בשיחה עם המטפל

בשיחה עם המטפל

הקבוע שלי
עלה מן הסתם גם נושא ה BDSM אשר מעניין אותי כבר שנהשנתיים ורק עכשיו מתחיל לעשות "שיעורי בית" ....
למותר לציין שברגע שרק התחלתי לדבר על העניין נדלקו לי העיניים ...
דעתו היא שיש כאן אלימות והשפלה גם אם ישנה הסכמה הדדית.
הוא מסתכל עלי מחוייך והעלה את השאלה מה זה אומר עלי אם אני כ"כ נדלק מהענין ועלתה השאלה האם אני מזוכיסט...

עכשיו תגידו לי מה דעתכם?
(חוצ' מזה התחלתי קשר עם מישהי ופתחתי בפניה שאני מתעניין , היא זורמת, אבל זה אעלה בהודעה נפרדת)

דעתי הבלתי משוחדת שפסיכולוגים

רבים לא מבינים לא את הבדסמ לא את הזוגיות הפתוחה ולא את הא-מיניות
הם נעולים בתיאוריות עתיקות ולא רלוונטיות
תתפלא אולי לשמוע שלא מעט פסיכולוגים חושבים שלהטבים זה גם סוג של פתולוגיה
לא סתם יש מטפלים גיי פרנדלי
עצתי-עזוב אותו ותמצא מישהו לא שיפוטי. פסיכולוג שיפוטי כבר בעייתי מראש
אוף!

A לוןA

New member
לא ממש הבנתי מה אתה שואל

האם בדסמ זה נורמלי?
לא. זה לא נורמלי. כי רוב האוכלוסויה היא ונילית, אז בדסמ הוא לא נורמלי, בדיוק כמו שהומוסקסואליות היא לא נורמלית.
האם זה אלים?
מאחר ואלימות, בהגדרתה, היא הפעלת כח ע"מ לפגוע ובכפיה (הצד האלים לא ממש מתעניין ברצונותיו של הקורבן) הרי להגיד - בסדר, אז זה אלימות בטוחה ובהסכמה זה קצת כמו להגיד מים יבשים. אין ממש דבר כזה.
האם זה משפיל?
אנחנו תמיד אומרים בבדסמ שיש השפלה טובה ויש השפלה רעה (כמו שיש כאב טוב וכאב רע). אם ההשפלה היא טובה (=מדליקה, לא גורמת למשקעים)- אין בזה רע. אם ההשפלה היא רעה (=מכבה, יושבת על טראומות)- הרי שלא למטרה זו התכנסנו. לדוגמא- יכול להיות שמישהי נורא תידלק שיקראו לה זונה, אבל תיפגע אם תיקרא לה שמנה. אם הפסיכולוג שלך לא מבין את זה, תשאל אותו האם "בא לי לזיין אותך היום" זה דיבור מתאים מבחינתו- ואז לך עם זה עוד צעד ועוד צעד קדימה- ותשאל אותו בסוף מה ההבדל בין זה לבין "בא לי שתהיי הזונה שלי היום". מכאן הדרך להשפלה בבדסמ קצרה.
&nbsp
בנוסף, אני ממליץ לפסיכולוג שלך להתעדכן במאמרים הרפואיים מהעשרים שנה האחרונות שעוסקים בנושא, ומראים שבדסמ הוא נטיה לגיטימית, ואפילו מפרה ומעצימה- ושישאיר את דעתו הונילית האישית ה%^$&* והשיפוטית מחוץ לחדר הטיפולים, אוקי??
&nbsp
&nbsp
(לפי מה שאני זוכר דווקא היית מהצד השולט של המפה, לא?)

יש הבדל בין נורמטיבי (בדסמ לא נורמטיבי)

לבין נורמלי-בדסמ הוא נורמלי, כלומר לא סימן לשום פתולוגיה בהכרח.

A לוןA

New member
לא בדיוק

נורמלי הוא מונח מתמטי. מה שנמצא מחוץ לתחום הנורמלי- זאת אומרת שהוא רחוק מהממוצע. נגיד- מי שאוכל ארטיק קולה יהיה לא נורמלי יחסית לאוכלוסיית אוכלי הארטיקים, מאחר ורובם אוכלים ארטיק בטעם לימון
&nbsp
נורמטיבי מתאר נורמות חברתיות, ואת ההולכים לאורן. לאכול ארטיק קולה יהיה לא נורמלי- אך נורמטיבי. להיות בדסמי יהיה לא נורמלי (רחוק מהנפוץ באוכלוסיה) וגם לא נורמטיבי (לא מציית למוסכמות)
&nbsp
הנה, פירוש של האקדמיה
&nbsp
http://www.safa-ivrit.org/form/normal.php

אתה הולך על ה"קרוב לממוצע" ואני על ה

"התנהגות נורמלית היא התנהגות של אדם סביר, בריא בגופו ובנפשו."

אייבורי

New member
שאילתא

&nbsp
החלטת להוסיף את המילה בכפיה להגדרת אלימות
אבל למיטב פרשנות ויקי אלימות היא:
&nbsp
"התנהגות כוחנית, בין אם פיזית, פסיכולוגית או אחרת, תוך כדי פגיעה או כוונה לפגוע בבני אדם, בעלי חיים, צומח או חפץ דומם כלשהו"
&nbsp
ולכן, בהחלט בבדס"מ יש אלימות, זאת אלימות מוסכמת ולא צריך להבהל מהמילה.
&nbsp
בעיני יש בבדס"מ אלימות, מרביצים מכות וכל זה תחת כפיפה של זוג בוגרים שמסכימים על זה.

