בשורה משמחת

Astroo

New member
מי אמר שהשיפור נובע מה-ABA?

אצלנו למשל בלי שום ABA היה שיפור משמעותי בין גיל 3 ל-7, והיום הילד לומד בבי"ס רגיל, ומסתדר אפילו בלי סייעת בימים שבהם היא לא נמצאת ובצהרון.

TikvaBonneh

New member
שמחה לשמוע על ההתקדמות של הילד שלך

שיהיו רק בשורות טובות.

אריה127

New member
כרגע הקשיים הם

מבחינה שפתית - הקושי הוא בארגון שפה ושליפה (לא חמור), דיבור יותר שוטף לא נורא אם חושבים על כך שלפני שנה וחצי עוד לימדנו אותו פעלים. הוא משתפר בקצב מהיר.
מבחינה חברתית - הקושי הוא ביוזמה חברתית. הוא מגיב מאוד יפה בהנאה ובהלהבות ליוזמה של אחרים אבל לא יוזם כ"כ בעצמו.
נפגש עם חבר/ים "רגילים" בני גילו כמעט כל יום ומשחקים ביחד בהנאה ובכיף. התיווך שלנו (או של החונכות שלו) הוא בתחזוק המשחק המשותף של שניהם ולא בתיווך עבורו.
יש המון עבודה על TOM. ופה יש קושי משמעותי. הייתה עבודה די קשה ללמד אותו שקר מהו ושישקר בעצמו. הוא מאוד תמים וצריך עדיין ללמד אותו להיות מניפולטיבי. אבל מבחינה התפתחותית אנחנו לא רחוקים מהנורמה של בני גילו. TOM מתחיל להתפתח בגיל 4.5 - 5.
יש עוד כמה דברים אבל אלו בעיקר.

החשוב מכל הוא שהוא ילד חמוד ומקסים, שובה לב ומהנה. בעל חיוך מדהים וקסם אישי. יש לו דימוי עצמי גבוה וגם הדימוי החברתי שלו גבוה.

שלומות0

New member
לא ידעתי שלשקר ולהיות מניפולטיבי.

זה למידה של השיטה הזו, אותי לימדו כל חיי לא לשקר ולא להיות ולהיות מניפולטיבית.
ולימדו אותי כל חיי שאלו תכונות מאוד שליליות ,
אז אני מבינה שבעצם חינוכו אותי כל חיי להיהפך ל"אוטיסטית"

אני שמחה שלימדו אותי לההפך"להאוטיסטית" הכי טוב שיש בלי שקרים ומניפולציות אני חשה הכי מושלמת

arana1

New member
הורים מתאים ב"הישג" הזה כאן כל הזמן

את הקשר בין החיוך הנפלא של הילד והקסם לעובדה שאינו יודע לשקר ולעשות מניפולציות לא הם ולא אף איש מקצוע יודע לעשות
אנשים לא יודעים שלהיות ישר זה להיות יפה ואנושי ומקסים
כי בשביל זה לא מספיק תואר שלישי ולימודים של ניתוח התנהגות
בשביל זה צריך להיות בן אדם

אנשים גם לא יודעים עד כמה המאפיינים השנואים האלה,של דבקות באמת ובתמימות,חיוניים להתפתחות וחקירה אמיתית ומתגמלת של המציאות
גם כי אנחנו חיים בחברה שיודעת לתגמל רק רוע וטיפשות
ומי ששולט בה מפחד פן יום אחד גם אנשים טובים והגונים ומוכשרים יזכו כאן להזדמנות הוגנת
ולכן לא בעייה להשיג מערך שלם של פסוודו פסיכולוגים ועאלק מנתחי התנהגות ומטפלים שישקיעו מאמצים בלהפוך גם אחרים לחנפנים חסרי עמוד שדרה כמוהם

אריה127

New member
הוא לא ישתנה בגלל הלימוד הזה

הוא לא יהפך לשקרן או למניפולטור. אני לא מתיימר ולא חושב שאפשר לשנות את בסיס האישיות. בבסיס הוא תמים וכך זה יישאר.

