בשכונה

בשכונה

בשכונה הוּא דִּבֵּר כְּמוֹ אֵיזֶה מַנְיַאק, אֵיזֶה אִישׁ אֶחָד. הוּא צָעַק. אַךְ זֶה, דּוֹמַנִי, עַל הַזֶּה שֶׁלְּךָ. הוּא הִלְשִׁין לַבַּעַל הַבַּיִת. הוּא הָלַךְ, שָׂכַר בִּרְיוֹנִים. אַךְ זֶה עֲדַיִן עַל הַזֶּה שֶׁלְּךָ. הִתְחַמַּקְתָּ פַּעֲמַיִם. בֶּטַח הוּא שָׁכַח מֵהַכֹּל. אָז זֶה, דּוֹמַנִי, עַל הַזֶּה שֶׁלְּךָ. ...חֹשֶׁךְ. שְׁנַיִם. דַּם כְּמַיִם מִפִּלְחֵי רֹאשְׁךָ. הוּא יָבוֹא לִבְכּוֹת כְּמוֹ מַנְיַאק עַל הַזֶּה שֶׁלְּךָ.

אה, ועוד אחד:

* לֹא תִּשָּׁמַע פֹּה הוֹדָאָה בְּאַהֲבָה וְלֹא יִקְרֶה פֹּה תַּאקֶל, כִּי אֵלֶּה ווֹדְקָה וְחָלָב אַחַדָא תַּכָּא. הוּא יִתְגָּרֵד, בּוֹהֶה נִכְחוֹ, יַחְלֹם עַל רוֹחְל. וְהִיא תַּתְאִים אִפּוּר נָכוֹן וּתְסַדֵּר תִּסְרֹקֶת, תָּעִיף מַבָּט אַחֲרוֹן בָּרְאִי, עַל נַעֲלֶיהָ, תִּשְׁמַע (כִּכְלוֹת פִּהוּק בָּרִיא): "הוֹלְכִים כְּבָר, לֵאָה?" . יִהְיוּ בִּלּוּי וּמַחְמָאוֹת וְלִיטֶר בִּירָה. וּבִלְחִישָׁה "מְאֻחָר מְאֹד!" אוֹתוֹ יָעִירוּ. הוּא יִתְרוֹמֵם מֵהַסַּפָּה וְיִתְמַתֵּחַ. וְיִתְבָּרֵר אָז שֶׁאָבַד לוֹ הַמַּפְתֵּחַ. וְהִיא תִּנְהַג בַּחֲזָרָה לָעִיר, הַבַּיְתָה. שְׁתִיקָה. שִׂיחַת חֻלִּין שֶׁל סְרָק. אַחַת בַּלַּיְלָה. רַק בַּאֲפֵלַת הַחֶדֶר רֶפְּלִיקָה כְּטַאנְקָה- קְצָרָה, קוֹלַעַת: "אֵיזֶה חָרָא אַתָּה, יַענְקְל!" .

shellyland

New member
ועוד אחד (מנצל"שת בלי לנקד)

סתם, כי בא לי לדבר... בת מלך כל כבודי פנימה ואילו חרפתי בחוץ, בגלוי. עטויה בגדים של שש וארגמן סובבת ומכריזה: הנני! בואו צפו, חרפה אנוכי – הנני בושה. בושה גדולה. רואים מיד. אני בת מלך וכל יופיי מוצפן, חבוי. רק כתר זה שהורישו לי אבותיי גלוי לכל. כבודי אינו.

shellyland

New member
לזה שהחזיק אותי סקרנית כל הלילה

ושאל אם יש לי עוד הרבה כאלה, הנה עוד אחד (בחיי שאם לא הייתי סובלת מחוסר שינה זה לא היה קורה): משהו נשבר ואין לו תקנה. כאילו, משהו אף פעם לא היה שלם אבל עכשיו גם אין לו תקנה. משהו נגמר. מישהו אכזר אמר שזה נגמר. משהו שבור? כאילו, זה לא ממש ברור אם משהו גמור או שפשוט אסור למצוא לו תקנה. או שלא כדאי. כדאי? לא, ודאי. הרי אמרו לי, די! שברים בתוך ידי - שריטות מדממות הפוך. משהו חרוך מלהט השברים. אומרים שאין לו תקנה. [עידן, איך התיאבון?]

מוגג

New member
../images/Emo39.gifתענוג../images/Emo25.gif

המשיכו כך. ואולי צרפו איזה הגיג בעקבות השיר. למשל: כתבתי אותו בזמן שהייתי במשמרת לילה וכיו"ב.

תודה, אבל...

קיויתי שאת ההגיג אתם תוכלו לצרף. אנחנו סיפקנו את החומר - אתם תביאו את הרוח
מה, לא?

Idan91

New member
../images/Emo25.gif

אבל זה רק אחד, זה לא עונה על השאלה ם יש לך עוד הרבה כאלה. ובנוגע לתאבון, בדיוק נשאלתי אם אני מתכוונת להמשיך לצום היום.

הגיג

כתבתי את שני הבתים הראשונים בזמן שהייתי במשמרת לילה ואת השאר- בזמן שהייתי בבית אחרי משמרת לילה, ע"כ.

nutmeg

New member
הגיג

והגיגית התכוננו לחגיגה אמר הגיג "איה השיח?" אמרה גיגית "איה השיג?" משכו בכתפיהם לא מצאו ויצאו.

מוגג

New member
כי אני למשל

לא הבנתי למה אם פתחו לא את הראש אז המניאק בוכה בסוף על "הזה". הרי ב"זה" הביריונים לא נגעו. וחוצמזה זה הזקיר לי שיר אחר..ששכחתי מהו. בכולופן שיר חזק.

ל"זה"

מעצם היותו "זה" יכולות להיות אינסוף משמעֻיות. לכן, כעֹנש על שימת כל העולם ואשתו על ה"זה"- אתה מוצא את עצמך ב"זה", והמניאק ששלח אותך שמה בא, וכאן שיא האירוניה, לבכות, בשיא הצּביעות, על הזה שלך. לא כיף להסביר שירים ובדיחות.

מוגג

New member
ואולי

ה"זה" הזה שימש את המניאק באיזה אופן. ומכאןנמצאנו למדים שהמניאק והמשורר "זיהזהו" זה את זה? אני מזוזהזה. בחיי המזוזה.

shellyland

New member
משנה לשנה "זה" נעשה מעודן יותר ../images/Emo3.gif

בסוף "זה" יהיה מעודן כל כך היא אמרה והתכוונה ל"זה"...

גרי רשף

New member
היא לובשת כבר את "זה"../images/Emo22.gif

מצד שני - "מלפנים היא מתפתחת" מתחרז עם משהו אחר..

למעלה