A לוןA

New member
גם אם ניקח את ויקי כלשונה

בבדסמ אין אלימות, מאחר ותחת SSC אתה מחוייב לא לפגוע בנשלט שלך.
להגיד אלימות מוסכמת זה כמו להגיד עליתי למטה.

אם אתה לוקח הפעלת כוח כפויה במטרה לפגוע, מוסיף לזה הסכמה (ובכך מבטל את הכפייה) ומוסיף לזה את הרצון שלא לפגוע (שמבטל את המטרה של הפגיעה)- אתה נשאר עם הפעלת כח.

והפעלת כח בלבד- אינה אלימות, כי חסרים בה הן המרכיב התודעתי של האלימות והן את המרכיב הפוגעני (הפיסי או המנטלי)- שמכוסה ע"י הSSC

אייבורי

New member
חולק על דעתך

&nbsp
בהחלט פוגעים בנשלטים
בין אם זאת פגיעה מילולית או פגיעה פיזית
העובדה שהפגיעה איננה לטווח ארוך היא גם בחירה של מרבית האנשים ולא מחייבת
יש כאלו שעושים ברנדינג וזה לגיטימי לגמרי.
&nbsp
הפגנת כוח למטרת פגיעה היא אלימות, בבדס"מ יש אלימות ע"פ ההגדרה ואפשר לוותר על הקונוטציה הריגשית שהיא יוצרת.
אלימות איננה דבר רע (בקיצור)

A לוןA

New member
לא מבין תחת איזה SSC

נכנס "בהחלט פוגעים בנשלטים"...
חוצמזה
זה שויקי לא כתבו שאלימות היא באופן מובהק דבר המופעל בכפיה- לא אומר שזה לא ככה (או לפחות- אני מגדיר אותה ככה)

אייבורי

New member

&nbsp
תגיד, כשאתה מצליף, נוצר תחת אדום ?
יש סימנים כחולים ?
אתה לא חושב שזה פוגע בסאבית הצעירה ? פוגע בנימי דם.
&nbsp
אני מבין שיש קונוטציה שאלימות איננה יכולה להיות בהסכמה
אבל בבדס"מ יש אלימות, יש פגיעה בנשלטים ואין צורך לכבס מילים או להציג את זה יפה
האלימות בהסכמה
הפגיעות לרוב הן שיטחיות וקצרות טווח
האורגזמה מצויינת

A לוןA

New member
מה פתאום!

אני בכלל רק מלטף עם נוצות של חדקרן!
&nbsp
המשמעות של SAFE גם היא נובעת מהרבה דברים- בין היתר ממה בני הזוג מחליטים מהו הSAFE שלהם.
כמובן שיש דברים שלא יעברו שום מבחן של בטיחות- ויש כאלו שיהיו מוסכמים על זוג אחד ולא מקובלים על האחר
&nbsp
לכן אני אומר- האלים לא מתחשב ברצון של הקורבן, ומפעיל אלימות כרצונו בלבד, ובכוונה לפגוע
&nbsp
אנחנו- לא
&nbsp
(והאורגזמה אכן מפוארת)

אבל אין *מטרה/כוונה* לפגוע...

אלא לענג ולשם הנאה הדדית.
אחרת - לפי זה גם מאמן כושר רוצה לפגוע, בהתחשב בשרירים המכווצים מכאב יום אחרי אימון, שלא לדבר על סימנים כחולים...
&nbsp

Dan_Kap_

Active member
אולי כדאי לפסיכולוג להתעדכן קצת?

נראה שהרבה גרסאות התחלפו ב-DSM מאז שהוא למד לאחרונה על סאדיזם ומאזוכיזם.
&nbsp

matteryou2

New member
אמ

רוב הפסיכולוגים טוענים שבדסמ, ולפי מה שהבנתי, על כל סוגיו וגווניו (או בקיצור, כל סטייה), כניסיון של הנפש לפתור קונפליקט בצורה של פריקה זמנית באופן פרברטי. אפשר להשוות את זה למשל לצפייה בפורנו כאמצעי לפורקן, במקום לצאת החוצה על מנת להכיר ולנהל קשר אינטימי.
כששאל הפסיכולוג הזה האם אתה מזוכיסט, הוא בסופו של דבר או שאל כהומור והתעניינות בך ובאיזה צד של השוט אתה, או ששאל בגלל הטענה הצמודה לטענה הראשונה שלהם בנושא, שכל סדיסט מכה מנסה לתקן את החולשות שלו דרך פריקה על אחרים, בגלל אי יכולת הכלה של הכאב/סבל. ומן הסתם, בדסמ הוא מקום נהדר למצוא קורבן פוטנציאלי.
&nbsp
אלו כל הטענות שלהם בעניין, שאני זוכר כרגע, ומי שמגיב כמו שהגיב הפסיכולוג שלך- חורג מתפקידו ומכניס (ויותר נכון מזריק) את דעותיו האישיות לנושא רגיש ובסיטואציה עדינה.
&nbsp
חשוב לציין שלא רצים להחליף פסיכולוגים. הוא יכול לעשות עבודה נאמנה ולשפר את חייך, ככל הפסיכולוגים, וגם לא להסכים בעניין הבדסמ.
&nbsp
אז מה עם הוא לא מכיל את זה? זה בכלל קריטי?

&nbsp

למעלה