הלו Dan Kap...

האמת שאני בעצמי עדיין "בתהליך למידה"

)).

כל מה שאני מכיר נלמד בהקשר לתחום מסויים, אבל עם הזמן אני רואה שבהחלט ניתן להסביר עוד המון מצבים בעזרת השפה הזו - אם לא את כלל המצבים החברתיים בעולם

)).

לגבי ספורט כמו ג'ודו או אגרוף למשל...

אגרסיה כמובן קיימת!
רק נשאלת השאלה האם זו אלימות או שמה ספורט? (ולא מעט רואים באגרוף או ב MMA - אלימות).

האם הספורטיאים הם אכן בשליטה מוחלטת על האגרסיה שהם מיישמים? ואם כן, לאיזו מטרה היא כפופה? והאם המטרה היא "מוצדקת" או שלא?...

אז בדיוק כמו ב- בדס"מ, אני לא מכיר את העולם הזה מקרוב...
אם המטרה היא ספורטיבית, וכל אחד רוצה לבחון את היכולות שלו, וכו' - ובאווירה טובה, ואכן יש כללי זהירות ושליטה מלאה - אולי אצליח לקבל זאת כספורט-אגרסיבי הנטול אלימות...

למשל, באיגרוף... יש הבדל בין קרב ( = גילוי אגרסיה) בו לוקחים חלק שני יריבים - ולפעמים אפילו חברים שמתאמנים יחד שנים!!! - שהם באמת כפופים לרוח הספורטיבית.
לבין קרב בין שני יריבים שיש בינהם שינאה, טינה, חשבונות לסגור או שאחד מהם או יותר הוא חסר-שליטה. למשל, המקרה של מייק טייסון שנשך ליריב חצי-אוזן תוך כדי קרב!! - זה אדם אלים, ואין בינו לבין ספורטיביות כל-קשר.

לגבי שח-מט... ברמת העקרון - בתוך המשחק עצמו יש אגרסיה... יש "עימות" ויש מלחמת-מוחות שבאה לידי ביטוי על הלוח. אבל היא מוגדרת ותחומה הייטב - בתוך משחק וכללים של משחק, ואין פה משהו אישי. אבל יתכן שהאווירה בין היריבים יכולה להיות אגרסיבית ואפילו אלימה... - במידה ואחד מהצדדים או יותר - לוקח את זה למקום הזה.
אם אני אנצח אותך בשח-מט, ואז אלעג לך, ואסיק "מסקנות" לגביך ולגביך היכולת השיכלית שלך - ו"אנמיך אותך" אז תתקיים אגרסיה בין-אישית ואפילו אלימות.

אישית, אני משתדל למעט מאוד להיות במצבים תחרותיים, כי גם אם אנצח ולא אציג אגרסיה כלפי הצד השני, יש לא מעט אנשים שיהיו אגרסיבים ואלימים כלפי עצמם - בגלל שהפסידו

.

לגבי הלוואה מהבנק, אף-אחד לא חייב לי משהו, וזכותו להחליט לא לחלוק איתי את המשאבים שלו.
ולכן אין שם אגרסיביות... אלא אם תגיד שהבנק משתלט על משאבים שגם שייכים לך, ולא מוכן לחלוק איתך אותם

.
אבל אם תתחיל להשתולל שם, ותנסה לקחת כסף בכוח, ויזמינו מאבטחים שיגררו אותך החוצה - אז כן תהיה אגרסיביות...
מהצד שלך אגרסיביות-אלימה, מהצד שלהם אגרסיביות - לא אלימה (בהנחה והם אכן לא יעשו זאת אישית... אלא רק יוציאו אותך החוצה וזהו).

ואולי אתה בעצם שואל - האם כל הצבת-גבול היא - אגרסיבית? האם כל סירוב הוא גילוי של אגרסיה?
אני צריך לחשוב על זה...

) ובמחשבה ראשונה - לא, שכן זה תלוי מאוד מול מי אתה מציב את הגבול. יש כאלה שמכבדים מייד גבולות של אחרים - ואין צורך באגרסיה. האגרסיה לרוב תופיע בשלב של - "אכיפת-הגבול" ולא הצבתו

.

