בשורה משמחת

schlomitsmile

Member
מנהל
מסכימה איתך לגמרי-זה לא עניין של בחירה זאת בדיוק הנקודה שלי.
המצב הקיים הוא אסון כי הוא מראש לא נותן לאנשים סיכוי.
יש עבודות שאפשר לעשות לבד-
אז אם במקרה הבנאדם רוצה לעסוק בהן,
סבבה לו.
ומה אם הוא מוכשר לממש את עצמו דוקא בעבודות אחרות?
בגלל שאין ממש בחירה, הוא לא יכול להחליט-
טוב, מילא, אז אעבוד במשהו אחר, כזה שאפשר לעשות לבד.
כשאני אומרת לחשוב במקביל על היום ומחר,
אני מתכוונת גם לעשות כל מה שביכלתנו כדי שיותר ויותר
מקומות עבודה יתנו גם ל"עופות מוזרים" לנשום ולעוף-
לא כחסד, אלא כדי שכולם ירוויחו מזה,
וגם למצוא פתרונות לא מושלמים, אבל כאלה שיאפשרו
לא"סים כמו למשל הבכור שלי, לשרוד ולמצוא איזושהי דרך
לממש את עצמו ואף לפרנס את עצמו
עד שיגיע העתיד הנפלא.

גור42

New member
קשה לי מאוד להאמין, שכל מקומות העבודה הם כאלה

ולו רק מהסיבה הפשוטה, שלפטר אנשים על רקע דבילי שכזה, זו התנהלות עסקית גרועה.

מהבחינה הקפיטליסטית נטו, אין לבעל עסק שום אינטרס לפטר עובדים יעילים בגלל שטויות. ובוודאי שאין לו שום אינטרס כלכלי בלעודד את עובדיו לשקר לו ולהסתיר בעיות שהם מגלים.

אז נכון, יש הרבה מעסיקים שיותר חשוב להם האגו מאשר התנהלות עסקית נבונה, אבל זה ממש לא כולם. ואחד הדברים שמחפשי עבודה צריכים ללמוד, זה לא לפחד מפיטורין. מפטרים אותך? סבבה, חפש/י מקום עבודה אחר. קח/י אחריות על חייך. זה שבן-אדם חייב להתפרנס, זה עדיין לא סיבה לאפשר לבוס להחזיק אותך בביצים.

arana1

New member
רוב מקומות העבודה מיישמים התנהלות עסקית גרועה

בדיוק בגלל שרוב המעסיקים והמועסקים לא מסוגלים לתפישה רחבה ועמוקה והגיונית ומהותית של מהות העבודה והכלכלה

מה שמזכיר לי שהיום למדתי עם הבן על גלילאו

והיתה כתובה תעודה בה שהוא אמר לכנסייה (לאינקוויזיציה) שהוא שיקר להם, ושכל תורתו היא שקר וכזב ויותר הוא לא ילמד אותה ולא יחזיק בה. והבן שלי הבין שהוא אמר את זה כדי להתחמק מעונש. וכשביקשו ממנו לכתוב מכתב לגלילאו, ובו יהיה כתוב מה דעתו (של הכותב, הבן שלי) על ההודאה הזו, הבן שלי כתב שהוא הבין שמה שהוא אמר לכנסייה זה שקר ושהוא היה צריך להגיד את מה שהוא מאמין בו, כי תמיד עדיף להגיד את האמת, גם אם זה במחיר של לקבל עונש.

עדיף ללמד להבין מי משקר לך/"עובד עלייך"

הבן שלי לא תמיד מבין את זה. סיפרתי (?) שלפני כמה שבועות 2 ילדים מהשכבה אמרו שהם באים אליו ו"מרחו" אותו כשעה וחצי שהם אוטוטו באים והם בדרך, ובסוף אמרו לו שאחד מהם חולה. עד אז הוא האמין להם שהם יבואו, לי היתה הרגשה אחרי פעמיים של "עוד רבע שעה נבוא..." שהם לא יבואו.
כמובן שלקשר ולעשות מניפולציות זה דבר שלילי שלא צריך ללמד. ולא כל הנ"טים כאלו.

dina199

New member
תודה
. זה לא משהו שאני מסתדרת איתו.

1דרור ב

New member
אפשר עכשיו לחסוך הרבה כסף בתור מלווה

למה לצאת מהספקטרום?ברצינות אני חושב
שהבעיות של בן אדם בחיים,זה תמיד הבעיות המינוריות
שנשארות.בן אדם מורכב מאלפי בעיות מינוריות
קטנות שהסך הכל שלהן היא מה שנהיה ממנו בחיים.

בשורות משמחות והתקדמויות:

בא לי גם, מקווה שזה בסדר...

