקדו את בנינו" ישראלה

אבו שפם

New member
ישראלה....

את כל כך צודקת.... שאין לך מושג... אבל למי יש את האומץ לעשות אחרת???? בתקופות המילואים שלי בעבר.... כל עשדה שנתקלה ...נשברה.... מה לעשות זה האני מאמין שלי...... היום אני זקן מידי...או כך לפחות לטענת הצבא.... את בסדר......את אמא.....

י רדן

New member
ישראלה יקרה,

כל כך נכון וכל כך מקומם... הזדהתי עם כל מילה שכתבת... וזאת מבלי להיות אמא של חייל שנלחם בחזית...

tova האחת

New member
צודקת מאד מאד,הבעיה היא

שבארץ "רצים לספר לחברה" שכחו מה זה ערפל קרב.יועצים יש בשפע שחייבים להופיע ה TV ,חבל ,חבל מאד.

סמדר בנ

New member
רבות דובר

וועוד ידובר בתקשורת ובתפקודה במלחמה הזו. מייל דומה מתרוצץ בימים אלו וקורא לחרם על אמצעי התקשורת בשל הדברים שמנית לעיל. אז בין אם את אכן אם חרדה או ניק "ישראלה" - נשמע מתאים בימים אלו - מזדהה עם כל מה שכתוב כאן.

מסכימה עם כל מילה אבל.....

איך עוצרים את זה? איך עוצרים את התקשורת המזיקה לנו כל כך?