אגרסיביות היא הכרח בעולם הזה, אבל הגבול בין אגרסיביות-מוצדקת, לבין אגרסיביות-אלימה - הוא דק מאוד מאוד, ולפעמים נקבע רק לפי הכוונה של אחד הצדדים.

אם אני נותן תיקון לכלב, ומאלף אחר נותן תיקון לאותו הכלב באותו המצב - שנינו נהיה אגרסיביים, אבל יתכן מאוד שאחד הוא אלים והשני - הכי רחוק שיש מזה בעולם

))

בעולם האילוף אפשר לראות את העניין בצורה יחסית ברורה

.

יש גישה יחסית חדשה המכונה - "אילוף-חיובי" או בשמה המדוייק יותר - אילוף באמצעות חיזוק-חיובי (בלבד??? - לא מדוייק, אבל נניח... ), או אילוף ללא-כפיה (חחח - הצחיקו אותי - ללא כפיה פיסית אולי... אך מבחינתי - עם כפיה מנטלית-מוחלטת!!!).

זו גישה שהתפתחה בדיוק בעקבות ריבוי של מקרים בהם נעשה שימוש באגרסיה - לא מוצדקת, ולא נכונה - משמע אלימה!

וקבוצה של אנשים, החליטו שלא ניתן לסמוך על אף-אחד עם אגרסיה (ואולי בפרט לא על עצמם??? שכן חלק לא מבוטל בעצמו היה אגרסיבי בעבר...), ולכן הם שוללים כל שימוש שהו באגרסיה!

ומבחינתם - כל אדם שעובד עם כלבים גם באמצעות "אגרסיה" (ולא מדובר בלבעוט בכלב - מספיק למשוך אותו ברצועה... או לומר לו - "לא" בצורה תקיפה, או לחסום אותו פיסית מלהגיע למקום מסויים... ) הוא אוטומאטית - אלים!
כך למשל, כשאני הגעתי לפורום כלבים - נשאלתי מייד באיזו גישה אני עובד... כשלא עניתי "חיובית-בלבד!", מייד קולטגתי כאלים, בועט בכלבים, מכה אותם, שובר אותם, מחשמל אותם ושלל הדימויים הכי שליליים שיש בעולם!! כולל ההמלצות בציבורי לא להעזר בי כי אני בהכרח אפגע בכלבים! וכל זאת מבלי להכיר אותי, ומבלי לטרוח ולהגיע פעם אחת ולצפות בעבודה שלי... למרות שנתתי הזמנה פתוחה לכולם

- זה ממש לא עיניין אף-אחד

.

אמממ... אז מאיתנו הוא האלים????

בפועל, אני אולי האדם הכי עדין שיש בעולם בנושא הזה... ואני בהחלט יכול להעיד שכמות המאמצים, ההשקעה, והנתינה שלי לכלבים - היא די חסרת תקדים

)).

מה גם שאני דוגל בגישה שאומרת - שאתה לא יכול להיות דומיננטי על כלבים באלימות! אתה לא יכול לשלוט בכלב - באלימות! אולי תוכל "לשבור" כלב באלימות, אבל בטח לא לשלוט בו.
דבר שעם אנשים זה לצערי לא נכון... לא מעט אנשים יבחרו במנהיג אלים או יצטרפו למנהיג אלים שישלוט עליהם

ולכן בכלל בעולם הבדס"מ (המערב בני-אדם) אני הייתי הופך לזהיר שבעתיים

אז אני די מבין את המקום בו אתם נמצאים - שגילוי אגרסיביות מייד מתורגם בעיני לא מעט אנשים - כאלימות.
וחבל...
לי באמת אין מושג. מה גם - וכמו שאמרתי - לדעתי יש לבדוק כל מקרה/מערכת-יחסים לגופם...
ובטח שלא אני מתיימר לעשות זאת, כי אני לא מבין את המטרה - "לשם ריגוש מיני..." או "לשם צורך רגשי...".
אז אני לא שולל, פשוט - לא מבין

.

ואדגיש כי אני משתמש במונחים כפי שאני מבין אותם, ולפי השפה שלי... לא לפי הגדרות מקובלות כאלה או אחרות

.

סליחה על החפירה... ערב טוב

.