יש עבודות שאפשר לעשות לבד
או לפחות עם רמת זיקה מאוד קלושה ליחסים מיידיים עם אנשים אחרים
הנורמה עדיין מקשה על אפשרות לקיים עבודה יצירתית בדיוק בגלל שמקובל לכפות על האדם רשת שלמה של התניות שלא רק שאין בינם לבין עבודה ויצירה עצמית כלום אלא שהן אפילו סותרות אותה ומונעות אותה
מה שסיפרתי זה שאני בדומה להרבה א"ס לא הצלחתי להחזיק בשום מקום עבודה,ועברתי כמה עשרות כאלה,בסביבות 50 או יותר,המקום שבו הצלחתי להחזיק היה המקום שבו אנשים היו מוכנים לוותר על כל השטויות המכוערות והמיותרות שלהם רק בגלל שכישורי וכשרוני הבהירו להם שזה משתלם,ולדעתי הצלחתי לתרום משמעותית בדיוק בגלל שהתעקשתי שיפסיקו לבלבל לי את המח עם הבולשיט הנ"ט
אם לא הייתי מרוויח אז מספיק אז כנראה שהייתי ממשיך לחיות כמו שחייתי אז,ברחוב,בלי גרוש על התחת ובלי מחסה,עד שהייתי נגמר,כי זו רמת התמיכה וההכרה והסובלנות שהחברה מסוגלת לקיים כלפי אנשים כמוני,ולכן,לאוטיסטים שלא התמזל להצטיין בכישורים יוצאי דופן בתחום כזה או אחר אין מקום אלא במוסדות או ברחוב.
אנשים עושים את הטעות כשהם מניחים שזה עניין של בחירה,שמי שבאמת מוכן להשקיע ולהתאמץ יכול להשתלב בכללי החברה ומקום העבודה,אבל זה פשוט לא נכון ולא מתאים לכולם,יש כאלה שימותו מרעב או מחסור בדיוק בגלל שבשבילם מה שנקרא בטעות השתלבות זה מוות
זה בדיוק כמו שחשבו שדיסלקטים עושים את עצמם ולא מתאמצים עד שהבינו שיש אנשים שמחווטים אחרת
כשאנשים באמת יתחילו להפנים שלאוטיסטים אין באמת ברירה אלא להיות אוטיסטים החברה תתחיל לפתח באמת מנגונים ותשתיות להכילם כמו שהם
עד אז נכון להם או מוות או גורל גרוע ממוות
כל היתר זה סתם בלא בלא