מצד שני על מנת להבין משהו, באמת להבין אותו, חובה לדעת להשתמש בו. כמשל: אי אפשר ללמוד אנגלית ללא שמדברים אנגלית. או אם תרצי אי אפשר ללמוד שחיה בהתכתבות.
ומה לעשות - יש בעולם אנשים רעים. ויש שקרנים ונצלנים.
על מנת להבין מה זה שקר הוא צריך ללמוד לשקר. מעבר לכך, מבחינה התפתחותית אי אמירת שקר מעיד על חוסר יכולת מסויימת בTOM.

וברור, שאני לא רוצה שישקר... אבל אני מעדיף ללמד אותו שרע לשקר מאשר שלא ידע בכלל מה זה שקר.

arana1

New member
אדם צריך לרצוח בשביל להבין מה זה רצח ?

אדם שמדבר אמת יכול בהחלט להבין עם הזמן שאחרים ,בניגוד לו,משקרים.

האם אנשים מלמדים את הילדים שלהם לשקר מתוך תקווה שהם לא ילמדו לשקר ?
נראה לי שמרוב מניפולטיביות מישהו כאן קצת מתבלבל.

שלומות0

New member

אני מאמינה שעדין יש בני אדם במדינה שנו שמצלחים להסתדר גם בלי שקרים ומניפולציות, אני בטוחה שכל אס"י לומד
מה זה שקר ומה זה לתחמן רק שאצל האס"י זה לא ראלי..

arana1

New member
לא רק שזה לא ריאלי אלא שזה חוסם את התפתחותו

כי הרי לא סתם אלוהים חנן את האספים בנטייה שהיא עדיין יוצאת דופן לאמת
הנטייה הזאת נכונה ומתאימה למבנה הזהות שלהם
בלעדיה הם הולכים לאיבוד בשלל הרשמים והתחושות האין סופי שהזהות הזאת פתוחה לא
אומרים שלאוטיסטים אין מסננים
יש להם
אלה שהם פשוט מסננים שונים
ואחד המסננים האלה הוא האמת
ואז לוקחים להם את המסנן הזה בשביל לתקן אותם מה שיגרום להם במוקדם או במאוחר פשוט ללכת לאיבוד
וכל זה לחינם,וחבל,כי היה בילד גם משהו מאוד יפה ונדיר וגם משהו שהוא צריך בשביל לשרוד בדרכו ואת דרכו היחודית
ואז לקחו לו את זה תחת יומרה לעזור לו

שלומות0

New member
זו הסיבה שיש מתנגדים לשיטה

איך אפשר בכוח ללמד משהו לשקר ולתחמן שזה בניגוד מוחלט לאישיות שלו? אני לא מצליחה להבין את זה..

dina199

New member
חוסר ברירה.

אם אתה עובד, ומצויין בעבודה שלך - אבל אומר לבוס שלך את כל האמת בפרצוף - אתה עף מעבודה מהר מאוד , ללא קשר למקצועיות שלך.

גור42

New member
יש הבדל בין לשקר לבין לא לנדב מידע

אילו הבוס שלי היה שמן ומכוער, ברור שלא הייתי אומר לא את זה בפרצוף.

אבל אם הוא שואל אותי שאלה ישירה, לא הייתי משקר לו. אפילו אם הייתי יודע במאה אחוזים שזה יגרום לפיטוריי. אני מעדיף שיפטרו אותי, על זה שהמוניטין שלי כאדם שתמיד אומר את האמת ייפגע. אני מעדיף שאנשים ידעו שהם תמיד יכולים לסמוך על התשובות שלי, ולעולם לא לחשוש שמא ייפיתי את המציאות כי "לא נעים" או מתוך איזשהו פחד מעונש. מה שאנשים אחרים עושים עם זה, זה כבר ההחלטה שלהם.

schlomitsmile

Member
מנהל
אצלי זה אפילו לא עניין של העדפה גם כשברור לי שייגרם לי נזק מאמירת האמת,
אני לא מסוגלת לשקר.
זה לא שאני צדיקה טהורה כזאת,
אילו זו היתה בחירה אולי זה היה אומר משהו כזה,
אני פשוט לא מסוגלת...
זה נתקע בגרון, המילים השקריות פשוט לא באות.
או שאשתוק או שאגיד את האמת.
יכולה לנסות לעדן את האמת, אבל לא לשקר.
לא יודעת להסביר

schlomitsmile

Member
מנהל
גם לנשום זו יכולת
בשבילי לשתוק לא מרגיש כמו יכולת שיש לי,
זה פשוט מה שיוצא לי הכי טבעי
זה להיות אני

למעלה