הנזק של התקשורת במלחמה הזו

אני מביאה כלשונו מייל שרץ עכשיו ברשת מזמינה כל אחד לקרוא ולנהוג על פי צו ליבו "ביום שלישי הקרוב 26/8/2006, בשעה שמונה בערב נחרים את מהדורות החדשות המרכזית של ערוצי הטלוויזיה והרדיו !!!! זה לא הרבה, אבל זה יכול להשפיע !!! , מחר כל אחד מאיתנו עלול להיות זה שייפגע אל תשאירו את המלחמה למישהו אחר, תהיו אתם שמשמיעים את קולכם, וההרגשה תהיה טובה, הרגשה של שליחות והשפעה. אנא הפיצו הלאה !!!!! עזרו לכולנו !!!! שלום לכולם! בואו נשדר לטלוויזיה ולשאר ערוצי התקשורת כי אנו דורשים מהם אחריות "...הפעולה של צה"ל מתחילה עכשיו..." זעק בהתרגשות כתב בכיר בערוץ 2 -רוני דניאל- יום רביעי השחור 9/8/06 בשעת ערב מאוחרת תוך צילום טנקים של צה"ל נכנסים ללבנון. זו הייתה שיאה של ההפקרות שערוצי הטלויזיה בישראל מפגינים בשעות המלחמה הקשות . תוך שהם מסכנים את חיי חיילינו וילדינו. לציבור הרחב תחושה קשה על התנהלות ערוצי השידור מתחילת המלחמה ולא מבינים היכן לעזאזל הצנזורה או לפחות האחריות המינימלית של הכתבים. הגדיל לעשות ערוץ 2 שהסיר כנראה כל מגבלה מעצמו. בערב שבת כאשר נפל טיל באיזור חדרה ראיין עודד בן עמי בערוץ 2 את ראש העיר חדרה, והוא אמר להם בפרוש באו לא נפרט כי הדיבורים עוזרים לחיזבאללה, זה לא הפריע לכתב הערוץ שהיה בדרך לחדרה ודיווח טלפונית שהטיל נפל באיזור תחנת הכוח. בדיון שנערך בנושא, העלו הכתבים טענה כי אם הם לא יפרסמו אז הערוץ המתחרה יפרסם ואז (חלילה!) הם יפסידו סקופ!!!!! משיחות עם לוחמים שמגיעים מחופשה עולה כי המחבלים החיזבלונים מודעים לתנועות צה"ל ומעתיקים כוחות שלהם לכפרים שצה"ל מתכוון להכנס אליהם . הידיעה נובעת מהדיווחים והצילומים המוקדמים בשיטחי הכינוס וההערכות. עיבויי מערך אלו לא מאפשרים לחיילינו להפתיע את החיזבאללה ועולים לנו בחיי אדם. אחד התנאים הפוגעים בכושר קבלת החלטות היריב במלחמה הוא ערפל הקרב ולצערינו ערוצינו היקרים דואגים לפזר את ערפל הקרב לאוייב ובכך מקלים עליו ומעניקים לו יתרון- שעולה לנו בחיי חיילים . אני לא יכול לשכוח את התמונות בשידור חי וישיר של חיילי איגוז מתחילים בתנועה רגלית לכיוון מרון א-ראס (החלטה אומללה בפני עצמה-לעלות משטח נחות באור יום לקרב...)כולנו זוכרים את המחיר הכואב- אני בפירוש טוען שתמונות אלו סייעו לחיזבאללה לגבש תמונת מצב ולהגיב בהתאם!!!! למדנו כי חיזבאללה אינו האוייב המיצרי בששת הימים. זהו אוייב מתוחכם שהכין את עצמו עם מיטב הטכנולוגיה והאמל"ח. יכולת האיסוף המודיעיני שלו ממקורות גלויים טובה מאוד. דיי אם נזכור כי הם מצטטים ומקרינים פרשנים ודיווחים מערוצי הטלוויה שלנו בזמן אמת!!! זאת אומרת שהם עוקבים ולומדים מהרשתות הגלויות באופן מיידי!!!! אני לא יכול לשכוח את הדיווח הכואב של משה נוסבאום מאיזור ההרג בכפר גילעדי ואיך הוא לא התאפק לומר שהאסון יכול להיות יותר גדול כי יש שם הרבה משאיות תחמושת שלא נפגעו !!!! אני לא יכול לשכוח איך הצטמררתי מוקדם באותו בוקר אומלל כאשר קראתי בידיעות אחרונות ידיעה "תמימה" כי מכללה באצבע הגליל הפכה לבסיס שמשכת אלפי חיילים.....!!!!! (מכללת תל חי קרובה מאוד לאיזור הפגיעה בכפר גלעדי) אני לא פוטר את קציני צה"ל במיל' שמגיעים בחדווה לערוצי הטלוויזיה וכדי להצדיק את הגעתם פולטים מידע מסווג. תזכרו מה אמר בשעתו החתן של סדאם חוסיין שערק למערב (אח"כ חזר לעירק ונשחט) - ...קיבלנו הרבה רעיונות מהטלוויזיה הישראלית איך לפזר חומר כימי ע"י מטוסים... (אני לא רוצה לחזור על אותם רעיונות) אני לא פוטר את תוכניות הריאלטי עם מג"דים ומח"טים שיושבים עם כתבי הטלויויזיה בשולחן שידור על צירי תנועה שעוברים בהם טנקים ולו רק בהיבט הבטיחותי – בושה וחרפה. נמאס כבר לדבר איך בימים הראשונים כתבי הטלוויזיה כיוונו את הירי של החיזבאללה כאשר דיווחו וצילמו במדוייק היכן נופלים הטילים .... יואב לימור ערוץ 1(והוא אחד האחראיים מבין הכתבים) יודע היטב כי הדיווח החי מנהריה גרם לפגיעת טיל בסמוך אליו! התמונה האומללה מעידה כי ההפקרות הטלוויזיונית עולה לנו בחיי אדם. לנו כאזרחי המדינה יש כח להשפיע!!! מאחר וערוץ 2 הגדיל בחופשיות דיווחיו אני קורא לציבור לצפות בערוצים אחרים!!!! נא להפיץ לכל החברים!! "

סמדר בנ

New member
שרשרתי את הודעתך לכאן

כי זה ממש מדבר באותו נושא ואפילו הדוגמאות דומות. זה המייל שהתכוונתי אליו בתגובה שלי להודעה של ישראלה.

סמדר אכן כן

צודקת. ושוב השאלה מה אנחנו יכולים לעשות? עד כמה חרם צרכנים יכול להצליח, ובאלו עוד דרכים ניתן להשפיע על התקשורת שתחדל מהנזקים שהיא גורמת?

אני לא מבינה למה הודעה זאת לא מופיע

ה באמצע ,אלא רק פה, מצטרפת וגם בתחילת המלחמה כתבתי על כך איפה הצנזורה? התקשורת עושה צחוק מהעם,ומהחיילים שלנו , אולי צריך לעשות עצומה? אין לי מושג מה עושים ? איפה הצבא? הממשלה? אין דין ואין דיין פה? מה הפקר חיי אדם?. שוכחים שחיים ומוות ביד הלשון?

למעלה