טפו טפו חמסה חמסה, מסתמן שהיפחוצונת (שנתיים ו-10) מתחילה סוף סוף לדבר

בימים האחרונים היא חוזרת אחרי כל מיני מילים בהקשר בהצלחה רבה יותר ויותר, ואני אפילו כמעט כמעט בטוחה ששמעתי אותה שרה מיוזמתה ״אדדה, אדדה, אה בה בה בה״!!!!!!!!!
(מה, לא זיהיתם? חשבתי שזה ברור לגמרי!
רמז: היא ישבה על נדנדה)

אגב, ההתקדמות המשמחת הזו לא התרחשה בזכות טיפול. היא מעולם לא הייתה בשום טיפול פרטי, והשנה בגן החדש רק התחילה. להערכתי היא מבשלת את תהליך הלמידה הזה בינה לבין עצמה כבר הרבה זמן, ועכשיו רואים תוצאות כלפי חוץ. מקווה שמכאן זה כבר ירוץ, אבל נראה...

(כאנקדוטה מעניינת, המילה הברורה הראשונה שלה נאמרה באוגוסט, כמה ימים לאחר שסיימנו שנה מעיקה ומקרטעת באלוטף Aba שבו בכלל לא עבדו איתה על דיבור, בטענה שהיא עוד רחוקה מזה. המילה הייתה... ״ביי-ביי״. מקרי, מקרי, אני יודעת...
)

ברכות למתקדמים, למשתהים ולמעמיקים, מבפנים וכלפי חוץ, כל אחד בדרכו ובכיוונו הנכון לו כרגע...

TikvaBonneh

New member
איזה כיף, כל הכבוד ליפחוצונת, מלכה

תמשיכי לעדכן אותנו.
אני מקווה האמהות החדשות שנכנסו היום וכתבו הודעות מדוכאות קוראות את השירשור הזה.

שלומות0

New member
אני חושבת שבגיל הזה

חמישים אחוז מההורים כאן יכולים להודיע את ההודעה משמחת הזו, וכל אחד מזווית טיפולית אחרת או ללא טיפול !
זו דעתי והערכתי

מסכימה

לכן קצת מוזר לי ״להתגאות״ בזה...
גם כי זה לא הישג שלי, זה לא תלוי בי, זה חלק ממהלך ההתפתחות שלה.
וגם כי... אנחנו הרי לא בתחרות, ומה זה משנה תתחיל לדבר קודם או אחר כך, וגם מי שלא משתמש בכלל בשפה מדוברת - זו לא פחיתות ערך בעיניי (זה רק אתגר גדול מאוד מבחינה תקשורתית).

ועדיין, אני מודה שכל מילה חדשה שהיא חוזרת אחריה ממלאת אותי אושר... נו מה אני אעשה (וכמובן שהצד השני של זה הוא שזה גורם לי לצפות וללחוץ עליה יותר מדי, וגם מזה אני לא יודעת איך להימנע).
אגיד להגנתי שאני חושבת שגם היא מאושרת מזה. ממש רואים את השמחה שלה בזמן האחרון. מדי פעם במהלך הניסיונות שלה היא ממש מסתכלת לי בעיניים ומתחילה לצחוק

dina199

New member
בהחלט יש במה להתגאות

ההתפתחות שלה קשורה ישירות בתנאים שאת מספקת לה.
הרי סיפרת כשבגן ניסו ללמד אותה 'לפי הספר' דברים שלא עניינו אותה, לא קרה שום דבר.

arana1

New member
לתחושתי שפה חשוב ללמוד מהנאה

ולא בלחץ של תחרות או לוחות זמנים
ביחוד לאוטיסטים אבל לא רק
אני רואה על המופרעת הפרטית שלי כמה עצם הצליל של המילים גורם לה עונג והשתוממות
ואנחנו בכלל לא מנסים ללמד אותה כלום
סתם מדי פעם היא נתפשת על איזה צליל או מילה וחוזרת עליו וצוחקת
ומתברר שאחרי כמה זמן היא גם מוצאת את ההקשר שלו
לפחות לפעמים

אני לא דיברתי עד גיל מאוד מאוחר וגם אז היה לי קשה נורא להגות את המילים כהלכה אבל לדעתי זה לא קשיי שפה אלא רק ביטוי לאיזה שהוא סוג של רגישות לקשר בין השפה למציאות
לתחושתי דווקא בגלל שאוטיסטים מאוד ערים להקשר הם מועדים לשתוק ולדבר בתלות ובזיקה מאוד הדוקה יחסית לתנאים
בעוד שלרוב הנ"ט אין בעייה לדבר בכל מצב ועם כל אחד

לדעתי זה משהו שצריך ללמוד אותו לעודד אותו במקום לנסות לנרמל אותו

למעלה